• Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~ten [89.64.73.*]
    Link: https://wyborcza.pl/7,90535,29243205,polka-dokonala-przelomowego-odkrycia-hobbystycznie-a-elon.html
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~AMA [83.24.0.*]
    Ciekawe wątki:

Teraz pracujemy nad tym, jak te folie integrować z karoserią auta elektrycznego, by mogło przejechać więcej kilometrów, z modułami do budowy magazynów i hal, które są lekkonośne i nie mogą być obciążone ciężkimi panelami krzemowymi.

Ta fabryka powstała pod Wrocławiem i jest pierwszym takim zakładem na świecie. Ale na razie jest w stanie wyprodukować 40 tys. m kw. paneli rocznie, a tu przychodzi klient i mówi, że potrzebuje 200 tys. m. Dopiero finalizujemy projekt drugiej, większej fabryki. I szukamy kapitału.

Ta technologia zdominuje rynek, nie mam wątpliwości, ale mam nadzieję, że nasza firma i to, co robimy, będzie wiodącą siłą, że będziemy pierwsi. Bo pierwszy ma przywileje.
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~BananowaRepublika [89.64.34.*]
    Jak przychodzi klient i mówi, że potrzebuje 200 tys. to mu przez 5 miesięcy produkuję te panele, sprzedaję i mam chociaż trochę hajsu na działalność. Ile ta fabryka już stoi? Ile tysięcy metrów kwadratowych w tym czasie mogli wyprodukować zatem? Ile sprzedali? Nic.
    6 baniek pożyczki wpadło na konto, to znowu się pojawił budżet marketingowy... I znowu art o niczym, czy tam o tym samym o czym już od paru lat mówią. W kółko to samo. Makaron na uszy, a konkretów brak.
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~gerlach [46.134.43.*]
    200 tys m2 ,to przy wydajności40 tys m2 na rok ,to przez 5 lat musieliby produkować . Więc kolejna fabryka na kilkaset tys m2 musi być żeby można było takich klientów zaopatrzyć
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~Jan [46.204.96.*]
    40 tys rocznie ile wydrukowali w tym roku ? Co z tymi 3 mln cenowek ? Bo 2 rok ten sam bełkot
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~BananowaRepublika [89.64.34.*]
    40k rocznie? A w ostatnim artykule nie było, że miesięcznie?
    I ciekawostka - "Dopiero finalizujemy projekt drugiej, większej fabryki" - mamy grudzień 2022, a ponad rok temu zakładali w wycenie spółki, że w połowie 2022 ta fabryka będzie już hulała i sprzedadzą 3 miliony cenówek w tym roku. Czyli ściemniali rok temu? Projektu nawet sfinalizowanego nie mieli?
    Ale to jest balon... jak pęknie to będzie szum dopiero...
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~gerlach [46.134.43.*]
    Wydajność 40 000 M2 wystarczy na zaopatrzenie ponad 30 mln cenówek,więc nie ściemniaj
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~Dc [178.43.210.*]
    Może tak ale ich wypalenie z ręcznymi składaniem to jakaś żenada. Kupujesz maszynę pick and place albo zlecasz i leci dzień i noc. Kto dzisiaj składa układy ręcznie? Wstyd w ogóle z czymś takim wypalić. A ogniwa na foliach są już z powodzeniem drukowane w Chinach i Australii, nawet coś ala farmę z tego zrobili. Linka nie wklejam ale jak ktoś będzie chciał to sobie znajdzie w necie. Jak te wywiady ..... żenujące są te wywiady .... wywiady o temacie co my tam kiedyś może zrobimy... nie o dokonaniach a o zamiarach z których nic sie nie urzeczywistnia. Tej firmie można wytykać i wypominać wiele spraw a nie ma chyba ani jednej gdzie konsekwentnie zrobili co mówili.
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~czeskipodarunek [83.22.67.*]
    Co z ładowarkami do telefonów, których prototyp był już w 2016 roku. Przy produkcji 40 tys. mkw. ogniw możny byłoby parę milionów wyprodukować, ale pewnie to też był kit tak jak ciągłe bajdurzenie "Bogini", byle dotrwać do czasu, gdy będzie można upłynniać darmowe akcje serii E.

https://tvn24.pl/biznes/tech/sukces-olgi-malinkiewicz-ladowarka-do-telefonow-na-bazie-perowskitow-ra627149-4468196
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~czeskipodarunek [83.22.67.*]
    "Ta fabryka powstała pod Wrocławiem i jest pierwszym takim zakładem na świecie. Ale na razie jest w stanie wyprodukować 40 tys. m kw. paneli rocznie, a tu przychodzi klient i mówi, że potrzebuje 200 tys. m. Dopiero finalizujemy projekt drugiej, większej fabryki. I szukamy kapitału."

