• Powolny powrót do bazy Autor: ~Inwestor [37.248.174.*]
    No i dziś już przez chwilę 1xx - realizuje się scenariusz o którym pisałem krzykacze - prawda w oczy kole a każdy z Was doskonale wie i wiedział że miałem racje. Podbicie i powrót do bazy na tym papierze, brak nowych informacji i ślepa wiara w to że na już znanych faktach urośnie prowadzi do straty
  • Re: Powolny powrót do bazy Autor: ~Kolo [5.60.199.*]
    Ja nie mam straty.
    Kolega Krakacz jak zwykle w formie. A Marysia znowu o pierogach.
  • Re: Powolny powrót do bazy Autor: ~Inwestor [37.248.174.*]
    Względem wyceny 230 masz
  • Re: Powolny powrót do bazy Autor: ~Mike [109.241.123.*]
    Do bazy czyli dokąd, Proroku? 200? 180? 160? 100?
    Ślepa wiara? Czy na pewno wiesz o czym mówisz?
    Na znanych faktach może urośnie a może nie. Ja tego nie wiem, ale Ty jak widać wiesz. Hmm, skąd czerpiesz te nadprzyrodzone moce?
    Skoro tak wszystko wiesz, to zdradź nam czy Scope nie sprzeda Bacteromica? Nie dostanie już nic z kamieni milowych za sprzedaż PCR ONE? Nic już nie skapnie z tych $70M w najbliższych latach? A może wiesz coś na temat ich kolejnych projektów? Będzie coś z tego czy nic, Proroku? A może powiesz nam coś o zamiarach funduszy jak Scope wejdzie na GPW lada moment? Kupią te fundusze jakieś akcje czy nic?

My ślepo wierzymy, a Ty po prostu wiesz, Proroku. Dlatego pytam.
    Zazdro i podziw dla Ciebie :)
    Ja z tą wyceną nie mam nic wspólnego. Ty, tak.
  • Re: Powolny powrót do bazy Autor: ~Otco [109.233.92.*]
    Względem 230pln to ty przycieniowałeś sprzedając po 209 płacąc prowizje i podatek od tych 200 pln które ugrałeś na tych 10 akcjach. :) :) :)
    Ale chłop sie produkuje ,licząc że odkupi 10 akcji po 190 a i tak znając życie kupi za jakiś czas 5 akcji po 300 pln . HEHEHE
  • Re: Powolny powrót do bazy Autor: ~ehh [185.60.245.*]
    inwestor szpagaty robi... teraz to serio jest już karkołomne, o ile przed sprzedażą, krakacz mógł grać na emocjach bo niepewność jednak była, to teraz jest to dobra żenada ;D
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.174.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Powolny powrót do bazy Autor: ~otco [109.233.92.*]
    "pakiety" 5 Akcji po 90 PLN brałeś bardzo dawno temu ---Ynwestorze, który przekonuje że jest MISZCZEM giełdy, zarabiania i jedynej słusznej strategii ---- kręcenia kółek. :) :) :)
  • Re: Powolny powrót do bazy Autor: ~haha [83.26.182.*]
    To zwyczajny klaun. Próbuje grać na emocjach. Każdy kto tutaj jest od dłuższego czasu przeżył nie takich wampirów energetycznych. Ja mam średnią 70 na jednym koncie i 120 na drugim. Blisko 3k papieru, sukcesywnie dopieram drobne pakiety z braku wolnych środków. Nagroda będzie sowita. Swoją drogą strasznie mozolnie idzie im te przejście na GPW...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.168.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    I o to chodzi w inwestowaniu. Te 3 k papiera po np. 2 k pln za akcje będzie warte 6 mln pln. Przy 2 k pln za akcje scp będzie wart 5.5 mld pln możliwe? Moim zdaniem jak najbardziej. Już nie wspomnę kasy jakiej zwiniesz z samej dywidendy.

