• jak to rozegra Elerktrim Autor: ~bezznaczenia [31.61.165.*]
    Cena wiąże się z taktyka spółki i Naszą reakcją.
    Po pierwsze raczej nie będzie wezwania, bo jest zaskarżalne i nie kończy kwestii ceny zbycia akcji, a to źle dla spółki., więc będą zaproszenia do sprzedaży, bo , o ile sie nie myle, ta forma skupu chyba wyklucza późniejsze roszczenia akcjonariusza.
    Po drugie, zaproszeń będzie kilka, bo zaczną zapewne poniżej 70 zł, aby jak najtaniej spróbowac ogolić frajerów.
    Po trzecie, pytanie, na którą propozycę ewentualnie sie zgodzić i czy sie zgodzić , a to kwestia indywidualna.
    Wniosek wstępny jest taki, że ja z pewnością nie przyjmę pierwszej propozycji, ani żadnej zbyt niskiej.
    Zobaczymy, co Nam zaproponują, ale musieliby sie bardzo spieszyć, aby dać 100 zł.
  • Re: jak to rozegra Elerktrim Autor: ~bezznaczenia [31.61.165.*]
    co na to Maxiking?
    Bo można do tematu podejść cynicznie i nie omawiać strategi, licząc na to, że im więcej akcji skupia tanio, to tym więcej będą w późniejszym czasie skłonni zapłacic wytrwalszym, bo takich zawsze malo. Jednak nie po to się jednoczyliśmy i wytrwaliśmy 14 lat, aby teraz egoistycznie myśleć każdy o sobie. Stąd moje rozważania.
  • Re: jak to rozegra Elerktrim Autor: ~miszcz [91.123.188.*]
    Dnia 2022-11-09 o godz. 19:17 ~bezznaczenia napisał(a):
    > co na to Maxiking?
    > Bo można do tematu podejść cynicznie i nie omawiać strategi, licząc na to, że im więcej akcji skupia tanio, to tym więcej będą w późniejszym czasie skłonni zapłacic wytrwalszym, bo takich zawsze malo. Jednak nie po to się jednoczyliśmy i wytrwaliśmy 14 lat, aby teraz egoistycznie myśleć każdy o sobie. Stąd moje rozważania.

Umiesz czytać ze zrozumieniem ? to przeczytaj pismo 5 razy może coś Ci się rozświetli. Piszesz bzdury , słyszałeś o umowie notarialnej , nikt Ciebie do niczego nie zmusza nie zmusi , ponadto decyduje Solorz nie Ty i Twoje wpisy . PAE też nie decyduje , decyduje pieniądz .
    nie chodzi tu o moje ego, lecz według mnie to Ty nie zrozumiałes , o czym napisałem w dwóch wypowiedziach. Poza tym , według mnie Maxiking lepiej sie orientuje w temacie i to do niego skierowałem prośbe o skomentowanie .
  • Re: jak to rozegra Elerktrim Autor: ~maxiking [176.107.34.*]
    troche sie orientuje...ale najwazniejszych działań możemy się tylko domyslać
    wiemy z grubsza ile solorz mógłby dać na dzisiaj, a po ile My bysmy sprzedali (ale na pewno nie wszyscy)
    Pismo jak pismo....daje możliwośc każdemu do indywidualnej decyzji
    Ostatnie działania Solorza związane z Atomem w Patnowie, razem ze SP, budzą podejrzenie że skup akcji (zwłaszcza w oszukańczej cenie) w tym momencie nie bedzie solorzowi na rekę i może wybrać powrót na GPW ????
    Tak że....do pisma bym tak bardzo się nie przywiązywał.....zwłaszcza ze ono jest ofertą negocjacji, a nie jest tym czego by solorz oczekiwał....czyli jednej konkretnej ceny która on podzieli sobie przez 2 lub trzy i w gruncie rzeczy zaoferuje to co już wczesniej chciał zaoferować czyli g....o...
    Cała ta zacheta Solorza do rozmów, to raczej testowanie nas, czy jestesmy już wystarczająco ..."mientcy" do okazyjnego zakupu
  • Re: jak to rozegra Elerktrim Autor: ~1234 [89.71.186.*]
    Uzyskał spokój z naszej strony jadąc do Korei Południowej aby ktoś przypadkiem na temat słupa czegoś więcej nie ujawnił jaki biznesmen z niego wstyd dla całej Polski rządzących szczególnie ale czego można się spodziewać po Dworczykach i Sasinach odejdą w zapomnieniu czas najwyższy
    Dziękuję.
  • Re: jak to rozegra Elerktrim Autor: ~XXL [46.205.128.*]
    Musimy pamiętać- siadając z nim GA do kart- kim ten typ jest ,pokazał nam kilka krotnie ,blef ,krętactwo i czary mary to jego pomysł jak z Nami grać..Pozdrawiam.
  • Re: jak to rozegra Elerktrim Autor: ~hwds [89.64.81.*]
    Jak pierwsi pójdą siedzieć to następni zmiękną. Nie po to UBC zbudowali sobie trzecią Rzeczpospolitą, żeby się czymkolwiek z motłochem dzielić.
    Koreańczycy mogą zostać poinformowani bardzo dokładnie z kim mają do czynienia, a fizjolog jest tylko figurantem w tej całej układance, a nie żadnym rozgrywającym i Koreańczycy mogą wymusić zmianę.
    Przecież nie będą na siebie brali hańby i nieslawy, to są Azjaci oni mają zupełnie inne podejście.
    Co oni sobie w ogóle myślą że im skapnęła teraz okazja z atomem, po wszystkie te szachrajstwa robione przez 15 lat pójdą zapomnienie?
    Jeśli tak myślę to są bardziej naiwni niż myślałem.
    Dopiero teraz zacznie się gra z amerykanami z komisją europejską i z koreańczykami
    Trzeba koreańczykom pokazać jak fizjolog dotrzymuje umów na przykładzie korporacji w Irlandii które musiało się przez 10 lat po sądach w całej Europie dopominać zainwestowanych pieniędzy.
    Po takich numerach kto uwierzy że nie będą chcieli wyrolować koreańczyków???
    Już raz ich wyrolowali na ŻERANIU ALE WIESZ LUDZIE ZE ŚLĄSKA SĄ OBROTNI I TU I TAM I JESZCZE GDZIEŚ
  • Re: jak to rozegra Elerktrim Autor: ~Zygmunt_Solorz-Żak [195.38.12.*]
    Oh, Panie Jarząbek, wszystko bardzo fajnie, tylko pisałem już na ten temat wczoraj:
    Temat: 500+albo pożalimy się koreańczykom,amerykanom jednocześnie
    Dnia 2022-11-09 o godz. 06:21 ~Zygmunt_Solorz-Żak napisał(a):
    > Hehehehehe
    > Śmiało!
    > Mam poświadczenie i udzielone gwarancje przez polski rząd i największą spółkę skarbu państwa na tą inwestycję.
    > Garstka dziadków oszołomów mi nie zaszkodzi, tak więc śmiało!
    > Lećcie się poskarżyć.

