Do najbliższych wyników 9,xx a do końca roku 6,xx.Kto słuchał od ponad roku dziś i za pare tygodni będzie spokojny,kto dał się nabrac ma niemały problem który tylko się zwiększy.Fundamenty już nie te a jak wyniki jeszcze były dobre z ukryciaka nieprzerwanie karmili drogim papierem.Jak zleci czy raczej jak sprowadza na 6,xx nie wykluczałbym buybacku i wycofania,ale coraz bardziej analizuje tez przykry scenariusz wielkiej ratunkowej emisji w cenie emisyjnej 1 zł…Kto dziś niczym nie zaryzykuje i wyśmieje taki scenariusz???
~dominik [178.43.72.*] Bredzisz.... co sprzedałeś swoje akcje i liczysz na odkupienie na niższym poziomie? Graj, graj, zobaczysz ile odbierzesz z tego co wypychasz na tych poziomach. I oj żebyś się nie zdziwił... zbierających może być więcej niż ci się wydaje, tylko nie każdy robi z siebie trolla na forum.
W całym arkuszu na S stoi 24 tyś akcji, co ciekawe do niedawna to było nawet 35 tyś. Czyli pomimo presji (bessa) na S ilość oferowanych akcji w arkuszu topnieje. Normą ostatnich tygodni jest, że za 10 tyś zł można byłoby podbić kurs o 20-25% (np. z 12 na 15). Tutaj w ogóle nie ma presji sprzedażowej, bo już niewielu chce oddawać na tych poziomach. Między 12 a 15 stoi na S zaledwie około 600 akcji, a to robi 25% w cenie papieru... Więc jakoś brakuje chętnych, żeby oddawać na tych poziomach. Oddają albo desperaci, albo wypychają spekulanci grający na spadki.
I to, że w czerwcu Diagnostyka odkupiła od prezesa 60 tyś akcji po 17 zł. Czyli że co... Diagnostyka nie wiedziała co kupuje i kupowała spółkę, która nie ma przyszłości? Także Carpathia nie sprzedała swojego pakietu akcji, czyli oni też "trzymają gniota bez perspektyw"?
Więc czekam i patrzę, ciągle dobieram na dołkach i robię zapasy kapitału na wypadek dalszych spadków i większych okazji cenowych, bo wiem że tutaj grubo zarobię w najbliższych latach. Średnią mam już świetną i coraz lepszą... Swoją drogą, skoro już dzisiaj na tych poziomach prawie nie ma podaży, to na co ty liczysz, nawet jakby udało się komuś uwalić ten kurs? Najwyraźniej większość inwestorów tutaj wie po co i na jaki termin kupili akcje i nie mają ochoty ich wypuszczać.
Ja się nie założę bo to bracie dobra teoria. Emisja ratunkowa (tak się będzie nazywać ale nie ma pewności czy popłyną i będą jej potrzebować) rozwodni kapitał a potem squeeze będzie tylko formalnością. Jak rozwodnia aktywa dodadzą trochę strat to przyjdzie biegły i wyceni to na grosze to i na 6 zl sztuka nie wyceni i skupia resztę za 1 zl od sztuki i wycofają tak jak planują i realizują od 1.5 roku. Majstersztyk jak ogolili z kasy.
~domisz [5.188.93.*] Jesteś pewien, że nie pomyliłeś forum i nie piszesz o innej spółce? Rozumiem, że trollujesz na różnych, więc może się pogubiłeś. Jeszcze raz: gruby pakiet ma Diagnostyka, gruby pakiet ma Carpathia, gruby pakiet ma prezes. Diagnostyka dopiero w czerwcu władowała kolejny milion w te akcje... rozumiem, że twoim zdaniem ty wiesz lepiej co się wydarzy w najbliższej przyszłości a nie ludzie z Diagnostyki, którzy blisko współpracują z Genxone?
Co do emisji akcji to w komunikacie było napisane w jakim kontekście istnieje ta opcja, "List intencyjny rozpoczyna także negocjacje stron w zakresie potencjalnej transakcji, w ramach której ma nastąpić emisja nowych akcji Emitenta i Partnera oraz udzielenie Partnerowi pożyczki na realizację projektu."
Chodzi o to, aby Genxone miało udział w zyskach gMedel, tj. aby nie było "poddostawcą" dla gMedel a wspólnikiem i udziałowcem w zyskach na rynku EU. Więc nie rozwodnienie, a dokapitalizowanie pod konkretny projekt na konkretnym rynku.
