dalej zamrażacie kapitał do 14 lutego do kolejnego raportu? a co dalej? :) ja to się chyba tych 48 nie doczekam, a po 80 też nie wiadomo czy wchodzić bo dalej cisza ze spółki apropo polityki dywidendowej, a liczyć na wzrost kursu przy takich obrotach też lipa
Obroty się nie generują same, tylko ktoś chce kupować, a ktoś chce sprzedawać. Obecnie prawie nikt nie chce po tej cenie sprzedawać, ale też prawie nikt jeszcze nie chce kupować. Cena równie szybko mogłaby spaść, jak i wzrosnąć, chyba że jakieś ukryciaki siedzą. Na 80 zł K mamy "batonik" na miarę naszych możliwości - wart całe 60 tys. ! Majątek!
A kupno PKC za ok. 60 tys., jakby nie było jakichś ukrytych, co się aktywują, winduje cenę momentalnie na ok. 95 zł, +18%.
Dlatego albo powolny wzrost, albo wyskok na górne widły przy jakiejś szczególnie dobrej informacji, np. przebicie oporu przez złoto, polityka dywidendowa, zaliczka na poczet dywidendy albo wyniki za IVq i sumaryczne za ten rok, które będą gigantyczne. Spokojnie czekać. Nie było lepszych czasów dla złota, jak są teraz.
Nic się nie dzieje. Pisałem ostatnio że te obrotu to przewalanie z wora do wora. Widać miałem rację. Póki prezes czegoś nie zrobi to do raportu pieniądze zamrożone. Może jak spadnie poniżej 70 sam zacznie kupować ? Kto wie. Raport dobry. Nie widzę sensu wypłacać i kupować co innego.
Niestety tragedią tej spółki jest beznadziejny prezes. Co gorsza gdyby odszedł na emeryturę to wg jego zapewnień firmę przejąłby syn, a to z deszczu pod rynnę i można śmiało otwierać na Jasnej 1 oddział zamiejscowy szpitala w Choroszczy. Może i dla sprzedaży złota jeszcze nie koniec złotych nomen omen czasów, ale z tym zarządzaniem i tak nie widzę tu szans na fajerwerki.
A znasz tych ludzi, jesteś jakimś byłym pracownikiem?
Rozczarowanie żałosną dywidendą 1 zł będzie długo pokutowało, ale jednak nie można powiedzieć, żeby nie było dobrych zysków albo żeby spółka szła w złym kierunku. A zobaczycie po IV kwartale. Zarządzanie zarządzaniem, ale koniunktura jest i jeszcze długo będzie. Mamy czasy, że już sprzedaż złota się reklamuje w telewizji! (Mennica Polska, DD TVN)