• Pozmiatane Autor: ~SzachMat [212.126.24.*]
    Z tego co wiem to wszyscy pracownicy siedzą w kanciapie w której kiedyś było ksero więc ciężko będzie zmartwychwstać naszemu gigantowi... choć nie można wykluczyć, że zdarzy się cud.
  • Re: Pozmiatane Autor: ~Spekulant [37.47.140.*]
    Z tego co wiem to Rafako nie ma kanciap i cały czas jest w nim pbg umowa sprzedaży cały czas się przeciąga a Rafako powraca do żywych bez inwestora i teraz pytanie czy cena sprzedaży Rafako które jest w coraz to lepszej sytuacji raz nie jest czasem za niska dwa czy jednak sprzedaż jest w ogóle z korzyścią dla obligatariuszy hm...śmiem coraz bardziej w to wątpić
  • Re: Pozmiatane- juz dawno. Autor: ~aqwert [195.14.26.*]
    Ja nie wiem po co wy jeszcze dyskutujecie o jakimś cudzie. Przecież macie (poniżej) czarno na bialym scenariusz PBG

PBG złożyło w sądzie w Poznaniu propozycje układowe, według których wierzyciele spółki mają być podzieleni na siedem grup. Zgodnie z dotychczasowymi działaniami restrukturyzacyjnymi układ przewiduje zaspokojenie wierzycieli przez likwidację majątku spółki - poinformowało PBG. 

Czego tu jeszcze nie rozumiecie? Sąd i wierzyciele pójdzie na uklad, to LIKWIDACJA, nie pójdą na układ, to i tak likwidacja w innym trybie. Przecież samo PBG !!!! chce zeby sad przychylił się do takiej likwidacji, oni dążą do likwidacji, takiej czy innej. Tylko nie pitolcie mi o tym że Wiśniowa ma miliony papieru, oczywiście że ma, ale też ma MILIONY na kontach. Zapewne też maja jakieś inne spółki w których siedzą na tylnych siedzeniach. PBG ma 5,5 mld DŁUGU, aktywów prawie zero ( gdzie się podziały? ktoś wie? ) a kasa z ugody GDDKiA i innych, pewnie przejdzie w rozliczeniu na konwertowane akcje których nie pozbyli sie "obdarowani" Dlatego pewnie banki siedzą cicho i nie sprzedają.
  • Re: Pozmiatane- juz dawno. Autor: ~byczak [62.122.119.*]
    przekłamujesz aqwert ostro.....i raczej o tym wiesz a to nieeeładnie
  • Re: Pozmiatane Autor: ~SzachMat [212.126.24.*]
    Jeszcze tylko -80% i sam to znów kupię ;)
  • Re: Pozmiatane Autor: ~Kakao [81.15.244.*]
    za grosika to nawet i ja zakupie :D ale jak już będzie po grosiku, to niczego nie będzie
  • Re: Pozmiatane Autor: krosno2020 [31.0.25.*]
    No i co z tego, że np. będzie po grosiku, jak i tak nikt nie zarobi, bo obroty będą jak w warzywniaku, więc gdzie sens i logika ?
  • Re: Pozmiatane Autor: ~thiago [83.9.108.*]
    nie ma sensu ....i to ma sens
  • Re: Pozmiatane Autor: ~boluś [77.255.56.*]
    Krosno ma rację. Gdzie sens i gdzie logika , kupować ten smród........ Mam tego 40000 i już dawno spisałem na straty. Czy są głębsze bagna na GPW niż PBG?
  • Re: Pozmiatane Autor: ~SzachMat [85.234.249.*]
    https://wiadomosci.onet.pl/kraj/afera-upadlosciowa-syndyk-wielkie-kancelarie-uklady-w-sadach-i-politycy/qbn1esb

Ciekawostki o powiązaniach Piotra Zimmermana ;)
  • Re: Pozmiatane Autor: ~Abc [5.173.248.*]
    Czyli aqwert miał rację. Aktywa zniknęły a dług nie :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [198.8.85.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
PBG 5,88% 0,02 2024-09-25 12:19:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.