• CO SIĘ STAŁO..... Autor: ~Qwrty [188.147.108.*]
    Ktoś wie? Mimo że pokazywało że nic z nimi nie można zrobić, ale spółka była widoczna na koncie, a teraz ani śladu
  • Re: CO SIĘ STAŁO..... Autor: ~obserwer [5.173.137.*]
    Co się stało należy pytać w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych ,to ta instytucja jest odpowiedzialna za stabilizacje finansowe i to są decyzje tej instytucji . Tam należy pisać ,dzwonić i nie poddawać się ,tu piszę do wszystkich którzy zostali tak ,,wydudkani" . Temat jest duży i myślę że każdy powinien się w to włączyć ,jak również zgłosić do dziennikarzy ,może podejmą temat . Każdy ma jakiś pomysł i to powinien zastosować
  • Re: CO SIĘ STAŁO..... Autor: ~Mmarcin [89.77.84.*]
    Złodziejstwo w białych rękawiczkach tak nas okradają to jest niestety proceder na GPW a nie pojedynczy przypadek. To jest umyślne celowe działanie i ktoś na to poprostu pozwala. Na wielu spółkach tak się działo dzieje i będzie dziać dopuki władza tego nie ukróci...
  • Re: CO SIĘ STAŁO..... Autor: ~Ostragonia [92.76.127.*]
    Jaki ty kuźwa jesteś mądry. To nie wiesz że tylko 0.01 procenta zarabia dużo pieniędzy na giełdzie a ty chcesz się znaleźć na tej liście? jaja se robisz biedaku
  • Re: CO SIĘ STAŁO..... Autor: ~Akcjonariusz [46.215.27.*]
    Na stronie LUXMED znalazłem komunikat dla akcjonariuszy, nie będę go tu wklejał tylko zamieszczę link
    https://www.luxmed.pl/o-nas/komunikaty-dla-akcjonariuszy
    w skrócie deklarują chęć nabycia wszystkich akcji cyt: "Na tę chwilę szacujemy, że dalsze czynności związane z nabyciem kolejnych akcji Swissmed będziemy podejmować za kilka miesięcy."
    deklaracja z 11.08.2022, obecnie mamy prawie grudzień.
    Dostał może ktoś jakąś ofertę ?
    Udało mi się dodzwonić do kancelarii, niestety rozmawiałem tylko z miłą asystentką bez żadnych konkretów i bez podania osoby decyzyjnej.
    Również Bardzo martwi mię iż akcje zniknęły z konta maklerskiego i defakto na obecną chwile nie mam żadnego potwierdzenia że jestem akcjonariuszem znikającej spółki ???
  • Re: CO SIĘ STAŁO..... Autor: ~Qwrty [188.147.12.*]
    Chyba nikt na to wychodzi
  • Re: CO SIĘ STAŁO..... Autor: ~piotr [185.15.1.*]
    nikt z was nie jest / był właścicielem akcji nie notowanych na giełdzie ?
    naprawdę nie ma się czym martwić, nadal jesteście właścicielami swoich akcji a przekonacie się o tym kiedy spółka będzie chciała wypłacić dywidendę. Wtedy musi się skontaktować ze wszystkimi akcjonariuszami i dopytać na jakie konto wpłacić pieniążki z dywidendy.

• Re: CO SIĘ STAŁO..... Autor: ~Mmarcin [89.77.84.*]
    Przeciez oni od lat nie płacą dywidendy??? Poza tym oni teraz nie mają żadnego obowiązku informacyjnego oficjalnie. Napiszą jakiegoś gryzmoły na stronie że my mamy się głosić do jakiejś tam daty np za 3 dni żeby większość z nas tego nie zauważyła i jeśli się nie odezwiemy to trudno nasza strata nasza decyzja bo się nie odezwalismy. Mało tego teraz to mogą np taki skup zrobić sobie za np 10 lat kiedy tylko chcą. Złodzieje w białych rękawiczkach za przyzwoleniem władzy to moje zdanie!!!
  • Re: CO SIĘ STAŁO..... Autor: ~TOAaot [188.147.12.*]
    jak jesteśmy właścicielami, jak na rachunku maklerskim nawet nie ma śladu po swiss
  • Re: CO SIĘ STAŁO..... Autor: ~Qwrty [188.147.12.*]
    Nie otwiera się, błąd
  • Re: CO SIĘ STAŁO..... Autor: ~Akcjonariusz [46.215.27.*]
    Po złożeniu reklamacji biuro maklerskie przesłało mi : UCHWAŁA ZARZĄDU KRAJOWEGO DEPOZYTU PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH S.A. Z DNIA 21 LISTOPADA 2022 r NR 1059/2022
    Link poniżej
    http://www.kdpw.pl/pl/Regulacje/Uchwaly/2022/1059-2022.pdf

W treści :
    1) określa się dzień 24 listopada 2022 r. jako dzień wyrejestrowania akcji spółki SWISSMED CENTRUM ZDROWIA S.A. z depozytu papierów wartościowych;
    2) z upływem dnia wskazanego w pkt 1: a) wycofuje się akcje spółki SWISSMED CENTRUM ZDROWIA S.A. z depozytu papierów wartościowych, b) ulega rozwiązaniu umowa o rejestrację tych akcji w depozycie papierów wartościowych;
    3) określa się dzień 8 grudnia 2022 r. jako dzień, do którego uczestnicy Krajowego Depozytu są obowiązani przekazać spółce SWISSMED CENTRUM ZDROWIA S.A. dane, o których mowa w art. 91 ust. 15 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.

Może mi ktoś to wytłumaczyć , co to znaczy? Akcjonariusze muszą coś przesyłać do LUXMED czy data 8.12.2022 dotyczy biur maklerskich? BM nie odpowiada na zapytania odbijają do emitenta, LUXMED też cisza - telefony odbiera tylko asystentka z Ukrainy.
    Nie wiem jakie będą konsekwencje po kompletnym wycofaniu akcji? Nie powinien być przymusowy wykup po wycofaniu akcji?
  • Re: CO SIĘ STAŁO..... Autor: ~obserwer [5.173.137.*]
    Jak wynika z tej uchwały w pkt.3 biura maklerskie do wskazanej daty tzn 08-12-2022 mają obowiązek przesłać do s-ki Swissmed dane posiadaczy akcji ,to cała analiza tego zdarzenia ,natomiast Luksmed ogłosił jak już ktoś wcześniej napisał że ma zamiar kiedyś wykup przeprowadzić ,ale kiedy i za ile ? tego nie wie nikt , pozdrawiam akcjonariuszy jeszcze ))
  • Re: CO SIĘ STAŁO..... Autor: ~Alert [104.223.93.*]

Uwaga na spółkę STEMCELLS, słuch mnie doszły o spółdzielni z Blu
  • Re: CO SIĘ STAŁO..... Autor: ~Kris [37.120.215.*]

DITIX spada, spółka nie warta zainteresowania. Wykres pokazuje zmiane trendu na spadkowy, zasięg 1gr
[x]
SWISSMED 0,00% 10,90 2022-06-13 15:20:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.