Po złożeniu reklamacji biuro maklerskie przesłało mi : UCHWAŁA ZARZĄDU KRAJOWEGO DEPOZYTU PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH S.A. Z DNIA 21 LISTOPADA 2022 r NR 1059/2022
Link poniżej
http://www.kdpw.pl/pl/Regulacje/Uchwaly/2022/1059-2022.pdf
W treści :
1) określa się dzień 24 listopada 2022 r. jako dzień wyrejestrowania akcji spółki SWISSMED CENTRUM ZDROWIA S.A. z depozytu papierów wartościowych;
2) z upływem dnia wskazanego w pkt 1: a) wycofuje się akcje spółki SWISSMED CENTRUM ZDROWIA S.A. z depozytu papierów wartościowych, b) ulega rozwiązaniu umowa o rejestrację tych akcji w depozycie papierów wartościowych;
3) określa się dzień 8 grudnia 2022 r. jako dzień, do którego uczestnicy Krajowego Depozytu są obowiązani przekazać spółce SWISSMED CENTRUM ZDROWIA S.A. dane, o których mowa w art. 91 ust. 15 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.
Może mi ktoś to wytłumaczyć , co to znaczy? Akcjonariusze muszą coś przesyłać do LUXMED czy data 8.12.2022 dotyczy biur maklerskich? BM nie odpowiada na zapytania odbijają do emitenta, LUXMED też cisza - telefony odbiera tylko asystentka z Ukrainy.
Nie wiem jakie będą konsekwencje po kompletnym wycofaniu akcji? Nie powinien być przymusowy wykup po wycofaniu akcji?