• Wig-Gry 3M +36%, BCS 3M +1,22% ... słabizna.... Autor: ~xenon [213.134.186.*]
    Z czego to wynika ?
  • Re: Wig-Gry 3M +36%, BCS 3M +1,22% ... słabizna.... Autor: ~Ekspert [31.0.92.*]
    Jedna gra do tej pory wydana.Jak wypali cs2 i pizza to się zmieni.Ryzyko jest,ale gdzie go nie ma?Idziesz ulicą i też możesz się przewrócić.Akumulacja bez pośpiechu i czas to pieniądz.
  • Re: Wig-Gry 3M +36%, BCS 3M +1,22% ... słabizna.... Autor: livermoregpw [5.173.157.*]
    Pytasz się z czego to wynika. Odpowiem jako gracz giełdowy z 31-letnim stażem. Spółka nie była dostrzeżona przez szeroki rynek. Skoro ja, grający aktywnie od 31 lat nie zauważyłem jej. Mało tego mieszkam tuż koło nich. Aż trudno w to uwierzyć.
    Aż pewnego dnia znajomy poprosił mnie, bym przeanalizował wszystkie raporty finansowe spółki odkąd jest na giełdzie i... stało się.

• wyniki finansowe na najwyższym poziomie
    • brak zadłużenia, zero kredytów, zero pożyczek, zero obligacji
    • jedna gra, ale jaka, tak jak z Wiedźminem
    • takie gry mądrze monetyzowane zarabiają przez dziesiątki lat (patrz Wiedźmin)

Wrzucasz krzywy obraz gamevid na giełdzie. Wrzucasz 3-miesięczny obraz, który jest kłamliwy. Puść go w skali rocznej.

• do tego to spółka z rocznym pobytem na giełdzie
    • skupia się na grze i jej monetyzowaniu
    • nie skupia się (na razie) na rozpoznawalności wśród graczy giełdowych
    • ale to już się właśnie zmienia
    • po to jesteśmy My
    • ja od kilkunastu dni pokazuję wszystkim znajomym potencjał tej spółki, wyniki, grę
    • są równie zdziwieni jak ja podczas analizy wyników finansowych
    • Zarząd spółki musi to zrozumieć, gdyż spokojnie będą mogli sprzedawać swoje akcje co roku w ramach programu motywacyjnego po wyższych cenach

Inna sprawa, że spółka z taką grą, z kolejnymi produkcjami i tak zostanie rozpoznana po co raz większych wynikach finansowych, co raz wyższych dywidendach. Pierwsza dywidenda (jeszcze poza giełdą to coś koło 1 zł. Kolejna to już prawie 2 zł. Następna będzie między 3 a 4 zł. Jednak prawdziwy hit to dywidendy po premierach Pizza Empire i Cooking Simulator Together.

Pozdrawiam

• Re: Wig-Gry 3M +36%, BCS 3M +1,22% ... słabizna.... Autor: ~Abc [104.28.45.*]
    BCS to raczej stabilna spółka
    Jeśli kluczowe osoby z zespołu nie odejdą to raczej problemów nie będzie.
    Na pewno CS2 to oczko w głowie i ma szanse na sukces ogromy.
    Widać ze tu nie ma spekulacji i firma nastawiona jest na zarabianie pieniędzy a nie na produkowanie trailerów i ESPI.
    Kurs spółek gamingowych nie ma często nic wspólnego z ich potencjałem i działaniami. Tu na pewno są dobre fundamenty. Pozostaje czekać aż będzie więcej info o CS2 i kolejnych projektach.
    Jak dotrzymają słowa z dywidenda za 2022 i uda się wypuścić CS2 w 2023 to kurs pójdzie do góry. Teraz jest IMHO jakieś 15-20 pln poniżej tego co powinno być.

Warto czekać.
  • Re: Wig-Gry 3M +36%, BCS 3M +1,22% ... słabizna.... Autor: livermoregpw [5.173.157.*]
    I to jest najlepszy tekst ABC:

Widać ze tu nie ma spekulacji i firma nastawiona jest na zarabianie pieniędzy a nie na produkowanie trailerów i ESPI.

Pełna zgoda w tym zakresie. A o tym, żeby było głośniej o spółce na forach giełdowych jesteśmy MY! Więc do roboty koleżanki i koledzy. Kiedyś tak samo było na wątkach 11 Bit Studio. Traktowano mnie jak chorego psychicznie. Gdy trąbiłem o planowanej premierze TWOM to tylko się uśmiechano. Kilkadziesiąt dni potem był szok i niedowierzanie, że jakaś mała spółeczka zrobiła światowego hiciora TWOm.

A tu podkreślę to po raz kolejny. Tutaj jesteśmy jak kiedyś CD Projekt między Wiedźmin2 a Wiedźmin 3.

Pozdrawiam
[x]
BIGCHEESE 4,04% 13,38 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.