• Jak Platige wdepnał w gry Autor: ~miasik [83.5.247.*]
    https://polskigamedev.pl/movie-vs-road-ft-cherrypick-games-unseen-silence-true-games/?fbclid=IwAR3uUNw6z8gCTofkwyM9k10_-UmqVj08DJfwwld-IrX0UO2mfZSFSctombo

czekamy na image games
  • Re: Jak Platige wdepnał w gry Autor: ~Xyz [5.173.249.*]
    Platige ma tam tylko 25% udziałów.
    Ze sprawozdania wynika, że poki co prace idą zgodnie z planem.
    Poza tym pamietaj, ze w projekcie ma też swoj udzial Anshar Studios.
    Zarówno Platige i Anshar to nie jakies psie studia które pozwoliłyby sobie na przysłowiowe lecenie w kulki, ale oczywiście roznie może byc
  • Re: Jak Platige wdepnał w gry Autor: ~fanpli [213.134.164.*]
    platige i tak jest w IG największym udziałowcem, na początku z MOV mieli po równo udziałów, potem wszedł Sugalski i nastąpiły kolejne zmiany - pli sprzedało 22% AS, mov zaś dopiął emisję i jego udziały spadły, pojawił się rozdrobniony akcjonariat bo taki był cel
    cyt
    ''W dniu 5 lipca 2022 roku zostało zarejestrowane w Krajowym Rejestrze Sądowym podwyższenie kapitału zakładowego Image Games S.A. w wyniku zakończonej w czerwcu br. emisji nowych akcji spółki. W związku z powyższym, na dzień 30 września 2022 roku oraz na dzień publikacji niniejszego raportu okresowego udział Platige Image S.A. wynosi 24,43% kapitału zakładowego i ogólnej liczby głosów w Image Games S.A. Pozostałe akcje Image Games S.A. są w posiadaniu Movie Games S.A. (20,24% udziału), Anshar Studios S.A. (22,55% udziału) oraz pozostałych akcjonariuszy (32,79% udziału).''
    >>> gra idzie zgodnie z planem, najszybciej jednak powinna się ukazać gra robiona w PJ Games, gdzie spółka ma 80% udziałów, są plany bardzo ambitne stworzenia swojego oddziału developingu na tej bazie!
    z raportu:
    cyt
    ''W obszarze Game Development:
    Image Games S.A (zamiennie: IG) to wspólne przedsięwzięcie Platige Image S.A oraz Movie Games S.A w zakresie stworzenia oraz skomercjalizowania gier z segmentu AA. W 2022 roku kontynuowane są prace w zakresie produkcji pierwszej gry o nazwie kodowej Rookie. Image Games S.A. z końcem marca 2022 roku zamknęła fazę prototypowania co odpowiadało milestonowi Prototype Phase Delivery. W trzecim kwartale 2022 roku zgodnie z założonym harmonogramem kontynuowano prace w ramach zasadniczego etapu produkcji gry. Zamiarem stron jest dalsze pozyskanie środków finansowych na pomostowe finansowanie produkcji gry do etapu vertical slice, a następnie pozyskanie istotnego inwestora branżowego, działającego na globalnym rynku inwestycyjnym. Na dzień sporządzenia niniejszego raportu okresowego, spółka Image Games S.A. nie przewiduje wystąpienia istotnych opóźnień w realizacji projektu gry. •
    Celem działalności PJ Games Sp. z o.o. (zamiennie: PJ) jest budowa studia gamingowego oraz realizacja projektu polegającego na doprowadzeniu uzgodnionej przez założycieli spółki koncepcji gry komputerowej, której pomysłodawcą jest Juggler Games Sp. z o.o., do wersji tzw. Gold master (tj. wersja końcowa gry) oraz jej odpłatna dystrybucja. Zgodnie z zatwierdzonymi założeniami oraz harmonogramem produkcyjnym, spółka PJ w chwili obecnej jest na etapie prototypowania gry. Na dzień sporządzenia niniejszego raportu okresowego, spółka PJ nie przewiduje istotnych opóźnień w realizacji projektu gry. •

Platige Image S.A. zgodnie z założeniami w ramach prowadzonych selekcji projektów gamingowych nabyła od spółki Polyamorous Sp. z o.o. w dniu 1 marca 2022 roku, prawa stanowiące wkład twórczy do rozpoczętego projektu gry z gatunku RPG. Prawa, o których mowa w zdaniu poprzedzającym, na moment sporządzenia raportu okresowego odpowiadają trwającemu etapowi prototypowania. Cena nabycia praw nie stanowiła kwoty istotnej z perspektywy sytuacji finansowej Platige Image S.A. • Selekcja kolejnych projektów gamingowych prowadzona jest w sposób ciągły i z uwzględnieniem bieżącej sytuacji rynkowej w obszarze gaming.''
  • Re: Jak Platige wdepnał w gry Autor: ~Ciekawy [159.205.81.*]
    Fanpli, co to za dziwne akcje z tym Zaorskim tu wychodza? Moze nam wytlumaczysz?
  • Re: Jak Platige wdepnał w gry Autor: bialoczerwony1972 [79.191.127.*]
    O jakich akcjach piszesz?
  • Re: Jak Platige wdepnał w gry Autor: ~Kibic [31.135.171.*]
    Mośki muszą mieć swoje 5 minut szczególnie w finansach. Jest światowy guru Soros to i my mamy takiego guru na jakiego zasługujemy.
    I kibic z bólem rzyci się odezwał bo hak uwiera wbity pewnie po 60,xx zł
    ciekawy zapytał o zaorskiego to odpowiadam:
    swojego czasu kupił pakiet akcji pli uważając, że to może być casus cdr
    tak przynajmniej zapytany odpowiadał na forach mediów społecznościowych
    nie mam takich danych, ale
    rozumiem, że kupił na long term i nic się nie zmieniło tutaj w jego stanie posiadania
    z jego pkt widzenia to taka mała dywersyfikacja, niech dojrzewa....

