Normalnie by ruszyło, ale nie jest normalnie, zobacz na wyniki rainbow i co się dzieje... Nie wiem dlaczego ale turystyka na GPW umarła, nie ma żadnego zainteresowania
Niestety taka jest prawda brak jakiego kolwiek zainteresowania... Rainbow nie ruszyło mimo dobrych wyników tu będzie analogiczna sytuacja wyniki będą bardzo dobre a kurs będzie szorował ...
Wiecie odpowiedz jest w miarę prosta
Należy zastanowić się nad tym po co komu akcje Entera
Powiem za siebie
Inwestycja na lata
Liczę na dywidendy
Liczę na inwestora w przyszłości
Liczę na nowy parkiet
Ale to tylko liczę wie kto się może się nie przelicze
Jeżeli mamy tutaj ynwestorów którzy liczą na 24-25 zł to świadczy o porażce. tutaj 40-50zł powinno być i będzie prędzej czy później niestety leszcze lecą tam gdzie szulernia podbija kurs i tam tracą kasę zamiast inwestować w zdrowe spółki. Dobrze, że jest zapas gotówki którą zainwestowałem w kilka spółek na bananie które niewątpliwie dadzą zarobić ponad 100% w niedługim czasie i do tego dywidendę też powinny dać w przyszłym roku.
Kapitał własny spółki po II kw. br. jest ujemny i wynosi -10,6 mln zł. To wynik kursu mocnego dolara a raczej słabej złotówki . Nie przekłada się na bieżącą sytuację spółki tym bardziej że cash flow jest całkiem solidny. Po III kw. słaby USD/PLN po raz kolejny zmniejszy wynik finansowy. Prawdopodobnie operacyjne wyniki tym razem zrekompensują tą stratę i kapitał własny wyjdzie na plus. W innym przypadku należałoby szybko dokapitalizować spółkę. Ryzyko wciąż istnieje, więc nie ma co liczyć na mocniejszą wycenę giełdową. Z drugiej strony poprawiające się wyniki operacyjne i umocnienie złotego wskazują na aprecjację w nieodległej przyszłości. Podsumowując: za dwa lub trzy kwartały akcje powinny zyskiwać. Na razie to papier dla "kolekcjonerów" ale życzę cierpliwości świętej . Myślę że będzie nagrodzona.