• wyniki Autor: ~Misiozmałopolski [83.7.119.*]
    Ceny paliw zwłaszcza diesla oszalały. z chęcią płace tyle za paliwo do mojego ropniaka mając akcje Unimot :)

Czekam cierpliwie do wyników a potem dalej do następnego roku. Ja czekom na zmianę kodu...... :)
  • Re: wyniki Autor: ~Inwestor [109.196.89.*]
    To ja dołożę jeszcze jedno "czekam" - czekam na solidne dywidendy płacone z bardzo dużych zysków każdego roku :)
  • Re: wyniki Autor: glokoo [37.248.178.*]
    Cierpliwości co do tej dywidendy. Najważniejsze, że nasza Spółka się rozwija! Aktualny zysk jest reinwestowany, co podnosi wartość aktywów spółki. Przy tak mądrym i odpowiedzialnym zarządzaniu spółki mogę spokojnie poczekać jeszcze rok, albo dwa na dywidendę. Inwestorzy to widzą i doceniają co widać po kursie.
  • Re: wyniki Autor: ~Krzych0409 [193.106.103.*]
    Ciekawie się zacznie jak będzie embargo na rosyjską ropę. Wtedy kierunek importu się zmieni, a Unimot już się na to przygotował. Wydzierżawił część "portu" w Dani do przeładunku paliw tak żeby zamawiać wielkie tankowce i przeładowywać paliwo na mniejsze, takie żeby mogły wpłynąć do polskich portów i nie tylko. Dodatkowo może brać kase od innych firm które będą z tego przeładunku korzystać. No i ostatnio zainwestowali w cysterny kolejowe i pełne składy ciągnik + naczepa, więc mają czym w Polsce to przewozić, a przewieźć będzie trzeba bo słyszałem, że infrastruktura do obróbki tych paliw znajduje się głównie na wschodzie kraju. Dodatkowo rurociąg jest rozwalany, więc więcej paliw będzie sprowadzanych drogą morską.
    Jak widzicie jeszcze jakieś plusy Unimotu w nadchodzącym czasie to tutaj piszcie. Z chęcią poczytam.
  • Re: wyniki Autor: ~MuMMiN [185.183.224.*]
    Jak tak dalej pójdzie to Unimot będzie polskim gazpromem :-)
  • Re: wyniki Autor: ~truth [89.231.145.*]
    (+) odcięcie ropy z Rosji *
    (+) przejęcie aktywów Lotosu
    (+) jeżeli chore megaprojekty (CPK itp.) będą kontynuowane, to wygrają producenci asfaltu
    (+) bez CPK trwa modernizacja dróg, na którą zaplanowano ogromne wydatki**
    (+) możliwość udziału w odbudowie (asfalt) i zaopatrywaniu (paliwa) Ukrainy
    (+) kurs kolizyjny USA-Arabia, media obrzydzą Arabów i ich dobroczyńców z Orlenu
    (+) Unimot jest elastyczny, nadąża za zmianami, jest to spółka multienergetyczna na obecne i przyszłe czasy
    (+) Unimot wypracował kontakty z Partnerami z USA, a Polska to już właściwie kolonia jankesów
    (+) w krótkim czasie może się nałożyć kilka pozytywnych wydarzeń, które podkręcą kurs
    (+) możliwa bardzo dobra dywidenda za 2022

*Jedna umowa grupy Orlen z Rosnieftem dobiega końca w tym roku, a druga z Tatnieftem wygasa pod koniec 2024 r. 
    ** Warszawa, 04.10.2022 (ISBnews) - Rząd przyjął uchwałę w sprawie ustanowienia programu "Wzmocnienia Krajowej Sieci Drogowej do 2030 roku", która zakłada przekazanie na ten cel 58 mld zł, podało Centrum Informacyjne Rządu (CIR).
    "Rząd dostosuje wszystkie drogi krajowe, które zarządzane są przez Generalną Dyrekcje Dróg Krajowych i Autostrad, do ruchu pojazdów o nacisku pojedynczej osi do 11,5 t. Nowe środki zostaną także przeznaczone na utrzymanie stanu technicznego istniejącej infrastruktury drogowej oraz na działania środowiskowe. Do 2030 r. rząd chce przeznaczyć na ten cel ponad 58 mld zł" - czytamy w komunikacie. 

• Re: wyniki Autor: ~MuMMiN [185.183.224.*]
    Dodaj do tego SMR, o których była mowa ok rok temu, w oficjalnych komunikatach cisza, ale coś pewnie działają w tym kierunku, zwłaszcza przy obecnym kryzysie energetycznym. W ogole się zastanawiam na ci komu te ogromne reaktory Skoro kilkoma smr można uzyskać to samo znacznie taniej i szybciej,
  • Re: wyniki Autor: ~Krzych0409 [193.106.103.*]
    Już mamy 70zł
[x]
UNIMOT 5,54% 163,80 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.