• Info Autor: ~Aaa [37.47.244.*]
    Podstawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Zarząd spółki SDS Optic S.A. z siedzibą w Lublinie ("Emitent", "Spółka") informuje, że w dniu dzisiejszym, tj. 8 listopada 2022 roku, wpłynęło do siedziby Emitenta zawiadomienie sporządzone w trybie art. 69 ust. 1 pkt 2) Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. z 2021 r. poz. 1983 z późn. zm.) w sprawie zmniejszenia udziału w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, sporządzone przez INNOventure ASI Sp. z o.o.

Treść otrzymanego zawiadomienia stanowi załącznik do niniejszego raportu.

Jednocześnie Zarząd Emitenta informuje, że nabywca akcji objętych ww. zawiadomieniem, należących dotychczas do INNOventure ASI Sp. z o.o., zawarł umowę typu lock-up ograniczającą możliwość rozporządzania nabytymi akcjami w okresie 12 miesięcy od daty pierwszego notowania akcji Spółki na rynku NewConnect prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A., tj. do dnia 15 marca 2023 r.
  • Re: Info Autor: ~Inwestor [104.28.42.*]
    dobre otwarcie tuż przed raportem - jeden z funduszy ktory juz siedzi wiele lat sprzedał 100tys akcji !!! Poza systemem wiec nie widać ceny, ale skoro Navigator zgodził się zdjąć lock-up to na pewno tanio nie było. 
    Do tego ten kto kupił podpisał z SDS umowe lockup ze nie tknie kupionych akcji min. do 15 marca 2023r.
    Jak dla mnie bomba - starzy inwestorzy powoli wychodzą, akcjonariat się wymienia a do tego kupujący wierzy w spółkę i kupuje z lockupem.
    Pewnie lepiej byłoby jakby te 100tys akcji przeleciało przez system - ładny byłby obrót :-)
  • Re: Info Autor: ~Zibikor [46.204.72.*]
    Nie ma informacji po ile poszło, nie ma też informacji o lockupie, chyba że przeoczyłem. 1% może ciut więcej sprzedali. Ciekawe komu
    Lockup znalazłem ale komu i za ile to też wazne
    Sorry za spam. Dodam jeszcze, że możliwe jest że sprzedadzą te akcję przed marcem 2023 , kara umowna(lock up) może być niższa nam się wydaje. Info trochę mnie nie pokoi,ale kurs jutro zweryfikuje
  • Re: Info Autor: ~Inwestor [172.225.27.*]
    No jak maja lockup to nie moga. W zawiadomieniu napisali ze Navigator wydal zgode czyli pewnie maja blokade na rach maklerskim.
    Moga przynosic kupcow ale z taka cena aby sie Navigator zgodzil na zwolnienie lockup.
    Mysle ze SDS tez o tym wszystkim wie - za spokojnie to wyglada.
    Ja sie nie martwie - fundusze ktore siedza 5+ lat beda sie zmywac - im bardziej w kontrolowany sposob tym lepiej
    Zobaczymy dzisiaj, NC niestety ma to do siebie ,,że łatwo 100% zrobić zysku jak i 50% straty, dadzą dzisiaj dobry raport to bujnie na 16zl, może się też okazać że te 100tys akcji poszło za dobre pieniądze, nie ma podstaw aby być pesymista, ciekawe kto łyknął i się nie ujawnia. Pakietowi nie znalazłem żeby wyczaic zakup
    Jak ten co kupił nie przekroczył po zakupie progu 5% to nie musi zgłaszać
    Spółka na pewno wie kto kupił bo podpisał lockup, a z reguły stroną takiej umowy lockup są też same Spółki
    Ja myślę, że poszło w wysokiej rynkowej cenie z jakimś niedużym dyskontem a skoro ktoś kupił z lockupem to na pewno dobry ruch.
    W zawiadomieniu z funduszu INNOventure widać, że uzyskali zgodę Navigator więc tu na pewno wszyscy pilnowali aby nie było dziwnych ruchów.
    Pamiętajmy, że w społkach tech funduszami są z reguły fundusze współfinansowane przez NCBR, PARP lub PFR - a tam są twarde zapisy co do terminów wychodzenie - i lepiej aby to było pod kontrolą a nie na wariata jak się pokończą lockupy
    Te zawiadomienia sa w okreslonym trybie wiec chyba nie bardzo SDS mogl cos tam pisac. Po prostu przekazali co dostali
    Ten fundusz sprzedal 20% swojego pakietu wiec calkiem sporo.
    A fundusz jest chyba z tych BridgeAlfa (kasa z ncbr), tam jest chyba 5 lat i musza wychodzic. Wiec niech wychodza, lepiej tak niz by mieli sypac w marcu
    A cena - skoro kupiec kupil z lockupem to pewnie z jakims dyskontem ale nie sadze aby bylo tanio - wez kup 100tys akcji
[x]
SDSOPTIC 2,80% 5,50 2026-05-15 14:12:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.