Pytasz się z czego to wynika. Odpowiem jako gracz giełdowy z 31-letnim stażem. Spółka nie była dostrzeżona przez szeroki rynek. Skoro ja, grający aktywnie od 31 lat nie zauważyłem jej. Mało tego mieszkam tuż koło nich. Aż trudno w to uwierzyć.
Aż pewnego dnia znajomy poprosił mnie, bym przeanalizował wszystkie raporty finansowe spółki odkąd jest na giełdzie i... stało się.
- wyniki finansowe na najwyższym poziomie
- brak zadłużenia, zero kredytów, zero pożyczek, zero obligacji
- jedna gra, ale jaka, tak jak z Wiedźminem
- takie gry mądrze monetyzowane zarabiają przez dziesiątki lat (patrz Wiedźmin)
Wrzucasz krzywy obraz gamevid na giełdzie. Wrzucasz 3-miesięczny obraz, który jest kłamliwy. Puść go w skali rocznej.
- do tego to spółka z rocznym pobytem na giełdzie
- skupia się na grze i jej monetyzowaniu
- nie skupia się (na razie) na rozpoznawalności wśród graczy giełdowych
- ale to już się właśnie zmienia
- po to jesteśmy My
- ja od kilkunastu dni pokazuję wszystkim znajomym potencjał tej spółki, wyniki, grę
- są równie zdziwieni jak ja podczas analizy wyników finansowych
- Zarząd spółki musi to zrozumieć, gdyż spokojnie będą mogli sprzedawać swoje akcje co roku w ramach programu motywacyjnego po wyższych cenach
Inna sprawa, że spółka z taką grą, z kolejnymi produkcjami i tak zostanie rozpoznana po co raz większych wynikach finansowych, co raz wyższych dywidendach. Pierwsza dywidenda (jeszcze poza giełdą to coś koło 1 zł. Kolejna to już prawie 2 zł. Następna będzie między 3 a 4 zł. Jednak prawdziwy hit to dywidendy po premierach Pizza Empire i Cooking Simulator Together.
Pozdrawiam