Że dziecinny jest nasz prezes.
On się naprawdę przejmuje tym co ludzie tu wypisują na forum.
Przecież znakomita większość tutaj niea bladego pojęcia o prowadzeniu biznesu
A ten aktualizacje strategii robi, tłumaczy żeby zanim się przeczyta raport to zapoznać się z aktualizacją strategii.
Za miękki jest. Powinien mieć w głębokim poważaniu forumowe wypociny i robić swoje.
A tak aktualizacja strategi w espi a na fejsbuku wciąż wiatr hula i o dużych magazynach cichosza
A po kiego grzyba ci to jakieś info na fejsie? Widać, że chyba nie doczytałeś strategii do końca albo niewiele z niej zrozumiałeś. Masz wprost wyjaśnione, że odeszli od biznesu mikro tylko weszli w grube projekty B2B. Myślisz, że tam wymiana informacji odbywa się przez fejsa albo jakiś formularz na stronce? Zapewniam cię, że nie. To tylko dla ciebie może być udogodnienie albo dla Jasia i Grażynki do przydomowych instalacji. Jednak z tym już skończone, co kilkukrotnie było już nadmienione. Jest tel., kontakt @ i tak to się odbywa. Wszystko jest wyjaśnione na jakim rodzaju klienta się skupiają i że nie zależy im na wielkiej promocji. Wielkoskalowy zobaczymy dopiero jak komuś to wystawią. Kiedy? Nie wiadomo.
Jest coś takiego jak kreowanie wizerunku.
Jak się nie planuje zarządzać fejsbukiem to się go po prostu kasuje.
Chcę być dobrze zrozumiany. Nie jak ostatnio gdzie wrzucili post na fejsa żeby go skasować po 5 min.
Po prostu usuwa się konto.
A z tego co pisał to korzystają z platformy do pozyskiwania instalatorów. Więc potrzebują fejsbuka do promocji i budowania marki.
Nie dla Grażynki ale dla kanałów B2B.
Jak jesteś w branży, to wiesz gdzie i z czego skorzystać. Cały fejs jest tu akurat zbędny. I nie mieszaj znowu bo instalatorzy to raczej segment B2C. Z tego mają się wycofać, a skupić całą uwagę na projektach wielkoskalowych. Przeczytaj może raz jeszcze co jest zawarte w nowej strategii, a unikniesz kolejnych niepotrzebnych pytań. A co do zdjęcia z magazynem na fejsie, to już wspominałem, że to jedna wielka porażka była i to nie ulega żadnej wątpliwości.
To wytłumacz jeszcze jak nowa firma z nowym wyrobem na konkurencyjnym rynku ma się wyróżnić w branży gdzie każdy juz wie gdzie i z czego korzystać?
Spółka bez potencjału w postaci handlowców o czym sam prezes pisze.
Idąc tą logiką nie trzeba się promować i budować wizerunku, klienci sami ich znajdą. Tak?
Raczej oni sami będą się wdzierać pazurami gdzie tylko się da w duże projekty, a co za tym idzie w przetargi. Proste? I po co ci do tego strona na fejsie i budowanie na niej wizerunku? Nie wiem czego tu nie rozumiesz? Przecież jesteś obeznany w biznesie jak mało kto tutaj, to powinieneś wiedzieć jak się przetargi odbywają. Najwidoczniej nie wiesz. Prosta logika jak widać za trudna.
Abstrahując od mediów społecznościowych ale żeby żadnej wzmianki na temat takich magazynów na własnej stronce nie mieć ? Rozumiem przetargi, kontakty… niemniej posiadam firmę, sam szukam magazynu wielkoskalowego i nie mam szans trafić na MTR cells. A jak nawet jakoś trafie to mogę się dowiedzieć ze maja magazyny 10 kWh i tyle
Była już też o tym mowa, że żadnego pozycjonowania w wyszukiwarce nawet nie ma. Sam nie wiem z czego to wynika, pod tym kątem nędza straszna. Chyba, że tzw. średnich z potrzebami setek KW też odpuścili, a idą w kierunku MW lub dziesiątek? Tego nie wiemy, bo nic więcej nie zostało zamieszczone. Pozostają tylko domysły. A nie sądzę żebyś potrzebował czegoś rzędu w MW. Nawet jeśli, masz przecież @ i kontakt tel. Złożyć oficjalne zapytanie ofertowe i wszystko będzie jasne.