Co będzie, gdy przyjdzie klient i będzie chciał kupić 40 tys. mkw. po np. 40 PLN za mkw. czyli za 16 mln PLN.
    Bajeczka, nie ma żadnych klientów podobnie jak na cenówki. Jak można szukać kapitału na zwiększenie produkcji czegoś co się nie produkuje, bo nie ma na to klientów.
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~wycena [91.204.206.*]
    A co tu się dzieje ???

- wszystkie trole peronowe z nor powyłaziły - piękne wycie na peronie :-))))))))))))

- fajnie widać chłopaki jak Wam zależy na akcjach słynnej firmy SAULE !!!
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~Pan_Jan [94.254.184.*]
    Taaak co one tu robią już od roku jak to taka zła spółka... powiem Wam cichaczem skupują akcje, za chwilę czeka nas znowu +100%
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~Jerzy [88.156.134.*]
    Wycena czekam na ustosunkowanie się do moich pytań w sprawie firmy bo Ty nie masz zadnych argumentów i twoje zdania są kompletnie nikomu nie potrzebne
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~wycena [91.204.206.*]
    No ale sami powiedzcie - jakie te trole dzielne są przez ponad rok czasu produkować się na forum "nic" nie wartej spółki - normalnie się wzruszyłem :-))))))))))))
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~Jerzy [88.156.134.*]
    Nadal czekam na odpowiedź na pytania co spółka spelnila zrobiła od swoich ogłoszeń itp ? Pamiętam Cie jakn2 lata temu się jarałem umowa na dźwigu i kupowałeś po 12 zł bardzo dobrze to pamiętam ustosunkujesz się do mojego pytania ? Bo coś od dłuższego czasu unikasz odpowiedzi potrafisz tylko wstawić minki i pisać o tronach a ty masz jakiekolwiek pojęcie o goeldzie w ogóle?
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~Rozsądek [145.237.4.*]
    Ja za swoje pieniądze kupowałem po 16 zł i co mam się tłumaczyć trolowi wyjącemu od 2 lat ???
    A co do "znania się" na giełdzie - to tylko on i mistrzu wskazywali na silny dołek w okolicach  2,5-2,8   zł  między innymi dlatego, że trole "szalały"  - wiesz psychologia giełdy i takie tam ...
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~Jerzy [46.204.101.*]
    A ty kupowałeś bo odlotowy olek Nagonil tylko że różnicie sentyment że olek wyszedł beż straty a Ty zostałeś i będziesz wisieć i o to różnica, zmień nick bo nie pasuje do Ciebie.
    Jeżeli swoje wtopy tłumaczysz tym, że ktoś Cię nagonił czy namówił to zostaw giełdę - nie nadajesz się.

Zapamiętaj sobie na całe życie - decyzje podejmujesz sam inwestując swoje pieniądze, nikt inny tego za Ciebie nie zrobił.
    A teraz może coś w temacie tego wywiadu.... folia na auto elektryczne???? Ile to niby ma dać prądu? Auto zużywa ok. 20 KW na setkę. Ile niby i w jakim czasie i przy jakiej pogodzie ta folia ma pomóc. Nie mówiąc już o walorach estetycznych i kolejnej fabryce która podołała by w tej bezsensownej operacji. O czym oni znowu pier.....lą???? Zastanawiacie się nad tym bełkotem czasem pomiędzy kłótniami?
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~Jerzy [46.204.101.*]
    Mam po 3.40 jeśli cie to interesuje więc jak ty jakims cudem może wyjdziesz na zero ja będę mieć już 270 procent zysku naucz się gieldy trochę i nie słuchaj więcej naganiania na dźwigi. Rozsądek a swoją drogą co powiesz na temat saule to co ogłaszała a co zostało zrealizowane ?
    Opluwać spółkę której akcje się kupuje i posiada - zaiste postępowanie bankierowego głupka ,

wywal wszystko i idź na inną spółkę, czemu nie idziesz ??
  • Re: Wywiad z Olgą Malinkiewicz w Wyborczej Autor: ~Jerzy [46.204.109.*]
    Bo pisze fakty jakie są No odpowiedź mi na pytanie co spółka zrealizowała z tego o czym informowała.
    Jak rozsądek nie wie tou podpowiem
    Mówili że wejdą na giełdę aby zenic akcje i udało się im. Weszli. Zrobili emisję i niedługo zacjakies 5, 6 fake zapowiedzi zaczną nimi spać.
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 16:49:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.