Skalbania odpowiadał za prawie cały dzisiejszy obrót. a już myślałem, że ktoś się naprawdę zainteresował spółką. sam mu oddałem część pakietu, bo przenoszę środki na IKE. jak spadnie, to odkupię, jak nie, to zadowolę się tym, co mam. tu zaraz nie będzie akcji w obiegu, bo spółka wciąż będzie krok po kroczku odkupować od drobnych, a wyniki powinny być równie dobre bądź coraz lepsze.
Lepiej tak, uczciwiej dla akcjonariuszy. Dawno mogli zrobić wezwanie i zostawić tych co nie odpowiedzą w prywatnej spółce.
Tak chociaż możemy sprzedać po dobrej cenie.
powiedz to ludziom, co kupili w marcu 2021 :) jednak mogliby dać chociaż te 40 złotych, bo kurs jest zdołowany, a my tu cierpliwie czekaliśmy na sensowną wycenę. nie wiem, czy zbiorą 25000 za pierwszym zamachem.
On sobie może ostrzegać, to jest po prostu słabe. Upublicznił spółkę i teraz wyznacza co to jest niezły zwrot z inwestycji? Xd. Nie ma nawet 95% zdziwi się jak nie dobije...
Najpierw ewidentnie w imieniu spółki, a nie swoim prywatnym w impertynencki sposób pisze "..pókispółka grzecznie zaprasza"... próbując łagodzić to uśmieszkiem, a wygląda to Panie Prezesie na zawoalowaną groźbę wobec pzostałych akcjonariuszy, bo niby potem nie będzie już grzecznie? A jeżeli to miał być żart to .... przykro mi.... nie wyszedł.
A poniżej pisze Pan, że wyłącza komentarze, bo "Komunikację z rynkiem prowadzimy raportami bieżącymi EBI/ESPI". W takim razie komunikat i zaproszenie poszło przez ESPI. Cena jest znana. Każdy sobie oceni ile zarobił na akcjach spółki. Naprawdę potrafimy to sobie policzyć !
przecież nie oddając akcji nic nie ryzykujemy. Mam nadzieję, że nie uzbiera tych 25 tys i albo będzie musiał podnieść cenę do godziwej albo. A jak uzbiera, to musi zrobić wezwanie z ceną nie niższą niż 35 zł. Zero ryzyka w nieoddawaniu akcji.
wtedy jest chyba przymusowy wykup za cenę nie niższą niż średnia z ostatnich 3 miesięcy. mamy tutaj jakiegoś zbijacza, co wcześniej wyrzucał po 1 akcji, a teraz nagle wyrzucił 5 poniżej ceny z zaproszenia, ale większość akcjonariatu wydaje się uśpiona. w arkuszu jakieś 8000 akcji, reszta co robi? nie wiem, czy odpowiedzą na zaproszenie, jakoś wątpię, mogli wystawiać akcje wcześniej na rynku, a nie robili tego
zwłaszcza po tak dobrych wynikach, skoro nikt nie oddawał w skupie to dlaczego teraz ma oddać? Cena w wezwaniu nie może być niższa niż cena po jakiej Spółka nabywała akcje w ciągu 6 miesięcy, więc niżej niż 35 zł nie mogą. Moim zdaniem totalny bezsens oddawać po 35 zł.
"Cena akcji proponowana w wezwaniu nie może być również niższa od: 1) najwyższej ceny, jaką za akcje będące przedmiotem wezwania wzywający, podmioty od niego zależne lub podmioty wobec niego dominujące, podmioty będące osobami trzecimi, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. a, lub podmioty będące stronami zawartego z wzywającym porozumienia, o którym mowa w art. 87 ust. 1 pkt 5, zapłacili lub zobowiązali się zapłacić, w okresie 12 miesięcy poprzedzających przekazanie zawiadomienia, o którym mowa w art. 77a ust. 1, albo
dlaczego JS zawiesił komentowanie na Linkedin? Ano dlatego, że zaczęły się pojawiać komentarze uświadamiające akcjonariuszy że cena 35 zł to śmiech na sali :) Dopóki komentarze były "że to dobra cena", jakoś mu nie przeszkadzało. I jeszcze te żałosne teksty typu że spółka grzecznie prosi.
ale ty cały czas piszesz o wezwaniu. jeśli osiągną 95%, to nie będzie wezwania, tylko przymusowy wykup. zaproszenie do sprzedaży akcji również nie jest wezwaniem.
Chyba za bardzo się przyzwyczailiśmy do ich wyników z tego roku. Rok temu każdy oddałby akcje za 25 PLN chętnie.
Ja akurat myśle, ze to bardzo godna cena. I zobaczcie tez, ze uczciwie działają. Mogli zrobić na 3 inne sposoby, gdyby chcieli pozbawiać indywidualnych procent - np emisja. A jednak skupują i to oferując w komencie ogłoszenia w sierpniu cenę ponad +25% do ceny rynkowej w trakcie ogłoszenia (około 27 zł).