Poteoretyzujmy. Znajduje w Google MTR ze polski produkt, idę po nitce i wchodze na stronę i nagle widzę ze
Maja tylko magazyny dla gospodarstw domowych i odpuszczam, a nie wysyłam @ czy maja może coś więcej. Wystarczy głupia informacja na stronie ze w sprzedaży na zamówienie maja takie i takie produkty, tylko tyle i aż tyle. Pozycjonowania nie ma ale jak zaczniesz szukać magazynu energi to jesteś w stanie na nich „wpaść” i co wtedy ? Nic bo na informacje ze poza cells 10 maja coś więcej nie znajdziesz jakbyś się nie starał
Zgadza się. Dlatego napisałem, że sam nie wiem z czego to wynika. Czy taki potencjalny klient, który sam szuka większego magazynu będzie też pominięty. Nie wiem. Ale mam nadzieję, że jeśli nie pójdzie w odstawkę to coś w końcu zaktualizują na stronie. Może faktycznie będzie to dopiero jak puszczą ten pierwszy żeby były jakieś realne fotki, a nie z PP. Też teraz tylko teoretyzuje.
A dlaczego mam ci wszystko palcem pokazywać? Jeśli nie potrafisz czytać komunikatów zamieszczonych przez spółkę to nie mój problem. Ale proszę, pierwszy pkt ze strategi cytat: "Dla Spółki istotne ze względu na czynnik cenotwórczy są przede wszystkim zawierane umowy, ewentualnie zlecenia lub informacje o wyborze oferty w postępowaniu publicznym." Cytat z komunikatu umowy z Tauronem: "Tym samym po etapie składania ofert, oraz negocjacji warunków Spółka weszła w etap zawierania właściwych umów na realizację instalacji fotowoltaicznych." To jak biorą udział w tych przetargach czy nie?
Nie wspomnę już, że jak mają się przyłączać do klastrów czy większych farm, to gmina czy powiat bierze pierwsze lepszego kolesia z brzegu czy organizuje przetarg? To samo z siebie wynika i nie wiem po co w ogóle czas tracę żeby ci to tłumaczyć.
Zobaczymy jak w końcu wpadnie jakaś umowa na parę lub dziesiąt baniek z przetargu, zobaczymy wtedy co będziesz śpiewał o swoim fejsie i wizerunku. Niemożliwe? Dobrze wiesz, że jak najbardziej możliwe. I wtedy w mig wszystko się zmienia o 180. I tak rada na przyszłość. Naucz się może czytać żebyś nie musiał nic rozgryzać skoro nie potrafisz zrozumieć co to jest oferta w postępowaniu publicznym
Jeżeli mieliby bazować na jak piszesz wgryzaniu się w ogłaszane przetargi to by oznaczalo rychłą śmierć tej spółki.
Na obecnym etapie świadomości oni muszą Klienta uświadomić jak można optymalizować zużycie i generować oszczędności. Skroić Klientowi rozwiązanie szyte na miarę. Nawet jak potem trzeba wyłonić zwycięzcę w przetargu to się tak buduje warunki brzegowe żeby nikt inny nie wygrał.
Z reguły kiedy przetarg jest ogłaszany to już jest pozamiatane - można sobie poprzeżuwać a nie się wgryzać. Balde masz pojęcie o realnym życiu
Dziękuję dobranoc, nie mam więcej pytań. Szkoda mojego czasu uświadamiać "uświadomionego". Oby twoja rozległa wiedza nie okazała się taką jak przy składaniu zleceń na fixie.
Panie opinia, a czy słyszał pan kiedyś o czymś takim jak KIO ??? Nie wydaje mi się. Próbujesz gościu się wymądrzać we wszystkim a tak na prawdę nie masz o niczym zielonego pojęcia
Zadaj sobie takie pytanie.
Jaki interes ma mieć MTE aby poświęcać czas na konsultacje, analizy i opracowanie kompleksowego rozwiązania żeby potem klient oglosil przetarg w którym każdy może wziąć udział na równych zasadach.
A słyszałeś o KNF? Ilu krętaczy giełdowych dosięgła sprawiedliwość KNF?
Zejdźcie na ziemię. Jak jest specjalistyczny przetarg to wiadomo pod kogo.
Co innego przetarg na zrobienie drogi od punktu A do punktu B.
Lub postawienie 5 wiatraków.
Prezes wyraźnie pisze najpierw jest etap badania potrzeb, analizy tego co się w firmie dzieje jak działa co można optymalizować i jak można to zrobić.
Za dużo teoretyków na forum którym się wydaje że wiedzą a życia nie znają
Idź chłopcze spać bo jak zwykle wprowadzasz zamęt i chlew na forum. Zaczynasz od dennego wpisu o FB a potem próbujesz się udzielać o przetergach gdzie był dla ciebie szach i mat. Teraz znowu kręcisz na całego. Padło pytanie z twojej strony gdzie w steategii o przetrgach? No to kolega jw ci wyjaśnił. Masz na dole nawet espi wklejone. Czarno na białym prościej się nie da. A teraz bedziesz bredził jaki MTE ma w tym interes żeby brać udział w przetergach? No co za kolo. Faktycznie jakiś nie halo bardzo.
@Opinia, polecam na dobranoc lekturę z raportu ESPI 44/2021. Tam masz wszystko napisane kto z kim i dlaczego. Więc nie siej kolejny raz fermentu i nie zadawaj głupich pytań ze stwierdzeniem, że czegoś takiego nie ma w strategii.