Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  38,45 zł , zmiana od tamtej pory: -66,19%

Re: Wig-Gry 3M +36%, BCS 3M +1,22% ... słabizna....

Pytasz się z czego to wynika. Odpowiem jako gracz giełdowy z 31-letnim stażem. Spółka nie była dostrzeżona przez szeroki rynek. Skoro ja, grający aktywnie od 31 lat nie zauważyłem jej. Mało tego mieszkam tuż koło nich. Aż trudno w to uwierzyć.
Aż pewnego dnia znajomy poprosił mnie, bym przeanalizował wszystkie raporty finansowe spółki odkąd jest na giełdzie i... stało się.

• wyniki finansowe na najwyższym poziomie
  • brak zadłużenia, zero kredytów, zero pożyczek, zero obligacji
  • jedna gra, ale jaka, tak jak z Wiedźminem
  • takie gry mądrze monetyzowane zarabiają przez dziesiątki lat (patrz Wiedźmin)

Wrzucasz krzywy obraz gamevid na giełdzie. Wrzucasz 3-miesięczny obraz, który jest kłamliwy. Puść go w skali rocznej.

• do tego to spółka z rocznym pobytem na giełdzie
  • skupia się na grze i jej monetyzowaniu
  • nie skupia się (na razie) na rozpoznawalności wśród graczy giełdowych
  • ale to już się właśnie zmienia
  • po to jesteśmy My
  • ja od kilkunastu dni pokazuję wszystkim znajomym potencjał tej spółki, wyniki, grę
  • są równie zdziwieni jak ja podczas analizy wyników finansowych
  • Zarząd spółki musi to zrozumieć, gdyż spokojnie będą mogli sprzedawać swoje akcje co roku w ramach programu motywacyjnego po wyższych cenach

Inna sprawa, że spółka z taką grą, z kolejnymi produkcjami i tak zostanie rozpoznana po co raz większych wynikach finansowych, co raz wyższych dywidendach. Pierwsza dywidenda (jeszcze poza giełdą to coś koło 1 zł. Kolejna to już prawie 2 zł. Następna będzie między 3 a 4 zł. Jednak prawdziwy hit to dywidendy po premierach Pizza Empire i Cooking Simulator Together.

Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BIGCHEESE 0,00% 13,00 2025-12-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.