Nie rozumiem więc czemu Pan stracił dzisiaj czas na uświadamianiu wszystkich na tym forum? Trzeba było dzisiaj lecieć do ambasady Korei Południowej i uświadomić konsula jakie ryzyko popełnia firma KHNP budując między innymi dla mnie elektrownię jądrową.
    Podejrzewam że konsul chętnie Pana wysłucha, oraz Pańskich argumentów. Proszę tylko pamiętać że w Korei to jest chyba inna religia i cytaty wyciągnięte z Pisma Świętego mogą nie zadziałać. Proponuję poszukać jakiś przekonywujących argumentów w księdze Daodejing albo Śurangama Sutra, choć i tak może być ciężko, bo podczas mojej wizyty w Korei Płd. dowiedziałem się że ponad 50% społeczeństwa to ateiści.
    Niech Pan się później pochwali na forum jak wypadła wizyta w ambasadzie Korei
    Widzę ,ze zaczynasz popierać kim ten gość jest i kim będzie za niedługo strzykawka już dawno powinna być uruchomiona ale co tam robią z niego inwalidę i pośmiewisko tylko ten właściwy jest tak ukryty że nawet się nikt nie wypowie co za organizacja
    Dnia 2022-11-09 o godz. 21:30 ~bezznaczenia napisał(a):
    > Dziękuję.

nie ma za co...
    Tutaj nie ma jednej ceny w naszej ofercie. Jak my mozemy odpowiedzialnie podac cenę, skoro Solorz żongluje majatkiem, ukrywa gotówkę, zastawia i sprzedaje majacek przez karuzele spółek egzotycznych. Sam nie przedstawia Autoryzowanych wycen Elektrimu a naszych Biegłych nie chce dopuscic, zeby policzyli wartość spółki i akcji. W takiej sytuacji podawanie jakiejkolwiek ceny to wrózenie z fusów. To raczej oferta do negocjacji i rozmów o wartosci poszczególnych składników majątkowych...wtedy mozna by cos policzyć. Oczywiscie Solorz nie chce o tym rozmawiac. On chce tylko podania naszej ceny, wtedy on poda swoją o wiele nizszą, np. 20% wyższa od ostatniego zaproszenia z zastrzezeniem ze mamy mu sprzedac Wszystkie akcje PAE, tak zeby on miał od nas już spokój ...Nie oczekujemy zeby nas chciał potraktowac uczciwie, wiec pismo nalezy traktowac raczej jako chęć do podtrzymania kontaktu
    Byłeś szczery to się ceni coraz bardziej się nami posługuje i wykorzystuje naszą naiwność i prowadzi nas jak chce
    Dnia 2022-11-10 o godz. 00:53 ~1234 napisał(a):
    > Byłeś szczery to się ceni coraz bardziej się nami posługuje i wykorzystuje naszą naiwność i prowadzi nas jak chce

