Zarząd Scope Fluidics S.A. (“Spółka”) informuje o zwarciu umowy najmu lokalu w budynku przy ulicy Ogrodowej 58, gdzie po dokonaniu prac adaptacyjnych przeniesiona zostanie cała działalność Grupy Scope Fluidics.
Prace adaptacyjne polegać będą przed wszystkim na zaaranżowaniu przestrzeni laboratoryjnej, która będzie wykorzystywana zarówno w ramach projektu BacterOMIC jak i kolejnych projektów, które Grupa zamierza realizować. Umowa została zawarta na warunkach rynkowych na okres 3 lat z możliwością przedłużenia o rok.
Nie przesadzaj. Najem nie kosztuje aż tak dużo. Poza tym to chyba dobrze, że się chcą rozwijać i sprzedawać swoje wynalazki. Przypomnę że na ostatnim zarobili już ponad 10 krotnie
Jasne że tak, pieniądze są po to żeby je wydawać - firma je ma więc będzie je wydawać. W inwestycjach to znaczy koszt które może dać wyższe przychody i tak w kółko. Z tym że zysk jest niewiadomy a koszty z biegiem czasu rosnące
Zysk potencjalnie tak z 400-500 mln dolarów. Ale mitomanie-groszołapie i tak będziesz wiedział swoje, że lepiej jest łapać górki i dołki, co - jak wszyscy doskonale już wiemy - wychodzi Ci idealnie, bo jesteś wręcz wyjątkowym ekspertem i aż dziwne, że żaden Goldman Ci jeszcze nie zaproponował funkcji dyrektora dealing roomu w NYC.
Przecież to oczywiste, że tu trzeba czytać między wierszami. On wyczytał wzrost kosztów - ja nowe projekty. Nie mogę znaleźć nagrania z ostatniego Innovation Day ze SF (spotkania z innymi spółkami są na YT, z SF nie ma...), ale tam zdaje się była sugestia szybkiego ogłoszenia nowych projektów.
Dla mnie to szok... Jak można z Duchnickiej 3 wyprowadzic sie na Ogrodową 58?? Wiedziałem że kiedyś to nastąpi, ale byłem przekonany ,,że to bedzie cos wiekszego ze sporym zapleczem na nowe Laboratoria...A oni poprostu poszli w centrum biznesowe.... I dlaczego na trzy lata???? Zamierzają sie zwinąć?
Jasne najlepiej, żeby wynajęli jakąś stodołę pod Ostrołęką, a lab schowali w jakiejś ziemiance nieopodal, wtedy wejdzie najtaniej. Myślenie jak u właścicieli hurtowni budowlanej