• Zakup tych akcji Autor: ~witam [85.76.12.*]
    To jak spuszczenie kasy w kiblu. Nigdy więcej się jej nie zobaczy
  • Re: Zakup tych akcji Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Naganiac na spadki przy takiej kapitalizacji xdddd trzeba być zdesperowanym. Gdybyś znał historie MMS to byś nie pisał takich głupot. Spółka wyciągnęła wnioski z poprzedniej premiery i nie zamierza wydawać gier w q4 i na początku nowego roku o czym informowali, wiec na promowanie gier jest tez za wczesnie. Obstawiam że gry się pojawią w q2 2023. Zobaczymy czy jak 3 premiery gier będą w jednym kwartale to też będziesz pisał o spuszczaniu kasy w kiblu
  • Re: Zakup tych akcji Autor: ~witam [85.76.12.*]
    Nie rozumiesz rynku. Teraz jest bez znaczenia czy spółka za kilka kwartałów będzie zarabiać, rynek chce tu i teraz! Panuje duża niepewność na rynku kapitałowym więc żaden szanujący się inwestor nie zainwestuje większych pieniędzy w akcje na dłuższy czas zwłaszcza na tak mało płynnej spółki jak ta! Póki co kierunek jest TYLKO południowy a kiedyś w daaaalekiej przyszłości może trochę odbije w górę
    Widać jak na dłoni, że to Ty chcesz tu i teraz! - ale to kupić, bo inaczej byś tu nie siedział i nie tracił czasu na pisanie głupot. Dostrzegasz potencjał w premierach i chcesz kupić taniej od naiwniaków którzy dadzą się wciągnąć w twoje brednie. Logiczne ale prymitywne myślenie. Przy takiej kapitalizacji, pieniądzach które spolka ma w kasie i perspektywach nieodległych premier, życzę powodzenia w czekaniu na dalsze duże spadki
  • Re: Zakup tych akcji Autor: ~witam [85.76.12.*]
    Może kiedyś kupię ale za połowę obecnej ceny. Uważasz że ci którzy kupowali po 20 zł pomyśleli że kiedykolwiek zobaczą tutaj 4zł? Oczywiście że nie, podobnie jak Ty teraz nie wierzysz że obecna "niska" cena się jeszcze przepołowi. Póki co spadam ale będę obserwował jak spełnia się mój scenariusz zdarzeń. Pozdro
    Właśnie dlatego mnie to śmieszy, cena spadła z 20 zł na 4 zł a ty liczysz ze spadnie jeszcze o polowe, nie biorąc pod uwagę żadnych podstawowych fundamentów spółki
  • Re: Zakup tych akcji Autor: ~Przemo [5.173.73.*]
    Ja mam sporo tych akcji, liczę bardzo na wzrost, i też ciągle mówiłem o tych fundamentach co Ty.. tylko q3 minął, terminy nie dowiezione nawet nikt się nie zainteresował, żeby dać komunikat. W tamtym tygodniu ktoś pisał, że ma się pojawić komunikat.. mamy środek tygodnia, są świadomi, że inwestorzy są źli i nic z tym nie robią. Niestety zaczyna to wyglądać, że akcjonariuszy mają gdzieś... Nie ma dem, nie ma konsol, nie ma dlc - obu! Pytanie na ile prawdziwe były słowa, że mają grywalne dema
    Przekładanie terminów to chyba standard na każdej spółce gamingowej, wszędzie przekładają. Nie mam nic przeciwko tylko,żeby koncowy produkt był dobrej jakości. Konsole akurat nie są zależne od nich, bugvasion czekają na licencję więc też niezależne od nich. Ale faktycznie mogliby podać informacje jak stoją z DLC i kiedy będą prologi aztec i far north
  • Re: Zakup tych akcji Autor: ~Przemo [5.173.73.*]
    Też jestem zdania, że lepiej przełożyć niż dać kupę, brakuje mi jedynie transparentności i jakiegoś sygnału od zarządu, że traktują akcjonariuszy poważnie. Moja największa obawa to, że spółka stanie się tylko marionetka PLW.. czyt. Będą sprzedawać licencję na gry między swoimi spółkami wybierając z nich kasę. Jak oceniasz czy warte były licencję tyle za ile je kupili (rally mechanic) czy tylko inna spółka z ich stajni potrzebowała dodatkowej kasy? Tego się nie dowiemy, fajnie, że są perspektywy, ale ta spółka kiedyś musi zacząć zarabiać, a póki co tu wszystko leci tylko na MMS który nie pokrywa kosztów bieżących, co jak kasa się skończy? Oby zdążyli do tego czasu wydać jaka kolwiek grę.
  • Re: Zakup tych akcji Autor: ~Obi_wan [89.64.92.*]
    Popieram. Pisałem o tym w którymś z wątków. Jeżeli kalendarz będzie miał negatywny wpływ na promocje gier, ok, niech przsuną... Tylko o tym nie wspominali w raporcie i nie informują na bieżąco. A to jest dokładnie odwrotnie niż zapowiadali.
    Za licencję rally jeszcze nic nie zapłacili, zapłacą dopiero jak zostanie wydana gra. Czy będzie tyle warte, to tylko spolka ci może odpowiedzieć, bo nie wiemy w jakim stopniu projekt był rozbudowany przez atomic. Funkcjonalność MMS i rally jest praktycznie taka sama więc moim zdaniem kupno licencji na podobna grę ma sens. Zabierze im to dużo mniej czasu niż pisanie gry od zera. Mają praktycznie 2 mln w kasie, MMS robili przez dwa lata, Aztec już dłużej robią. Chyba musieliby wydawać kasę na głupoty, żeby kasa im się skończyła przed premierami
[x]
P2CHILL 0,51% 3,98 2025-10-27 16:20:24
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.