Absolutnie nie należy zakładać że Solorz da nam tyle ile chcemy, ani tego że weźmiemy to co nam zaoferuje.....
    Między powiedzmy Przykładowo np. 55 (niektórzy wiedzą skad ta liczba) a 120, jest bardzo duża przestrzeń do "negocjacji'
    Ale to tylko przykład chyba niemozliwości porozumienia....
    W zeszłym roku Solorz sprzedał hiszpanskiej spółce maszty Cyfrowego za 7 mld zł. Ale chyba nie mógł tej kasy przeznaczyc na redukcję wielomiliardowego zadłuzenia Cyfrowego (jeszcze z kredytu na zakup Polkomtela w 2011 roku) dopóki .......
    dopóki sprawa podatku elektrimu z 2011 nie jest jeszcze formalnie i definitywnie zakończona przez US ??????
    Zamiast tego mamy za ta kasę dziwne transakcje kupna-sprzedazy części PAK-u, Modivio, itp........sugerujace bliskie bardzo zwiazki Cyfrowego z grupa elektrimu ???
    Jezeli do inwestycji atomowej w Patnowie miałaby byc uzyta ukryta do tej pory kasa ze sprzedazy ERY w 2010 roku, a której nie mozna było oficjalnie użyć z powodu trwajacej procedury podatkowej, to ............ otwieraja sie nowe mozliwości...
    W perspektywie 3 lat jak zapodają, cena Cyfrowego na GPW ma wynieść 65 zł !!???
    W negocjacjach trzeba szukać róznych mozliwośći. Skoro Solorz nie bedzie chciał zapłacić więcej niż np. 50-55 zł ???, to trzeba szukac rozwiązań gdzie kilka razy tyle zapłaci inwestor na GPW....
    My szukamy róznych mozliwości...i o tym jest to pismo
  • Re: jak to rozegra Elerktrim Autor: ~bezznaczenai [31.61.163.*]
    25 maja 2022 r wysłałem do prezesa zarządu wezwanie do zapłaty , w formie affidavit, na kilka milionów Euro , z tytułu odszkodowania za zlamanie prawa zawartego w MPPOiS z 1966 r, data wejścia w życie 1977 r, Dz. U . 1977 nr 38 poz. 167 i drugiego paktu - Dz. U. 1977 nr 38 poz 169, zgodnie z Międzynarodową taryfa odszkodowawczą za łamanie praw ludzkich.
    Wcześniej, wysłałem ofertę sprzedaży za 120 PLN za 1 akcję.
    Forma affidavit wymusza odpowiedź również w formie affidavit, a jeśli druga strona nie odpowie w okreslonym terminie i nie obali affidavit, to oznacza to przyznanie racji stronie roszczącej,
    Zgodnie z prawem zawartym w Maxims of Law czyli Maksymach Prawnych obowiązujących
    w krajach bloku IMF pod legislacją Bar Association, zwłaszcza :
    - § 3 of 10 Maxims of Law
    AN UNREBUTTED AFFIDAVIT STANDS AS TRUTH IN COMMERCE. ” He who does not deny, admits.” NIEZAPRZECZALNY W HANDLU AFFIDAVIT STANOWI PRAWDĘ. „ kto nie zaprzecza, przyznaje” - § 6 Maxims of Law
    AN UNREBUTTED AFFIDAVIT BECOMES THE JUDGMENT IN COMMERCE.
    OŚWIADCZENIE AFFIDAVIT STAJE SIĘ WYROKIEM W HANDLU. 
  • Re: jak to rozegra Elerktrim Autor: ~bezznaczenia [31.61.163.*]
    Wyobraźmy sobie 700 takich wezwań do zapłaty, nie tylko do prezesa ale i do GA.....
    Nie wierzę, że sie nie zastanowią głebiej nad Naszą ofertą. A licznik im bije od dnia otrzymania takiego wezwania do zapłaty.
  • Re: jak to rozegra Elerktrim Autor: ~miszcz [91.123.188.*]
    Dnia 2022-11-10 o godz. 11:39 ~bezznaczenia napisał(a):
    > Wyobraźmy sobie 700 takich wezwań do zapłaty, nie tylko do prezesa ale i do GA.....
    > Nie wierzę, że sie nie zastanowią głebiej nad Naszą ofertą. A licznik im bije od dnia otrzymania takiego wezwania do zapłaty.

Można się dowiedzieć co Ci Solorz odpisał? aha my mamy do niego pisać papa . Chłopie albo jestes w PAE albo działaj sobie sam. Na dzisiaj nie zapłaci więcej niż najniższe oczekiwanie , chętnie weźmie wszystko ale Wy chcecie 120 czy 300 osiołki . Nie jestem żadnym solorzowym , potrafię czytac liczyć i wiem ile jest wart ELEKTRIM wsio na dziś
  • Re: jak to rozegra Elerktrim Autor: ~bezznaczenia [31.61.167.*]
    Skoro wiesz ile jest wart Elektrim, to podziel się tą wiedzą. A tak na marginiesie, nie prosilem cię o rady , co mam robić.
    Uchylony mały skrawek tajemnicy w odpowiednim czasie zmieni wiele i wielu po każdej stronie barykady dziad podpisze wszystko należy wziąć pod uwagę że Cyfrowy jest nasz czyli ELE cała operacja łącznie z nami jeszcze nie jest zamknięta
[x]
ELEKTRIM -11,88% 6,01 2008-01-10 16:29:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.