Ponieważ operujemy na wszystkich spółkach GPW nasz WIGOMETR obejmuje cały rynek. PRZYPOMINAM - OBSTAWIAMY WIG, a nie WIG20.
Do naszego WIGOMETRU przyjmowane będą tylko wpisy dokonywane na wątku do niedzieli 6.11.2022 r. do godz. 24. Wpisy po godzinie 24 nie będą uwzględniane przy obliczaniu WIGOMETRU. Proszę pamiętać i stosować następujące zasady. JEDEN post. W temacie postu proponuję wpisywać słowo WZROST lub SPADEK, można dodać ewentualnie wielkość % zmiany. Dopuszcza się wzorem wątków kolegów kontraktowców na komentowanie sytuacji na GPW.
Dynamiczna tabela typowań i podsumowanie tygodnia (T22,W22 i P22) - (patrz tabela w linku poniżej).
Nie wiem , czy będziesz prowadził WII w następnym roku , ale ja nie będę brała udziału - bo już nie widzę sensu.
Zresztą w przyszłym roku nawet w realu zamierzam się skupić na rynku amerykańskim - bo nasz grajdołek w ostatnich latach bardzo się zmienił i już kompletnie mi nie leży .
Sądzę , że to za sprawą polityki - dlatego być może wrócę jeśli opozycja wygra wybory i coś się tu zmieni . Mam na myśli głównie duże spółki SP , u których obecni politycy co rusz powodują swoimi wypowiedziami i to głównie w social mediach ( !! ) Jakieś skrajne ruchy , na których jak łatwo się domyślać zarabiają wtajemniczeni.
To niedopuszczalnie , KNF śpi ale innych porządków nie oczekuję wcześniej ... niż ewentualnie dopiero za rok .
Jw.
Emu na wszystko jest czas, początek i koniec. Przyzwyczaiłem się do tych"typow":]]
Pewnie nikomu innemu nie będzie się chciało ciągnąć dalej tego wagonika...
A jeśli dotrwamy jak pisze Zośka do wyborów i wygra opozycja, to ja w tym momencie przestaje typowac:]]]
Nie dlatego ,że kocham Jarka, jestem szczęśliwy w swoim związku, ale pamiętam co się działo na GPW wcześniej i teraz jest to bardziej przewidywalne....ale być może to tylko mój osad...a wtajemniczeni zawsze zarabiali i dalej zarabiają.
A jeśli chodzi o banana, to za chwilkę zakręci, być może za kilkadziesiąt punktów hyc może za 100-200, to tylko wiedzą wtajemniczeni, ale potem dołek covidowy zrobi i chrzest Polski też...ale.byc może ja się nie znam....
WIG się rozjechał z skorelowanym wskaźnikiem PMI i ma miejsce do dostosowania wyceny do realnej gospodarki. Myśle, że aktualna jest zasada by nie walczyć z FED, co powinno pociągnąć w dół polski indeks za amerykańskimi nastrojami. Cały poprzedni tydzień był charakterystyczny dla ubierania, czyli ignorowano złe wiadomości lub ciągnięto wyceny na podstawie(sic!) dementowanych plotek-vive polityka chin. A pivot banków centralnych nastanie, jak urzędnicy zobaczą nie spowolnienie, ale realne szkody w gospodarce, które będą zasypywać wykreowanymi pieniędzmi realizując zadanie do którego zostały powołane.