Szczerze to ja też po otrzymaniu dywidend będę się mocno zastanawiał czy nie dostać scp za tą kasę z dywidend , ale to będzie zależało od wyceny rynkowej scp, bo niektórzy wydaje mi się że liczą też na to że po odebraniu dywidendy kurs mocno się osunie--- Ale ja się zapytam Kto będzie chciał oddawać? Bo jeśli chodzi o branie to chętnych raczej nie będzie brakowało.
  • Re: Powolny powrót do bazy Autor: ~Inwestor [178.37.247.*]
    Cała kasa w jednej spółce to jest właśnie brak umiejętności inwestowania - u mnie jedna pozycja to 5-10 procent portfela. Życzę Ci z całego serca żeby to był strzał życia ale takie często się nie zdarzają. Wystarczy info o tym że jakiś projekt się nie powiodło i będziesz głęboko w d. Branża SCPFL pokazała już ze nawet sprzedany projekt potrafi wrócić do spółki - bodaj Onko miało taka wtopę. Gratuluję braku wyobraźni
  • Re: Powolny powrót do bazy Autor: ~haha [83.26.182.*]
    Nie dopowiadaj sobie że wszystko w jednej spółce, nic takiego nie napisałem. Co prawda Scope stanowi 25% portfela na dzień dzisiejszy. Ale mam jeszcze takie spółki jak Noctiluca, Molecure dawne OAT, Biceltix, Pure, Sds Optic, i kilka mneijszych pozycji poniżej 3% portfela
    1. MOLECURE to nie ta sama branża co SCP --- tam na cząsteczki trzeba wykładać SETKI mln PLN lub nawet $ żeby przejść badania kliniczne a potem i tak nie masz pewności że dostaniesz rejestracje ( przykład MABIONA i jego MABCD20, badania zakończone w 2015 roku a rejestracji nie ma do dziś). Poza tym czym ty straszysz że CO? BIORAD odda SCP IP PCR/ONE ---niech oddaje i tak UPFRONT czyli te 100 MLN $ by zostało w SCP ( tak jak MOLECURE zachowało UPFRONT, za swoje cząsteczki) to byłby PIĘKNY NEWS bo mogliby drugi raz skomercjalizować to samo urządzenie lub samemu zacząć wprowadzać na rynek mając przy tym kapitał z UPFRONTU ----MEDTECH( DEEPTECH) to nie to samo co BIOTECH ( bo w BIOTECHU potrzeba na START potężne ilości gotówki , bo badania kliniczne cząstek kosztują potężne pieniądze a O TE TERAZ TRUDNO NA RYNKU)

