• Nowy wywiad z prezes Autor: anycosonten [89.151.32.*]
  • Re: Nowy wywiad z prezes Autor: trzyd [77.253.42.*]
    Wywiad bardziej taki propagandowy. Co chcieliby zrobić, nad czym myślą itd. Czyli sprzedawanie marzeń.
    Obecni inwestorzy widzą, że kupowali wizję i marzenia.

Najgorsza wiadomość to fakt, że choć mają zamówienia na 41 mln zł brutto - to po raz pierwszy pojawiła się informacja, że część zamówień jest już całkowicie zrealizowana i opłacona, a cześć z nich opłacona częściowo. Odliczając duży kontrakt na 12,5 mln zł i część mniejszych + zrealizowane częściowo - to oznaczać może, że w nowym roku portfel zamówień skurczy się w okolice 20 mln zł netto - co przy braku nowych zamówień - jest wytłumaczeniem obecnego kursu spółki.

Ogólnie kolejny film propagandowy bez żadnych konkretów. Po co ten film się pojawił - nie wiadomo.

Co do wyników za IV kwartał 2021r i marze n inwestorów pod wzrost kursu to jest jedna zła wiadomość. Ci co dziś kupują w okolicach 2zł lub poniżej - przez kolejne 2 miesiące będą pozbywać się hurtowo tych akcji w okolicach 2,2-2,3zł.

Kto ma je odkupić od nich - jak ten jeden duży kontrakt to zdarzenie jednorazowe, a portfel zamówień się kurczy, a dywidenda wg słów p. Prezes jest raczej niepewna - co na polski oznacza, że jej nie będzie.

Jak już pisałem jakiś czas temu - ja spisałem na dłuższy okres inwestycję w Eco5tech na straty w moim portfelu. Obecnie u mnie to jakieś 4,5-5% - więc jakoś to przeżyję. Przy takiej niepewności w tej spółce nawet nie myślę o jakimś dokupowaniu.

Totalnie nie czuje w głosie u Pani Prezes optymizmu, który był w głosie jeszcze nie cały rok temu ...
  • Re: Nowy wywiad z prezes Autor: ~Www [77.253.247.*]
    Niedawno Prezes mówiła ,że w wielomilionowym przetargu mają najkorzystniejszą ofertę i czekają na rozstrzygnięcie . Bez przesady tu jest wycena 11 baniek a nie sto .
  • Re: Nowy wywiad z prezes Autor: trzyd [37.249.230.*]
    Spółkę można nazwać przyszłościową, gdy ma produkt/usługę na tyle innowacyjną, że może w oparciu o nią się rozwijać i generować wyższe marże.
    Z wywiadu nagle dowiadujemy się, że ten propertech to tak naprawdę przyszłość i tak jakby reklama spółki, a nie coś na czym zarabiają.

Prawda jest taka, że ja w Pani prezes nie widzę tej energii i optymizmu co ponad pół roku temu. Smutna twarz i już głównie tłumaczenie się - zamiast snucia wizji o świetlanej przyszłości. Pół roku, a przekaz zmienił się o 180 stopni ..
  • Re: Nowy wywiad z prezes Autor: ~Zzz [195.88.115.*]
    Hahaha inwestory pod wesołą albo smutną twarz prezes, normalnie leżę i kwicze ze śmiechu
  • Re: Nowy wywiad z prezes Autor: ~www [77.253.247.*]
    też mnie to rozbawiło

"Smutne oczy, piękne oczy
    Smutne usta bez uśmiechu
    Widzę co dzień ją z daleka
    Stoi w oknie aż do zmierzchu

Anna Maria smutną ma twarz
    Anna Maria wciąż patrzy w dal"

• Re: Nowy wywiad z prezes Autor: ~Www [37.248.253.*]
    Oni są właśnie przedstawicielem nowoczesnego enrgooszczędnego budownictwa ci widać jak Unia ciśnie na zielone rozwiązania to jest to czego potrzeba a ,że to nie jest skala KGHM czy Cdr jeśli wpadnie ten kolejny kontakt .to może się udobruchasz ha ha bo zawsze na nie
  • Re: Nowy wywiad z prezes Autor: trzyd [77.253.72.*]
    Dnia 2022-12-08 o godz. 07:34 ~Zzz napisał(a):
    > Hahaha inwestory pod wesołą albo smutną twarz prezes, normalnie leżę i kwicze ze śmiechu

Zenek, z moich kilkunastu wielo-złożonych zdań - wysnułeś teorię o inwestowaniu na podstawie "smutnej twarzy p. Prezes"?

Proponuje sprawdzić stan swojego rachunku maklerskiego - wtedy wszystko będzie się zgadzać i powiesz ponownie: "normalnie leżę i kwicze ze śmiechu"
  • Re: Nowy wywiad z prezes Autor: ~Gutek123 [91.239.198.*]
    ECO debiutował w najgorszym możliwym czasie na NC gdzie większość spółek przesuwa debiuty na inny czas . 2020 wszystko rosło jak szalone ,bo obroty na NC wynosiły 60-130 mln dziennie. Aktualnie kręcimy się między 6-10 mln więc ja bym poczekał jeszcze z oceną bo budowlanka miała być tragiczna a patrz na wyniki Mirbud a gdzieś wątek był o współpracy i jeszcze zatrudniają jak by było tak źle jak piszesz to jaki sens szukać pracowników Asbis też zaliczył dno i pod co.
  • Re: Nowy wywiad z prezes Autor: trzyd [77.253.72.*]
    Dnia 2022-12-08 o godz. 10:30 ~Gutek123 napisał(a):
    > ECO debiutował w najgorszym możliwym czasie na NC gdzie większość spółek przesuwa debiuty na inny czas . 2020 wszystko rosło jak szalone ,bo obroty na NC wynosiły 60-130 mln dziennie. Aktualnie kręcimy się między 6-10 mln więc ja bym poczekał jeszcze z oceną bo budowlanka miała być tragiczna a patrz na wyniki Mirbud a gdzieś wątek był o współpracy i jeszcze zatrudniają jak by było tak źle jak piszesz to jaki sens szukać pracowników Asbis też zaliczył dno i pod co.

Piszesz rozsądnie. Moim celem nie jest szerzenie zwątpienia na forum.
    Napisałem kilka postów zaraz po wynikach i się sprawdziły - kurs poszedł w dół.
    Zgoda, że kapitalizacja na poziomie 10 mln zł jest niska, ale my patrzymy na to co jest dziś, a jak nie będzie zleceń to ten 8-osobowy zespół Eco5tech się utrzyma z tego co zarobili, ale nasze akcje nie specjalnie.

Ja pisałem wcześniej, że mam większość kapitału w ASBIS, które mocno ostatnio odbiło - bo tam spółka, która utraciła 40% swoich przychodów (rynek ukraiński, białoruski i rosyjski) po 4-5 miesiącach praktycznie odzyskała utracone przychody na innych rynkach.
    W eco5tech wydaje mi się, że wpadli w letarg, gdzie wystarczy się wytłumaczyć i jest ok. Jakoś nie widzę energii i nowych pomysłów na zdobywanie zleceń. To niestety zwykła polska spółka ze stertą wytłumaczeń dlaczego się nie da. To nie jest ASBIS ...

• Re: Nowy wywiad z prezes Autor: ~www [77.253.247.*]
    fakt faktem to dawać kontrakt na stół a nie wywiady co dwa tygodnie
[x]
ECO5TECH 2,63% 1,56 2026-04-15 10:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.