• Jutro decyzja gminy Autor: ~Sarb [79.184.85.*]
    I żadnych przecieków? Czyli znów przesunięcie?
  • Re: Jutro decyzja gminy Autor: ~nextgeneration85 [185.15.3.*]
    Chyba jak nie ma informacji o przesunięciu to nie "czyli kolejne przesunięcie" tylko będzie decyzj.
  • Re: Jutro decyzja gminy Autor: ~kierowca [31.0.182.*]
    Jeśli do końca grudnia sprawa z raportem i zgodą się nie zamknie to chyba Głogów ich spławi bo argumentów ku temu mają aż nadto.Vide w jakim tempie budowane i oddawane są farmy polskich gigantów ostatnio pół roku Famur i inni wielcy w tej branży.
  • Re: Jutro decyzja gminy Autor: ~VKLF [31.61.229.*]
    Jak niby Głogów może ich spławić? Toczy się postępowanie administracyjne o wydanie decyzji środowiskowej. Gmina nie może od tak tego olać. Musi zakończyć postępowanie wydaniem decyzji jeśli zostaną spełnione wymagania środowiskowe określone prawem lub odmową jeśli te wymagania nie będą spełnione. Nie jest to na podstawie widzimisię gminy. Badanie sprawozdań finansowych nie jest konieczne do wydania decyzji. To jest wymóg giełdy dla spółek akcyjnych a nie gminy. Gdyby Bras był małą sp z o.o. to nie musiałby robić w ogóle audytów sprawozdań.

Według mnie mało prawdopodobne aby postępowanie zakończyło się odmową wydania decyzji jeśli EHN dostał decyzję na 3 razy większą farmę obok.
  • Re: Jutro decyzja gminy Autor: ~Paweł [178.36.124.*]
    Szkoda wchodzić w jakąkolwiek polemikę z tymi malkontentami. Jest tu paru takich pionków, uskuteczniają swój lament co kilka tygodni od miesięcy. Każdy kto kupił akcje wie po co tu jest. W swoim czasie jak wznowią notowania największym frajerstwem będzie oddać akcje, nawet po 100-200% wzrostu :-) Tu warto poczekać na longterm kilkuletni i kto kumaty tak zrobi. Pozdro dla cierpliwych!
  • Re: Jutro decyzja gminy Autor: ~kierowca [31.0.182.*]
    Rozumiem twoją logikę,czyli zakładasz w grze trzymanie kasy w spółkach o topniejącej wartości i przewlekłej niemocy ich sprzedaży czyli de facto straty czasu i kapitału w imię iluzorycznych ,hipotetycznych zysków zamiast operowania kapitałem.Jak dla mnie przewrotna i nieefektywna strategia.Choć na brasie przy sprzyjających okolicznościach zyski nie są wykluczone.
  • Re: Jutro decyzja gminy Autor: ~VKLF [31.61.225.*]
    Raczej nikt tu nie załadował się całym swoim kapitałem w Brasa tak, że nie ma już czym grać na innych spółkach. Nie każdy też spekuluje na zasadzie dziś kupi jutro sprzeda sprawdzając notowania co 5 min. Trzeba też pamiętać, że jak będzie decyzja gminy oraz audyty raportów i spółka wróci na notowania, to może nie być już czasu kupić po rozsądnej cenie.
  • Re: Jutro decyzja gminy Autor: ~Cyknięty [37.30.100.*]
    Tak właśnie mi się wydaje, że po to zostało to celowo zawieszone, żeby już nie wielu zdążyło kupić po tak niskiej cenie
[x]
BRAS -2,62% 0,26 2025-11-19 15:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.