Ciesz się czyimś nieszczęściem, niestety mnie z tego wyseparuj bo ubrdałeś sobie jakąś fikcję i ją po raz kolejny klepiesz. Wazelina chociaż pracuje, a ty leniu co?
    Za długo jestem na bananie. Wiem skąd się biorą tacy frustraci. Gdybyś jeszcze chciał podyskutować nt spółki, ale nie twój każdy post jest ad personam. Więc albo hak uwiera i jeszcze wisisz i merdasz nóźkami, albo już dawno zrealizowałeś stratę gdzieś w lokalnym dołku i teraz ani odkupić ani życzyć powodzenia innym bo jad ci sączy z kącików ust. Znikniesz melepeto za jakiś czas, bo widać co spółka robi i jakie są jej wyniki. Na wielu spółkach już tacy byli i znikali. I szczerze ci napiszę, że naprawdę tak do końca nie rozumiem że pomimo starty ludzie tracą bezinteresownie swój czas tak jak ty by coś skrobnąć o jakimś fanpli czy bialoczerwonym....
    Ważne, że uwierzyłeś w siebie i żadna siła cię nie przekona. Frustraci to raczej wyznawcy
    Wazeliny w tym Ty, mnie do tego nie mieszaj. Jestem raczej komentatorem jednostki chorobowej pod tytułem ,"mam marzenie nic nie robić i dużo zarobić".
  • Re: Jak Platige wdepnał w gry Autor: ~Lamacz [37.248.167.*]
    Fanpli, nie fisiuj, pieknie sie wystawiles z tym naganianiem na swojego guru, jak sam go okreslales. To co tu wyszlo bardzo brzydko pachnie. Nie pozdrawiam.
    @Kibic
    Komentujesz leszczu na każdej spółce czy tylko tam gdzie ci hak wbito pod żebra i jak uwiera to lecisz po klawiaturze by sobie ulżyć :) może stań w prawdzie i popatrz na to z tej strony, że to nie FanPli jest beee nie Białoczerwony jest beee nie PLI jest beee tylko ty jesteś biednym nieudacznikiem i dawcą kapitału... xD

@Lamacz
    Tu nikt nie nagania na żadnego guru... https://naforum.zapodaj.net/75af889dd0f0.jpg.html Czy ma jeszcze akcje ja tego nie wiem. Miał wywalać po wyprodukowaniu gry w myśl zasady kupuj plotki sprzedawaj fakty. Zobaczymy. Ostatnio miał ale to było jakieś kilka miechów temu. Fakt jest taki, że się pomylił i ATH nie było i mamy bardzo długą konsolę. Przyjdzie czas na wybicie i jeśli wierzysz, że pójdzie na południe może pożycz akcje to zarobisz, ja uważam inaczej (ATH) i sobie ciągle dopełniam portfel.Tak to działa i ktoś się myli! Albo im się uda i wygram ja i FanPi, Zaorski i inni oraz Żbikowski mając w c^^j akcji, a może ty obstawiając spadki! Być może Rafałke myli się też co do spółki, być może mylę się też ja, a rację ma troll kibic xD
    Zobaczymy już w 2023, ale raczej w 2H23 niż 1H23 moim zdaniem

Smutny biedaku, tak mi cię szkoda, Wazelina wyprał ci mózgowie.
    Nie bój żaby trollu. PIT 8C prawdę ci powie leszczu xD chcesz spróbować wesoły bogaczu xD
    białoczerwony informuje cię, że chyba jesteśmy jedynymi co merytorycznie prowadzą wpisy i dyskusje:
    daty, fakty, wskaźniki, odnośniki i cytaty
    niestety większość pisze na zasadzie bla bla, mam rację i kropka
    albo wręcz udają głupa w pytaniach o charakterze niemal aksjomatów
    jeśli chodzi o biznes grupy platige
    polecam cytat naszego wieszcza J Słowackiego:
    ''Lecz zaklinam – niech żywi nie tracą nadziei. I przed narodem niosą oświaty kaganiec…”.
    FanPLi piszę z nudów do tego trolla bo chory jestem po sobotnim biegu na 100km. Zmarzłem jak pies i teraz będzie L4. Inaczej szkoda czasu na typa z hakiem pod żebrem co to chroni akcjonariat ode mnie i ciebie xD Widocznie tylko to mu pozostało :) Żeby napisać coś z sensem to trzeba cokolwiek rozumieć z tego co się dzieje w spółce i wokół niej, a tu niestety ynteligencji brak no i ten hak swoje robi. xD
    Wiesz, że ja zawsze gdy piszę to podaję argumenty za lub przeciw. Choćby na wielu innych spółkach. Zawsze argumenty i nick ten sam.
[x]
PLATIGE 2,46% 10,00 2025-12-03 12:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.