• Raport już w poniedziałek. Jak obstawiacie? Autor: ~Daw1985 [46.204.8.*]
    Jaram się :)
    Jak obstawiacie wyniki?

Ja mam nadzieję na 8 mln.

Pytanie skierowane do normalnych ludzi. Wykluczenie dla trolli newman i tavex.
  • Re: Raport już w poniedziałek. Jak obstawiacie? Autor: ~Wielebny [46.170.133.*]
    Jak będzie 8 mln zysku netto to zjazd na 60 zeta
  • Re: Raport już w poniedziałek. Jak obstawiacie? Autor: ~Golddigger [89.64.40.*]
    Lol, co wy macie w głowie ludzie. 8 mln byłoby dobrym wynikiem, bardzo dobrym. Ja myślę, że tak 4-5 milionów netto może być, a spółka powinna latać powyżej 150 zł. Najlepszy kwartał to chyba i tak będzie obecny, znaczy czwarty. Trzeci to jeszcze wakacje były, złoto spadało. Teraz są większe zakupy chyba i rośnie popularność złota. Wiadomo, ile banki centralne kupowały. Trzeba trzymać co najmniej do następnych wyników rocznych, dywidendy, jakiejś poprawy komunikacji ze strony niepoważnego prezesa. I powyżej 150 to będzie dopiero godziwa wycena. Ja nie rozumiem w ogóle, kto i po co sprzedaje te akcję w obecnej cenie.
  • Re: Raport już w poniedziałek. Jak obstawiacie? Autor: glokoo [37.248.15.*]
    Pełna zgoda Kolego ! Wydaje mi się że powtórzenie wyniku z 3Q21, czyli 6 mln może być trudne. 8 mln byłoby mega super wynikiem !

Najważniejsze z Twojej opinii pod czym też się podpisuję: pal sześć z wynikiem za Q322 niezależnie jaki on by nie był ! Najlepsze dopiero nadchodzi i każdy to czuje !
  • Re: Raport już w poniedziałek. Jak obstawiacie? Autor: glokoo [37.248.15.*]
    Wszystko będzie jasne w poniedziałek 14 listopada o godzinie 23.59 :)

Ta spółka powinna być prawdziwą petardą na NewConnect. Ma idealne otoczenie do zarabiania kroci i to przez kolejne lata i wszystko się posr... przez pana prezesa ! Kurs spółki i otoczenie wokół samej spółki powinno być zgoła inne, a jest jak jest niestety !

Nie wiem, może w jego szaleństwie była jakaś metoda ? Czas to zweryfikuje, ale ja póki co jestem mega krytyczny w stosunku do p. prezesa !

Oprócz wyniku za Q3 mnie interesuje stan posiadania akcji przez p. prezesa. Czy skupywał przecenione akcje ? To też jest ciekawe pytanie ?

A swoją drogą, ale mamy zwrot kursu na złocie ! Myślę, że zaczęło się to czego tak długo nie mogliśmy się doczekać, czyli hossa na złocie.

Tak na marginesie, ale nie do końca: czy interesował się ktoś z Was jakimiś spółkami wydobywającymi złoto (oczywiście spoza GPW ;) ) ? Może jakieś ETF'y ? Generalnie mam tu na myśli biznes oparty na i wokół złota, ale z profesjonalnym zarządzaniem / prowadzeniem firmy. Wiecie: przeciwieństwo naszego MNS ;) Będę wdzięczny za ewentualne sugestie.

Najlepszego na Święto Niepodległości !!!

