Zastanówcie się wszyscy dlaczego taki mierny student prawa z miernym dyplomem
robi taką kareirę w polityce
Otóż stał za nim ojciec, członek PZPR, szanowany lekarz, osoba dużo znacząca wtym rejonie i jego koledzy
Innego wytłumaczenia nie ma
Cyt.
Studentem był raczej średnim. W większości przedmioty zaliczał na trójki. Miał problemy z zaliczaniem postępowania karnego. Jego wykładowcami byli m.in. prof. Andrzej Zoll - b. rzecznik praw obywatelskich oraz prof. Jacek Majchrowski - obecnie prezydent Krakowa. Swoją drogę do polityki zawdzięcza między innymi Janowi Rokicie oraz Mariuszowi Kamińskiemu - obecnie szef CBA.
"Zbigniew Ziobro. Historia Prawdziwa" autorstwa Andrzeja Stankiewicza i Piotra Śmiłowicza
Dnia 2008-08-06 o godz. 12:59 ~wind napisał(a):
> wałęsa był elektrykiem a dyzma alfonsem
I też miał rodziców posiadających prywatną klinikę, którzy mogli pomóc mu w karierze politycznej bo dużo zaczyli i liczono się z nimi w tamtym rejonie ?
Zbigniew Ziobro
cyt:
Syn Jerzego i Krystyny. Dzieciństwo i okres szkolny spędził w Krynicy-Zdroju. Jego ojciec był dyrektorem krynickiego sanatorium, należał także do PZPR, a od 1980 także do NSZZ "Solidarność"[1].
Dnia 2008-08-06 o godz. 13:10 ~wind napisał(a):
> a mówiłem a prosiłem całkowita dekomunizacja jedyna droga
> dla POLSKI , teraz nie płakalibyście że Ziobro robi kariere
Umiejętnie prowadzi autoreklamę,trzeba przyznać,że wie,w którą stronę się ukłonić,a w którą wypiąć i zyskuje tymi tanimi chwytami poklask gawiedzi.
Zero do partii nie należał,dekomunizacja go nie dotyczy.Jeżeli uważasz,że dekomunizacja ma objąć też wszystkich pociotków komucha do dziesiątego pokolenia,to zastanów się,czy w takim kraju dostaniesz jako spowinowacony prawo do zakupu choćby aparatu fotograficznego.Bo w Chinach,by kupić takowy musisz w sklepie wypełnić stosowny formularz.
Dekomunizację rozumiem podobnie jak w Niemczech Zachodnich rozumiano defaszyzację.Ludzi,których dotyczyła posłano nie do kamieniołomów,a tam,gdzie byli przydatni i mogli służyć swą wiedzą-objęli stanowiska w bankach,na uczelniach,w wojsku(proponuję przeczytać sobie życiorys Guderiana).Tym ludziom wystarczy założyć kaganiec na gębę,jeśli chodzi o głoszenie niegdyś wyznawanych idei.Natomiast bezwzględnie dać im pracować,zarabiać i płacić podatki.
Dobrze,ze chociaż ujrzałeś różnicę między miernotą Ziobrą
a Lechem Wałęsą
Nie ma żadnego porównania
Nie wiesz o czym piszesz. Nie wiesz nawet, co to komunizm, skoro pieprzysz o dekomunizacji. Nie dociera do Ciebie, że w Polsce komuny nie było? To do szkoły marsz, a nie do pisania na forum!
Dnia 2008-08-06 o godz. 12:59 ~wind napisał(a):
> wałęsa był elektrykiem a dyzma alfonsem
Elektryk, człowieku, to dobry i potrzebny zawód, prawnik również, ale w wykonaniu ziobrowatych jeden i drugi mogą okazać się kpiną, nie zawodem. O polityce już nie wspomnę. Ziobrowanie to jednak nie polityka.
Dnia 2008-08-06 o godz. 15:07 ~ibrahimović napisał(a):
> a czy Zbigniew Ziobro nazywa się Zero? chyba też nie, a
> takiej terminologii używacie.
a co do Kwasniewskowo, to
> masz rację, źle napisałem:-)
Stolcman. Już się poprawiłem.
Do ~ ibrahimović
Zupełnie nie na temat piszesz
To wątek jest o marnym studencie i prawniku Ziobrze
i jego b łyskawicznej karierze
Jak masz jakieś ciekawe i prawdziwe informacje
na ten temat to się z nami
podziel
ty
a piszę o tym, że oceny nie są w życiu najważniejsze:-)
wielkie kariery biznesowe robią ludzie po zawodówkach, po szkole średniej. oceny nie są im do niczego potrzebne. trzeba mieć głowę na karku, a nie piątki w kajecie.
poza tym, kwach zrobił równie szybką i jeszcze o niebo większą karierę niż ziobro, a nie zająknęłaś się na ten temat... a jakim był studentem, każdy wie.
nie wspominając już o leszku-bolku:-))
także, reasumując, nie bardzo rozumiem, dlaczego czepiliście się akurat tego człowieka?...
jest wiele ciekawszych egzemplarzy.
jak np. tusk-historyk, który ma być guru ekonomii (ciekawe jakie miał oceny;-)), no i niesioł-owadolog, a ten to ma wiele do powiedzenia w każdej sprawie, taki dyżurny.
Dnia 2008-08-06 o godz. 17:39 ~ibrahimowić napisał(a):
>
także,
> reasumując, nie bardzo rozumiem, dlaczego czepiliście się
> akurat tego człowieka?...
jest wiele ciekawszych
> egzemplarzy.
Jest i to ważny powód lecz
jak nie wiesz to się nie dowiesz
Ja nic Ci nie powiem
Milczenie nie raz jest złotem ........:)
A teraz Ziobro wypowiada się na temat cholesterolu jakby się znał na tym.
Tak samo zna się na medycynie jak na prawie.
I po co publicznie robić z siebie błazna
Dnia 2008-08-07 o godz. 21:27 ~GRA napisał(a):
>
A teraz Ziobro wypowiada się na temat cholesterolu jakby
> się znał na tym.
Tak samo zna się na medycynie jak na
> prawie.
I po co publicznie robić z siebie błazna
Dnia 2008-08-07 o godz. 21:42 ~merit napisał(a):
> dajcie sobie spokuj bo sie osmieszacie nie lepiej spamowac
> na onecie? wstyd za taki prymitywny spam
Tak myślisz,
czyli popierasz byle jakość, cwaniactwo i nieuctwo Ziobry.
Jesteś jego fanem to pisz o nim a nie o nas.
A odnośnie cholesterolu i pracy mózgu to jak będziesz chciał
się czegoś świaytłego dowiedzieć zapraszam
do mojego nowego wątku