Gajerku ostygnij.
Podbili, wysypali i powolutku do dołu.
Teraz pompowane są torpol polimex ryvu playway votum...
Ty możesz tylko obserwować jak ludzie zarabiają i zastanawiać się dlaczego arctic nie rośnie i nawet mimo wzrostów indeksow nie ma siły wrócić na 23.
Dziś nie jest źle tylko -1.7% przy swigu +1%. :)
To że Arctic jest dobrą spółką nikt nie zaprzeczy ale na bananowej giełdzie nie ma takiego przełożenia, tu spółka typu cdprojekt z rocznym zyskiem na poziomie 3q Arctica może być wyceniana 15mld!!!!
Spółka ma problem, brak "głodnego" akcjonariatu, każdy okupiony i czeka na wzrosty, to kto to ma kupować?
Od 23 zł widać ewidentnie jak następuje dystrybucja, oczywiście gdyby ktoś chciał wciągnąć kilka mln sztuk to zmieniloby to moj poglad na przyszlosc a tak nie widzę tu przestrzeni do wzrostów.
Piszę dla rozrywki, choćby po to aby podokuczać fachowcom np. takim jak gajer.
Za długo juz tu jestem aby wierzyć że spółka wzrośnie tylko dlatego że dużo zarabia, jest odwrotnie... dużo zarabia więc w kolejnych kwartałach wynik będzie niższy.. co stanie się pożywką dla fundów aby uwalić kurs.
Zarząd też nie wspomoże kursu, nie wrzuci infa o nowej grze, o planach wydania czegoś, o kontrakcie, o współpracy, o rozszerzeniu współpracy, o przeglądzie opcji o szukaniu partnera itd.
Do wierzących, nie denerwujcie się ale tak poprostu jest, wiele spółek jest dziś 40-70% niżej niż jakiś czas temu, fundy nakarmione drogimi akcjami będą podnosić kursy bez względu na wyniki czy sytuację finansową aby lepiej wyglądały ich statystyki na koniec roku.
I tak wiele spółek "nic" wzrośnie jescze dużo a tu .... wy wierzycie że tak ja nie.
Pozdrawiam i raz jeszcze proszę nie irytujcie się, miejcie trochę dystansu do moich wpisów.
Straszne wzrosty.
Od wpisu specjalisty kurs juz wrocił na poziomy z poniedziałku:).
Wczoraj widać było jak po 21 wywrotka dosypywala... obrót dość pokaźny i nic..
Nawet wpisy ynteligentnego fachowca z forum nie pomogą.
Spokojnie kolego, wyszedłem po 20, było poniżej 19 teraz jest 21.50.
Raptem 7% więcej niż wychodziłem, uwierz że na giełdzie też są inne spółki, które można kupić I na nich zarobić.
Jeśli wierzyłbym w 30zl to mógłbym dziś kupić, przecież potencjał wzrostu to blisko 50%.
Ja w to nie wierzę, ty wierzysz.
Ja mam swoje pieniądze w innej spółce , od sprzedaży Arctica mam więcej niż 7% oczywiście na dziś... Co będzie za tydzień zobaczymy.
Proponuje ci nie podniecaj się tak..
Miej wiele pokory, ja nie wyśmiewamy i nie gardzę roba tylko dlatego że wierzysz tu w 30zl pomyśl.
Przeczytaj też że zrozumieniem to co pisałem wcześniej, wiem że ro dobra spółka ale podałem argumenty dlaczego nie wierzę we wzrosty.
Uwierz, życzę Ci tych 30!
Tak jak sobie też na innych spółkach fajnych wzrostów.
Widzisz Gajerze, z rynkiem nie wygrasz.
Arctic jest przeznaczony do uwalenia, dziś obserwujesz spektakularne wzrosty wszelkiej maści baloników a tu żnów dół, tak niestety jest.
Za chwilę znowu zamilkniesz i będziesz czekał na spadki, by wylać swoje przemyślenia. A ja mam czas i nie muszę łapać groszy. Frustrować to się mogłem na MCR, gdy jednego dnia były wahania na rachunku +- 300k. Tu to bezpieczna przystań i bezstresowe obserwowanie.
Powtórzę, masz niewątpliwie problem ze zrozumieniem. Życzę Ci szczerze wzrostów, ja dzięki zmianie po dzisiejszym dniu mam ponad 3x więcej zysku niż bym został. Oczywiście że zniknę, już nawet za chwile... nie będę przecież kopał się z twoja wizją inwestowania, każdy wybiera sobie drogę.
Od kilku miesięcy czekasz cierpliwie obserwując jak zarobieni oddają swoje akcje. Życzę Ci szczerze tych 30zł. Znikam ale nie dlatego że nastaną tu wzrosty i nie będę miał argumentów tylko aby uszanować twój wybór.
Pozdrawiam, zarabiaj!!!
Zenujacy jesteś z tymi swoimi wpisami...kręcisz tutaj kółka i udajesz wielkiego specjalistę od rynku.. Ilu juz takich widziałem i słyszałem... mam akcje na innych spółkach, zarabiam tam miliony, ale na Arctic sprzedałem, i 2 lata później ciągle udzielam się, opowiadając,że spolka nie urosnie.. opłacony jesteś? Czy kółeczka dobrze wchodzą i spamujesz? Idz z takimi mądrościami na te spółki gdzie masz juz plus 15%.
