• w koncu kasa uwolniona Autor: ~Prezes [79.185.10.*]
    dlugo bylo czekac
    nigdy wiecej
    masakra
  • Re: w koncu kasa uwolniona Autor: mlody9 [77.222.232.*]
    Wiem o czym mowa :) kiedyś z jednej spółki wychodziłem 6 miesięcy, bo FF był kilka procent. Ale nie bój nic, znajdzie się kolejna taka spółka ;) Zmora Bananówki i małych spółek. Tutaj udało mi się wyjść połową, teraz też siedzę sam nie wiem już jak długo. Jedno co to, cierpliwość zwykle popłaca. W co teraz jeżeli można spytać? Toya? Netwise? Delko? czy jakiś gaming? A może agro?
    Pozdrawiam
  • Re: w koncu kasa uwolniona Autor: ~sdasd [87.206.31.*]
    kapitał płynie od aktywnych do cierpliwych
    policzcie sobie jaki wyjdzie C/Z w 2. połowie 2023 przy powtórzeniu wyników z Q3 i Q4 2022
    napiszcie wtedy jak się czujecie wychodząc poniżej 10zł ;)
  • Re: w koncu kasa uwolniona Autor: ~tak_mysle [79.185.144.*]
    powrót na 8 złotych to kwestia kilkunastu miesięcy. najgorszy moment na sprzedawanie.

opinia.
  • Re: w koncu kasa uwolniona Autor: mlody9 [77.222.232.*]
    Jak ktoś ma średnią 2,2zł to w końcu będzie chciał wyjść i zrealizować zysk. Kupić sobie coś ładnego. Pomyśl, że jak wpakowałeś 10 tyś po 2zł to przy kursie 10zł ktoś będzie musiał zainwestować 50 tyś w tę spółkę. A jak wpakowałeś 100tyś.... to będziesz wychodził miesiącami (cały obrót z ostatnich 6 miesięcy) :( To nie jest tylko problem tej spółki.
    Nie namawiam do sprzedaży. Spółka potrafi robić pieniądz i się rozwijać, ale ma duży problem z przekładaniem tego na kurs i pokazywaniem/dzieleniem się tym zyskiem. Jak będzie kolejny wystrzał to masa takich jak ja, czy kolega będzie próbowało opuścić pokład choć z połowy pozycji, aby zrównoważyć portfele. Ale to będzie podaż :\
  • Re: w koncu kasa uwolniona Autor: ~aaaa [79.185.145.*]
    Mówcie sobie co chcecie, ale ja tutaj nie zamierzam sprzedawać akcji szybko. Do zobaczenia za kilka lat na zupełnie innych poziomach!

PS Zobaczcie sobie taki Suntech czy Ailleron. Tam również muł przez dłuuugie lata, a jak już wybiło, to na dobre. Takie spółki pakujesz do portfela longterm i się nie przejmujesz.
  • Re: w koncu kasa uwolniona Autor: ~ajm [195.167.147.*]
    ktoś już chyba policzył jaki wynik będzie w 4 kwartale, skoro takich wystrzał dziś ;)
  • Re: w koncu kasa uwolniona Autor: ~Don [5.173.11.*]
    Pożyjemy, zobaczymy…

Pytanie o co tutaj chodzi?
    https://makolab.com/innovations/artificial-intelligence
  • Re: w koncu kasa uwolniona Autor: ~aaaa [79.185.145.*]
    wszystkie liczące się firmy IT muszą iść w stronę AI. nadszedł ten czas, że kto nie będzie się rozwijał w tym temacie, ten zostanie z tyłu. I bardzo dobrze, że w Łodzi już nad tym pracują
[x]
MAKOLAB 3,00% 5,15 2025-10-16 10:23:15
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.