• Kościół SCPFL - nie broni kursu? Autor: ~Inwestor [77.254.93.*]
    A zapomniałem - już są zapakowani po uszy więc nie ma komu kupować. Dywidenda przy kursie z otwarcia sesji to około 27% - przy założeniu 50% zysku więc tyle by wyszło około. Biorąc pod uwagę rentowność dzisiejszych obligacji i to że dywidenda na tej spółce wypłacana będzie raz na kilka lat to ceny maksymalne mamy raczej za sobą? Przynajmniej w perspektywie do końca przyszłego roku
  • Re: Kościół SCPFL - nie broni kursu? Autor: ~otco [109.233.92.*]
    Co ty się tutaj tak produkujesz koleś . Śmieszny jesteś z tym obracaniem 50 sztuk SCP od czasu do czasu i takim Brędzlowaniem sie tym faktem na forum.

Koleś w tej spółce nie chodzi o to czy uda ci sie zaroibic jakieś moniaki na kręceniu sie jak gów..no w przeręblu , tutaj chodzi o to że SCP jako pierwsza wieksza spółka POLSKIEGE DEEP TECHU w MEDTECHU stała sie duzym Dolarowym jednorożcem.

Ja osobiście nie mam wątpliwosci ze SCP bedzie kosztowało wiele wiele mld PLN --dużo wiecej niż takie PLW czy LVC --to tylko kwestia czasu , natomiast meczące jestczytanie jak TAPIRUJESZ MUDŻAHEDINA na forum podniecając sie tym ze SCP spadła parę PLNów przy wolumenie 400 SZTUK i transakcjach 30 osób, gdzie średnia transakcyjna wynosi 10 + akcji na ŁEB czyli pokroju takich " ynwestorów" jak TY. :))
  • Re: Kościół SCPFL - nie broni kursu? Autor: ~Piter [79.189.161.*]
    Ale inwestor się produkujesz ,nie ośmieszaj się :-)
  • Re: Kościół SCPFL - nie broni kursu? Autor: ~Inwestor [77.254.93.*]
    Ależ ja się z Tobą zgadzam w zakresie długiego terminu - potencjał jest ale kręcenie się tymi 50-70 akcjami korzystając z codziennych zwyczajów inwestorów ( przereagowaniu w wyniku jednorazowych zdarzeń ) pozwala mi dzisiaj patrzeć jak na rachunku pracują same zyski z tej pozycji. Tak się zarządza kapitałem w celu redukcji ryzyka
  • Re: Kościół SCPFL - nie broni kursu? Autor: ~Mj [5.173.175.*]
    1. Dziś jest 20. dzień roboczy od wznowienia postępowania prospektowego. Tak więc z KNF dziś coś wyjdzie - albo wezwanie do wyjaśnienia/uzupełnienia albo decyzja. Raczej wezwanie, ale tak czy siak przeprowadzka na rynek główny jest bardzo prawdopodobna w ciągu dosłownie kilki tygodni.

2. Kurs od kilku tygodni w dużej mierze robią automaty. Oczywiście korzystając z minimalnego popytu ale i małej podaży. Dziś może i zjadą pod 200, żeby zebrać stopy i od przestraszonych. Zobaczymy.
  • Re: Kościół SCPFL - nie broni kursu? Autor: ~Inwestor [77.254.93.*]
    W końcu przemówił ktoś bez klapek na oczach
  • Re: Kościół SCPFL - nie broni kursu? Autor: ~Pear [188.47.122.*]
    1 punkt - w punkt.

ale to
    "Kurs od kilku tygodni w dużej mierze robią automaty"
    to czysty kretynizm
    nie ma tu chlopie zadnych "automatow", drobni sie bawia
  • Re: Kościół SCPFL - nie broni kursu? Autor: ~Mj [5.173.175.*]
    Na 100% są automaty. Gdzieś koniec września/początek października sam widziałem jak zgłupiały (albo raczej były konfigurowane) i zrobiły przez minutę "dyskotekę" w arkuszu. Wchodziło/było zdejmowanych kilka zleceń na sekundę.
  • Re: Kościół SCPFL - nie broni kursu? Autor: ~Laik [95.49.43.*]
    Dnia 2022-11-14 o godz. 10:00 ~Inwestor napisał(a):
    > A zapomniałem - już są zapakowani po uszy więc nie ma komu kupować. Dywidenda przy kursie z otwarcia sesji to około 27% - przy założeniu 50% zysku więc tyle by wyszło około. Biorąc pod uwagę rentowność dzisiejszych obligacji i to że dywidenda na tej spółce wypłacana będzie raz na kilka lat to ceny maksymalne mamy raczej za sobą? Przynajmniej w perspektywie do końca przyszłego roku

To i ja przemówię. Nie 50% zysku, tylko minimum 50% kwoty przychodu.
  • Re: Kościół SCPFL - nie broni kursu? Autor: ~Mendes [89.64.58.*]
    Jesteśmy na forum bankiera dla 90% tu obecnych ekspertów od ekonomii zysk=przychód :D
[x]
SCPFL 0,34% 118,80 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.