Człowieczku...jestem tutaj od 13zl..jakoś tak, i wiem jak ta spolke rozgrywacie...zenujacy sposób.. ale co tam.. ja posiadam akcje tej spółki I mogę się wypowiadać jak chce, a Ty? Jedyne co tutaj urządzasz to spekule.. I pewno liczysz na kolejne koło po 18-19 ale nie idzie już tak zbic kursu to wymyślasz teorie z kosmosu.. nie denerwuj się tak, buziaczki słodziaku.
Nie cale 3 tyg. Temu pisałeś pod innym nickiem lub to twoj kumpel,żeby sprzedawac po 19..bo już nic do końca roku nie będzie się działo i że zjazd na 18..bo zero espi zero szans na wzrost.. jedyne na czym ci zależy To kółeczka..
Gajerku to ile juz tego zysku zostało od mojego wyjścia po 20?
Jeszcze raz Ci napisze, Niestety na bananowej giełdzie nie są kupowane spółki dochodowej, kupuje się spółki które produkują dobre espi.
Tu gdy w zeszły piątek kurs rósł do 22.3 obrót był potężny, przy tej kapitalizacji spółki rosną tyle przy obrocie 1-2 a nie 5.
Cały czas jest dystrybucja I co jest nawet komiczne nie interesuje wywalajacego cena.
Czy wywala po 22 czy po 20.2 bez różnicy.
Przykro mi szczerze życzę Ci wzrostów.
Kto jest na longterm ten ma pi*dzie aktualne spadki. Ja chętnie dobiorę po 19-20 zł, a tym bardziej po 18-19 zł, bo dla mnie długoterminowy kierunek jest znany :)
Ja a jednak jesteś i to jak zwykle kiedy spada, Sam sobie wtedy pochlebiasz, jak dobrze zrobiłeś i przechytrzyłeś rynek Ogólnie jednak czuję sympatię o Ciebie i również dobrze życzę. Jedna uwaga - nie pouczaj. Na GPW jestem od 1996r. i nie jedno przeżyłem. Teraz nic nie muszę. Spadki czy wzrosty kilkuprocentowe naprawę nie robią na mnie wrażenia. Zaglądam na to forum wyłącznie dla rozrywki, od kiedy wiele lat temu forum Parkietu zmienili i zeszło na psy.
Gratulacje gajerku, znów jesteście najlepsi z całego swigu.
Juz lada chwila 20 będzie tylko marzeniem.
Wciąż, po tylu latach na giełdzie, nie możesz zrozumieć dlaczego ciągle spada.mialo rosnąc a tu nie chce...
No i pożegnaliśmy 20...
Teraz odpoczynek a przed nowym rokiem powitamy 18
Sektakularny, bajkowy wzrost sie zakonczył, to juz koniec, co mądrzejsi wyskoczyli po 23. Teraz zostanie dość dobrze zarabiająca spółka, ze świetną sytuacją finansową ale bez żadnych nadzieji na wzrosty bo wyniki nie do powtórzenia, a 100-200 netto rocznie to dla kapitalizacji 1.3mld jak w sam raz.
Rynek skupi się na "gwiazdach" energii odnawialnej bo to trendy i medialne, dużo komunikatów...
Oraz na "budowie" kraju, kpo itd.
Tylko czy oby na pewno marze zysku w 2023r. spadną do poziomu z 2020r.- 2021r. czyli okolice 3% (marze netto) jeśli przez ostatnie 4 kwartały dynamicznie urosły do poziomu 12,6%. W dobie wysokiej inflacji cofka do marzy 3% za 2023r. to raczej chciejstwo. A tymczasem po q4 wk1 akcja = 28 ziko , mamony w kasie =600 mln. po q1 2023r wk1 akcja >30 ziko, mamony w kasie=700mln dywidenda w czerwcu 2,5 ziko
Zakładanie ze 20 ziko to thle last of the szans jest totalnym szajsem. Choć zgoda technicznie moze zlecieć bo 50% papiera to zarobasy dla których 100% zysku to magia i walor wyminić się musi - czy na SMA 50 czy 100 czy 200 ale to tylko technika więc cofka tak ale 20 ziko to śmiech na sali.
A tymczasem jesteśmy w boczniaku 3-6 miesięcznym i pierwsze krótkie sygnały wyprzedania na RSI (interwał 30min i 1h i na horyzoncie opcja wyprzedania - 1D).
SMA 50 i RSI 1 -D wychodzi w okolicach 19 ziko i najprawdopodobniej tam zmierzamy na nowy rok i tam będę się zasadzal z kupnem na 2 strzał po nowym roku.
Pewnie Mareczek sądzi ze pojawiłem się tu na forum przypadkiem bo wyniki na mnie nie robią wrażenia - ale robią i nowi jak ja już pukają bo widzą ten nonsens wyceny walora. Ja tu pod RSI i technikę się nie pojawiłem tylko pod wyniki. A ze szukałem 3 spólki do portfela akurat to trafiło na Arctic.
Bedzie pan widzial wzrosty, jak wlasne uszy. Takie przekrety to ja obserwowalem na kilku spolkach. Nic dobrego tam nie bylo. Tak nawiasem mowiac, to brak informacji I ogolnie marazm po stronie kierownictwa.