Trudno ocenić zachowania inwestorów. Może być tak że ktoś się wystraszył potencjalnie słabego raportu i woli się pozbyć licząc że odkupi taniej lub w ogóle odpuści.
Może też być tak że to element manipulacji takie duże zlecenie żeby sprowokować spadki przecież nikt o zdrowych zmysłach nie wystawia tak dużego zlecenia a raczej powoli w kawałach kupuje lub sprzedaje.
Oczywiście milion akcji to chwilowo stosunkowo niewielka kwota ale co będzie za rok dwa być moe to zlecenie zapamiętamy i kazdy będzie zalozwal że jednym ruchem tego miliona nie zgarnął.
Bo nie jest oczywiste że raport będzie zły. Może nas zaskoczą pozytywnie
Zmartwił mnie ten pakiet 900k akcji leżało to do wzięcia... W zasadzie teraz cokolwiek trudno sądować, trzeba czekać na raport dokładnie go rozczytać, miejmy nadzieję że polymtrech już wciągną do niego.
Nie rozumiem jak w tak niskiej cenie ktoś chce sprzedać tyle akcji... Ale zaś z drugiej strony z obserwacji wiem, że gdy ktoś wystawia taką ilość to jest to "blokada" i inni sprzedają niżej. Ja osobiście mam już dość tego co się tutaj wyprawia. Przy 15gr pisali, że spada na 10gr "bo chcą odebrać akcje" Teraz mamy poniżej 6 i podobne śpiewki są. Do ilu musi spaść by odbiło? Najwięcej znów ugrają kółkowicze a długi termin jak zawsze w oczy wiatr. Gdybym kolarzował to bym kwotę zainwestowaną pomnożył spokojnie x5 a może i więcej, ale zawsze gdzieś promyk nadziei że jak urośnie to będę bardzo zarobiony z taką ilością akcji, ale i tak zawsze jest to samo. Jeden, max 2 dni fajnych wzrostów a później wiele dni powolnych spadków. Nie kumam totalnie nic. Trzymam, nie sprzedaje, bo nie po to kupowałem dawno żeby teraz ktoś się cieszył i dostał moje akcje kupowane po 11gr za 5,5gr.
Wasze włosy to kwintesencja psychologii na giełdzie. Oczywiście takie zlecenie powoduje niepokój. Ale ja dokładnie analizuje przebieg wielu ostatnich sesji i to wygląda w mojej prywatnej ocenie jednak na skup. Różnica pomiędzy 16 a 6 groszami polega na tym że obecnie wszystkie akcje będące w obrocie to max 6 mln zł. To oznacza że te o które gra się toczy warte są milion do max 1. 5 mln złotych to teraz już więcej rozumiecie.
I od wielu tygodni jest przejmowanie tego pakietu skuteczne a zniechęceni drobni oddają bo nie wytrzymują presji.
Spółka ma 4 patenty o ile wiem. Sprzedaż któregokolwiek z nich podnosi kurs wielokrotnie do tego jakakolwiek informacja o rozpoczęciu jakichkolwiek prac badawczych do tego.... Wyniki mogą się okazać dobre. Ja stawiam że nie będzie tragedii a to co obserwujemy to przejmowanie akcji od drobnicy czasami stymulowane
Przed Laurenen są wzrosty to bomba z tykajacym zegarem zapalnika która jak odpali to da wzrost x3. Pole do manipulacji jest ogromne trzeba tylko mieć akcje które leżą na chodniku trzeba się tylko po nie schylić a lamenty ze będą 3 grosze nic nie dadzą bo trwa intensywny skup którego elementem jest straszenie drobnego inwestora plus pojawienie się starej gwardii naganiaczy
W dniu naszego święta chce w was tchnąć trochę nadziei bo myślę że dobrze wybraliśmy. Ta spółka ma przyszłość ma patenty i świetnych naukowców. Już w poniedziałek będzie raport. Po pierwsze cześć szkoleniowa mam nadzieję przyniesie kolejne ćwierć miliona zysku a część polimerowa pokaże jaki potencjał jest w produkcji sprzętu szkoleniowego. Do tego cały czas czekamy na informacje o patentach wdrożeniach tutaj pole do panicznej wyprzedaży jest ograniczone cały czas są akcje odbierane. Myślę że powinno być dobrze w zanadrzu są komunikaty o zwiększeniu udziału o zainteresowaniu patentami produkcji granulatu dobre informacje o szkoleniach zyskach i wreszcie sprzedaży fantomów skór i nowoczesnych autorskich rozwiązań.
Oczywiście jak będzie życie pokaże nie znamy wyników ale za parę dni poznamy. Pamiętajcie jak Slay zaczyna trollowac będą wzrosty dobrze ze wrócił to dobry prognostyk on jak hiena wraca to znaczy że czeka niżej i zbiera od nerwowych którzy myślą że pare setek tysięcy akcji ma jakieś znaczenie. Ma ale tylko psychologiczne bo zdaje się kończą się spadki...