• Re: Raport już w poniedziałek. Jak obstawiacie? Autor: ~Daw1985 [46.204.8.*]
    Myślę że większość z nas myśli podobnie. Nadchodzi czas naszej spółki :)
  • Re: Raport już w poniedziałek. Jak obstawiacie? Autor: ~Impreza [5.173.225.*]
    Jeżeli teraz w ten wielki piątek cena dolarowego złota nadal pójdzie na północ, a przecież wybiło się z kanału trendu spadkowego, to tutaj będziemy mieć w następnym tygodniu pompę niezależnie od wyników. Przydałaby się jeszcze jakaś pozytywna informacja ze spółki. Co do wyników to będą co kwartał dobre. Raz lepiej raz gorzej bo nie można co kwartał bic kolejnych rekordów ale generalnie stabilnie bo spółka ma świetlane perspektywy przed sobą. Nikogo nie namawiam. Każdy niech decyduje sam. Dużo jest argumentów na plus. Jeden na minus.
  • Re: Raport już w poniedziałek. Jak obstawiacie? Autor: ~abc [88.156.129.*]
    raport sraport, ile nie pokażą to wpływ na kurs i tak będzie miał wykres złota który jak powtarzam do znudzenia jest skorelowany z wykresem z mns, wystarczy sobie nanieść roczne wykresy złota w usd i mns i widać jak na dłoni

https://stooq.pl/q/?s=xauusd&d=20221111&c=1y&t=c&a=lg&b=1&r=mns

tak jak np. miedź ma wpływ na kurs kghm, krypto na kurs coinbase tak złoto ma wpływ na mns, starczy popatrzeć na wykresy, cała reszta otoczki wokół spółki to mały dodatek
  • Re: Raport już w poniedziałek. Jak obstawiacie? Autor: ~abc [88.156.129.*]
    złoto wróci na 1900 to mns będzie po 120, złoto wróci na 1600 to będzie po 60-70, złoto spadnie na 1300 to mns będzie po 40, złoto pójdzie na nowe szczyty to wtedy może zejdziecie z haków :) cała reszta waszej pisaniny nie ma sensu
  • Re: Raport już w poniedziałek. Jak obstawiacie? Autor: ~Daw1985 [46.204.9.*]
    Przyszły tydzień będzie piękny jeśli tylko złoto dalej będzie rosło. Jeśli do tego dojdzie dobry raport to będzie cudownie. Jeżeli prezes zabierze głos po raporcie i powie coś ciekawego to już w ogóle będzie cud miód o orzeszki.
  • Re: Raport już w poniedziałek. Jak obstawiacie? Autor: ~Goldman [89.64.40.*]
    Warto przyjrzeć się również asortymentowi dostępnemu w MNS na stronie. Ostatnio jest bardzo ładny, więcej niż zwykle było, większy wybór, sporo gramatur "niesortowanych", czyli pewnie odkypywali taniej od ludzi i sprzedają drożej. I właśnie na tym też biznes polega. Dobre wyniki za III q miło będzie zobaczyć, ale nie puszczę ani pół akcji przed wynikami za cały obecny rok, bo ten kwartał ma potencjał być jeszcze lepszy, gdy złoto będzie rosło z niskich poziomów. No i mamy skalowalną wojnę światową tuż za naszą granicą. Ciekawe, czy decyzja prezesa o zachowaniu kapitału w spółce odbije się pięknie na wynikach, chyba powinna.
  • Re: Raport już w poniedziałek. Jak obstawiacie? Autor: ~newman [31.60.96.*]
    Przed wynikami akcji nie puścisz, ale na samym otwarciu we wtorek przy podbitce już tak (a to będzie po wynikach).
  • Re: Raport już w poniedziałek. Jak obstawiacie? Autor: ~Goldman [89.64.40.*]
    Nie ma opcji poniżej 130 zł. Poziomy 150 i wyżej tu mają być. Na to czekam, a najlepiej 180-200. Jeśli kto siedzi też w metalach, a chyba powinniście się interesować, to wiedzcie, że rynek pożera wszystko na potęgę i codziennie nowi stackerzy zaczynają gromadzić metal, znaczy ulica. Nie mówiąc o całych rzeszach bogaczy, którzy dużo kupują, bo ich po prostu stać i nie mają w co kasy ładować.
  • Re: Raport już w poniedziałek. Jak obstawiacie? Autor: ~Daw1985 [46.204.8.*]
    Szkoda czasu na kogoś kto nie potrafi czytać. Jest napisane na początku wątku kogo tu nie chcemy.
[x]
MENNICASK 3,69% 78,60 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.