• czas pożegnać spółkę Autor: ~MC60 [5.173.129.*]
    Skoro już uciekła do raju podatkowego na Maltę (przed polskim EXIT TAX) to jakim prawem otrzymała kasę z PFR w ramach Tarczy Finansowej. Tarcza jest dla polskich firm a nie uciekinierów na do rajów podatkowych. Powinni wszystko zwrócić. Co na to CBA czy CBŚP? Exit Tax to głupi pomysł władzy od stycznia 2019 r., zachęca do ucieczki z kasą z Polski. Zamiast wprowadzić niski powszechny podatek od przychodów z likwidacją CIT, to straszy się firmy i osoby prywatne karą. To nie stymuluje rozwoju. Enter niech spada na inną giełdę np. do Frankfurtu czy Amsterdamu/Moskwy/Pekinu
  • Re: czas pożegnać spółkę Autor: ~Maro19 [85.202.55.*]
    Widac ze bardzo boli sukces rodzimego biznesu ! Juz za pozno na oszczerstwa i szpilki . Firma na Malcie i w Sawajacrii pieknie sie rozwiaja po covid. Beda zyski i dywidendy. Bylo inwestowac zamiast szczuc.
  • Re: czas pożegnać spółkę Autor: ~MC60 [5.173.149.*]
    Nic nie boli. Latałem tą linią i nie mam nic jej do zarzucenia. Odsyłam do artykułu Krzysztofa Loga Sowińskiego z 29.08.2019 na portalu Pasazer.com. (Maltańskie linie lotnicze Enter Air). ZPP proponuje od wielu likwidację CIT i wprowadzenie niskich podatków przychodowych. Takie zasady wprowadził pierwszy premier WB William PITT (stąd mamy nazwę PIT). O CIT nikt wtedy nie myślał, może było mniej oszustów.
  • Re: czas pożegnać spółkę Autor: ~Sss [77.253.131.*]
    Co ma cit i przeniesienie się do raju podatkowego z inwestowaniem ?!?! Przecież to dobrze że mniej zapłacą podatków bo będzie większy zysk i dywidenda.
    Tak jak kolega napisał trzeba było brać i nadal można w śmiesznej cenie ale naród polańskich chciałby 100% zarobić w tydzień ha ha ha mi wystarczy w rok czy nawet 2 lata zarobić 100% a liczę na więcej plus dywidenda. Tak się inwestuje ale logiczne myślenie boli 90 % Polaków !
[x]
ENTER 0,35% 56,90 2025-10-09 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.