Ja kupowałem po 17,40 wiec raczej wyjdę teraz z zyskiem 100%. Szkoda tylko ze był taki słaby ruch tu i można było się zapakować w tak mało akcji.
>> Rok temu każdy oddałby akcje za 25 PLN chętnie.
Mylisz się. Ja rok temu chętnie za 25 pln brałem, bo liczyłem na 10% dywidendy rocznie, najlepiej co kwartał (tak po amerykańsku ;)) przez z następne 10 lat.
Dokładnie
Też liczyłem na wzrostową dywidende co roku
W sumie wszystko na to wskazywało ale widocznie Pan J.nie spodziewał się aż tak dobrych wyników i teraz na siłę sam chce zjeść ten tort.
przecież on ma 93%, nie sądzę, że boli go to że 7% dywidendy trzeba oddać innym. Jestem przekonany, że ma dużego kupca na całą spółkę za godziwą cenę (minimum c/z =10 czyli 2 razy więcej niż dziś) i warunkiem jest oddanie całych 100% po zdjęciu z giełdy. Nie pomagajmy mu w tym :)
Cenę przymusowego wykupu akcji wprowadzonych wyłącznie do alternatywnego systemu obrotu ustala się zgodnie z art. 79 ust. 2, 3a i 3b, art. 79a oraz art. 91 ust. 6–8.
art. 79 ust. 2: Cena akcji proponowana w wezwaniu nie może być również niższa od: 1) najwyższej ceny, jaką za akcje będące przedmiotem wezwania wzywający, podmioty od niego zależne lub podmioty wobec niego dominujące, podmioty będące osobami trzecimi, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. a, lub podmioty będące stronami zawartego z wzywającym porozumienia, o którym mowa w art. 87 ust. 1 pkt 5, zapłacili lub zobowiązali się zapłacić, w okresie 12 miesięcy poprzedzających przekazanie zawiadomienia
Reasumując, NIE ODPOWIADAJĄC NA ZAPROSZENIE NIC NIE RYZYKUJEMY, a zyskać możemy: a) pozostawienie spółki na giełdzie b) wezwanie po wyższej cenie
bo jeśli nikt nie odpowie na zaproszenie, czy tam potem wezwanie po 35 złotych, to spółka albo może poczekać aż kurs spadnie, albo podwyższyć cenę, co to za filozofia? ale jak tutaj pojawiają się głosy, że to uczciwa cena, to raczej nie ma co oczekiwać, że akcjonariat się nie ugnie. sami jesteśmy sobie winni, że nie doprowadziliśmy kursu do sensowniejszych poziomów, za słabi byliśmy.
te głosy że to uczciwa cena pojawiają się od osób powiązanych z Prezesem, wystarczy zerknąć na LinkedIn, gdy tylko pojawiła się opinia, że 35 zł to cena niegodziwa, zablokował możliwość komentowania. Naszym zadaniem teraz jest zachęcić drobnych do nieodpowiadanie na zaproszenie, Moim daniem JS ma już kupca na całą spółkę po znacznie wyższej cenie, inaczej nie byłby tak zdesperowany żeby zdjąć spółkę z giełdy bo co mu to w sumie przeszkadza? Tak więc jak nie uda mu się uzyskać teraz 95% to zrobi wezwanie po wyższej cenie, może znacznie wyższej. Niejeden taki przypadek już był na giełdzie. Naprawdę nic nie ryzykujemy nie sprzedając teraz, takie to trudne?
A to akurat prawda. Przy takich wynikach powinni być warci dużo więcej, zreszta o tym JS pisał przy ogłaszaniu skupu.
Taki Datawalk nigdy nie miał zysku,
Od 11 lat mami ludzi jakimiś umowami i jest warty pol miliarda, APN szoruje zyskiem i jest warty kilka razy więcej. Ale przy takim free float niewiele mogliśmy zrobić.
i znów inny autor z tego samego IP. Owszem, możemy jeszcze zrobić po prostu dziękując grzecznie za zaproszenie :) Mam nadzieję, że drobny akcjonariat jest tu w miarę ogarnięty :)
Ilu tu hakerów. Jestem powiązany z JS i dlatego pisze z Kolumbii z qwerem, bo się ukrywamy :). Słyszałeś o iCloud IP relay? Raczej każdy kto ma włączone będzie pisał z „tego samego” IP, a jednak to inne IP, tylko podsieć ta sama.
Oczywiście że nie oddam swoich akcji w tej cenie.
Jak osoby podstawione od J.S. piszą że warto to znaczy że im bardzo zależy.
A jak zależy to niech podniosą kwotę wezwania i to szybko bo po kolejnych raportach moze byc im jeszcze trudniej kupic.
Nie oddajemy