• sprzedawać sprzedawać Autor: ~Radek90 [95.49.63.*]
    jw
  • Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~Mercik [5.173.120.*]
    Bedzie jeszcze taniej !
  • Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~marek [83.11.236.*]
    Co za analiza. Nigdy takiej nie czytałem. To chyba idą nowe czasy, gdzie poparcie swoich wywodów argumentacją nie będzie potrzebne. Ehh. Czasami lepiej milczeć niż uchodzić za głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. Moi przedmówcy właśnie potwierdzili prawdziwość tych słów.
  • Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~gajer [37.30.36.*]
    Mercik a szklaną kulę, wie co mówi..
  • Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~cienkibolek [46.204.45.*]
    niekoniecznie
  • Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~ubrany [31.0.121.*]
    Jak ktoś nie chce zarabiać lub nie umie to sprzeda, po co oddawać tani i dobry towar poniżej wartości ?
  • Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~cienkibolek [46.204.44.*]
    Napisałem niekoniecznie ze będzie taniej
    A nowe ATH będzie po 1 kwartale jak wszyscy się zdziwią ze dalej spółka zarabia niemałe pieniądze
    papier to nie rękawiczki
  • Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~Robert [31.182.151.*]
    Wydaje mi się że wcześniej, nie wiele jest dziś firm z takimi wskaźnikami.
    Połowa mwigu mimo potężnych spadków wyceniana jest przy c/z 5-10 lub więcej.
    Arctic praktycznie brak zadłużenia.
    Gotówka na koniec 3q 450mln
    Zapasy + należności uffff nawet nie będę wspominał.
    Wlasna energia.
    Własny producent celulozy.
    Zakładając nawet wynik netto w 2023 na poziomie 200mln (wydaje mi się że raczej będzie więcej ale...) to kapitalizacja 2mld jest jak najbardziej uzasadniona!
    Co daje cenę 30+.
    Mimo tej gry, która odbywa się tu od jakiegoś czasu wcześniej czy później kapitał łyknie tak smaczny kąsek!
    Zysk z tego roku starczyłby na wypłatę dywidendy przez 6-7 lat w wysokości 2zł!!!

Może coś wreszcie ruszy w sprawie fabryki i farmy.
    Nadmiar gotówki może zainwestują?
    Skup akcji Rottnerosa? Docelowo delisting?
    Mogliby Paniwie w zarządzie pomyśleć, troszkę szkoda 500 mln leżących...

Będzie dobrze i to juz za chwile!
    To nie balon jednosezonowy, który na bazie dobrej koniunktury napompowano na c/wk 50 lub 100.
    Tu jest prawdziwy, faktyczny majątek.
    Dziś warty ponad 2mld zł (a na giełdzie wyceniany na 1.3mld.
    Każdy z forum powinien dokupić po 1000 akcji niech ten zdesperowany wywalacz przynajmniej się bardziej pomęczy.
  • Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~ubrany [31.0.121.*]
    dokładnie nic dodać
    Wszystko się zgadza i tez tak myśle ale …rynek musi się przekonać ze nie jest to drugi mercator
  • Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~Ja [31.0.75.*]
    Pomarzyć dobra rzecz....
    Nie lepiej kupić bumech lub pepco i zarabiać a nie śnić?
  • Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~Ja [31.0.75.*]
    Jak codziennie na minusie, pytanie tylko czy -1% czy -2 czy może dla.odmiany -5%.
    Zero popytu, zero zainteresowania tylko zdesperowany do wywalenia zatem zgadnijcie za kilka dni 18 czy 20?
    Giełda wymaga cierpliwości
  • Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~Ja [46.205.132.*]
    Przy 15 starcisz cierpliwość:)
  • Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~ubranu [31.0.123.*]
    uaktywniają się , nie wiadomo dlaczego, masz akcje ? Jak nie to chce Ci sie tu krakać ?
  • Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~BB_King [85.221.134.*]
    Napiszę pierwszy post w życiu i pewnie będę żałował. Akumulowałem od 4 do 6 zł. Ten szum wokół papieru co ma miejsce od 12tu złotych mnie wkurza. Lepiej byłoby, aby zainteresowanie było mniejsze, bo obecna klientela to niepotrzebne nerwówki na kursie. Pomimo tego do 35 zł nie planuję wykonywać żadnych ruchów. Zdecydowanie polecam czytanie raportów, analizowanie realizowanych planów inwestycyjnych firmy, posiadanie własnego przekonania co firma jest warta, a nie zaglądanie na forum i gotowanie lub mrożenie żaby co 3 dni. Od euforii do paniki, jak chorągiewka zawieje. Pozdrawiam wszystkich co kupili Arctica gdy było cicho, a wszyscy analitycy wieścili, że na papierze w digitalnym świecie nie da się nigdy zarobić bo ulica tu nie przyjdzie :).
  • Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~jaro [195.164.161.*]
    Fajnie napisałeś, tylko szkoda że ma to się nijak do rzeczywistości.
    Tsgames, cdprojekt datawalk, 11 bit itd.

Popatrz na zyski i wyceny.
    Tu hasło o cierpliwych już mnie rozśmiesza, 23-22-21-20-19 ... przy kosmicznych rekordowych wynikach, których nie powstydziłaby się spółka z wig20 o kapitalizacji 10mld a dzień za dniem dół.

Fajnie, gratuluję że kupiłeś po 4zł ale niektórzy kupili po 20 przy c/wk 0,6 przy c/z 1,6 i patrzą na balony bez sysków rosnące w kosmos jednocześnie tracąc codziennie pieniądze.

• Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~ubrany [5.184.103.*]
    spokojnie jesteśmy w dobrych rękach
  • Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~Zaz [37.47.86.*]
    Gratulacje bbking. Mnie arcticpaper nie interesował bo nie był dywidendowka, teraz ma jasna politykę dywidendow i z czasem taki akcjonariat też tu będzie napływał.
  • Re: sprzedawać sprzedawać Autor: ~analityk [194.146.4.*]
    Jak masz papier po 4-6 zł, to gratuluję, dywidendy dla Ciebie to będzie 100% zwrotu z inw. przez najbliższe lata.. a do tego wzrost wartości, Zrobiłeś genialny deal ;)
[x]
ARCTIC -0,47% 8,48 2025-10-31 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.