2. Gratuluje jeśli z 10 K PLN ty budujesz portfel 10-20 spółek BUUUUHAHAHAHA---właśnie dlatego potem tak jarasz sie ze na jakimś kółku zarobiłeś 200 PLN ---w takim wypadku jak ty ja bym jednak stawiał na 1 kartę szcegołnie jesli mogłbym liczyć na 30-50 % dywidende ( a w twoim przypadku jak mialeś po 90 pln to znacznie wiekszą nawet moze dochaodzącą do 100%) , i zamiast na JAKIŚ SKOKACH zarabiac po parę stów i tym epatowac na forum to JA na twoim miejscu bym cierpliwiie poczekał na KAse z dywidendy i dalszy rozwój wypadków ---i zamiast JARAĆ sie 200 PLN ugranymi od czasu do czasu ---JARAŁBYM sie 200 K PLN jesli za jakiś czas SCP dojdzie np do 2 K PLN za akcje , nie wspominajać o kasie z dywidend. POZATYM to ze SCP to 5-10% twojegoi PORTFELA to ŚCIEMA ---bo jesliby tak było to tak byś sie nie produkował na forum chwaląc sie ze ZROBIŁEŚ KÓŁKO WARTE 200 PLN.-----Na dodatek jesli masz inne spółki to wrzuć JAKIE zobaczymy czy TAM sie też tak intensywnie produkujesz na forum jak TU.
  • Re: Powolny powrót do bazy Autor: ~Inwestor [31.0.84.*]
    Co Ty się tak uczepiłem tych groszowych transakcji? Z kim Ty piszesz? Gdyby zwrócili to byś się nie cieszył tylko lizał wycena podłogę. Taka jest prawda - niezależnie od Twojego entuzjazmu. Nie zakładam takiego scenariusza aczkolwiek trzeba brać i taki pod uwagę. Na tej pozycji trzymam do 20 koła i nie jest to duża pozycja - zgadzam się ale dzięki kółkom większość akcji mam już za darmo w przeciwieństwie do ciebie
  • Re: Powolny powrót do bazy Autor: ~Qwer [83.4.224.*]
    Wow. Obracasz 100 akcji i cieszysz sie z kolkowania.
    Inni weszli duzo nizej i akcje maja liczone w tysiacach. Rozumiesz roznice w inwestowaniu?
    Nie pozdrawiam,
    Qwer
    Z betonem nie pogadam więc po co ta dyskusja, szykujcie zlecenia sprzedaży na 170-190 odbieram od Was papier Leszczynki
    to nie ja sie uczepiłem tylko TY latasz po forum I CIĄGLE PISZESZ jaki TO DEAL ZROBIŁEŚ KUPUJAC PO 19x PLN i sprzedając po 209 PLN MAX 10 SZT PAPIERÓW---- i to ty ciagle wypisujsz że teraz to na pewno bedzie zjazd na 190 albo NIŻEJ i jaki z ciebie zawodowy KOLARZ akcyjny jest. ---i nie masz wielu innych spółek bo sie NA NICH NA FORACH NIE PRODUKUJESZ jak w SCP .

Już czujesz GULA ---bo drygasz że nagle papier moze ci odjechać , a może bo MAŁO KWITA JEST W OBROCIE--- papier na Głowny przechodzi i TYLKO KWESTIA CZASU jak będą szły coraz ciekawsze INFA ---w dodatku już nawet nie trzeba wspominac o Fundamentach spółki i to za za jakis czas spółka może łącznie zarobić ok 2 MLD PLN keszu przy wycenie 500 baniek obecnie ---iwec nawet jesli nadal rynek by walił w BAMBOOKO z wyceną to te 2 MLD PLN będzie sie SCP należło jak PSU buda po komercjalizazcji BACTEROMICA a wowczas kurs powinien byc w okolicach 1 K PLN za akcje.

CZas ucieka z kazdym tygodniem i miesiacem zbliżamy sie do wejcia na Głowny --do wypłat dywidendy --do newsów o Bacteromicu , do Newsów o Dalszej strategii rozwoju SCP itp itd.
    Załóż kościół bo strasznie się podniecasz hehe koła robię na 50-100 sztuk więc skończ już pisać te dyrdymały o groszowych transakcjach. Obecnie mam papiery SCPFL które są tylko z zysku z kółek więc mam średnia dużo niższa niż którykolwiek z założycieli kościoła. Bez odbioru.
    Ooooczywiście tak jak ostatnio chwaliłeś się że po 209 puściłeś a po tej cenie poszło całe 6 akcji HEHEHE.

50 szt to może i miałeś ale kiedyś, ale jak zacząłeś kręcić kółka i cena jest po 200 a nie po 90 to już cię nie stać na 50 akcji , tylko na ułamek tej ilości ---bo w końcu też trzeba z czegoś żyć a inflacja nie odpuszcza i koszty rosną.
    Przepraszam, wróć - przedszkole załóż pa ja cyku hehe dobry klaun z Ciebie. Jak tam Twoje akcje? Co dzień co raz niżej ynwestorze
    Krakacz , idź sobie . Mendzisz przeokrutnie, jak zwykle zresztą.
    Dawco kapitału - ćwicz
  • Re: Powolny powrót do bazy Autor: ~Qwer [95.160.102.*]
    Sprzedaj i krakacz
[x]
SCPFL 1,22% 116,60 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.