~Popek [31.171.155.*] Dobrze, że się odezwałeś i twój komentarz wiele wniósł do sprawy. Twoja błyskotliwa wypowiedź z pewnością była potrzebna. Tylko zanim dojedziesz z tym kursem do 5-6 zł policz dobrze ile zapłacisz przy odkupywaniu tych akcji, bo coś mi się wydaje, że tutaj możesz być jeszcze niezły short squeez.
Nie wspominając o tym, że po drodze może wpaść tutaj jeszcze jakiś nowy duży inwestor i będziecie (grający na spadki) mieli ciepło...
Nie rozumiem po co Ty z tym domiszem czy innym 'doopkiem' dyskutujesz? przeciez to jakis pajac niedowartosciowany, niech sobie zaklada multum watkow i sam ze soba pisze. Takich ludzi trzeba olac, bo ewedetnie wieje od niego frustracja.
~Witold [45.12.48.*] Hmm... dyskutuję bo nie lubię trolli i dezinformacji. Poza tym, lubię podpuszczać "spółdzielnie" i trolli, zwykle wtedy jeszcze mocniej próbują ubić kurs i chcąc udowodnić swoje wywalają akcje... tam gdzie jestem pewien swego, biorę akcje i czekam na ich kolejny ruch... oni grają, ja gram. Oni bawią się w dezinformacje, a ja ich prostuję...
Spółka pokazuje, że nie potrafi komercjalizować produktu. Bez covidu to same współprace i listy intencyjne, z których nie ma kasy. Na C/Z bym nie patrzył bo jak w przyszłości będą "zyski" jak w ostatnim raporcie to C/Z może być niedługo 50
~Ciecio [78.11.121.*] Ekspert pełną gębą, znawca ds. komercjalizacji produktu, sławny Ciecio wycenił spółkę... Od kiedy zyski z umów pojawiają się w tym samy kwartale co podpisane umowy? Może zostaw łaskawie choć dwa kwartały na realizację umów i kilka tygodni na zrobienie raportu? Ty wiesz w ogóle jaką rentowność mają inne spółki rozwijające się?
Popatrz na sektor gamingowy i na wielkość długu spółek tego sektora do ich zysków i do ich wyceny. Tutaj możesz spokojnie zaakceptować zmniejszenie dochodów, bo nie masz długów tylko rezerwę kapitału w kasie... Ostatnio po Q2 to było 10mln w kasie na plusie. To takich ujemnych (-200 tyś zł) kwartałów jak Q2 możesz mieć jeszcze 50 zanim skończą się pieniądze.
Choć wbrew temu co piszesz, że spółka nie komercjalizuje produktów w październiku pojawił się w sprzedaży nowy produkt do testowania na Helicobacter... Ale ty oczywiście to wiedziałeś i ogólnie znasz się na spółkach i na tej branży, co nie, tylko udawałeś niedoinformowanego?
~Tom [89.64.88.*] Leci w dół, bo w dół lecą giełdy, praktycznie wszystkie indeksy i na wszystkich rynkach... wiec dziwi cię to że leci też Genxone? W grze są tylko te spółki na których jest odpowiedni wolumen, bo teraz to raj dla spekulantów, ale to są gierki i nigdy nie wiesz, czy kurs po dwóch sesjach do góry z +20%, potem tygodniami będzie się osuwał... zobacz historię Mabion... warto wziąć tę lekcje nie ryzykując swojego kapitału. Tam gra we wzorsty i spadki trwa w najlepsze i łatwo zostać na haku.
Zauważ także że na tej spółce wepchnięcie na lewą stronę arkusza 1000 akcji zbija kurs o kolejne 10%, ale zebranie po prawej stronie arkusza 1000 akcji to powodowałoby wzrost o 20-25%. To pokazuje, że kurs nie chce się sam osuwać, choć brak kapitału i chętnych do kupowania teraz mocno ciąży,. Ale gdy ktoś zaczyna grać na spadki to ma bardzo ułatwione zadanie. Kurs tutaj osuwa się bo albo jacyś desperaci oddają z dużą stratą, bo muszą spieniężyć papier, albo jest to celowa gra grupki cwaniaków, którzy wypychają teraz gdy nie ma popytu, po to aby odkupić potem (przynajmniej na to liczą).
A przecież ta spółka udowodniła, że pomimo drastycznego spadku dochodów z testów covidowych, potrafi utrzymać pozytywny bilans, co jest bardzo dobrym sygnałem, bo to wcale nie jest oczywiste wśród spółek rosnących. Przecież wynik za pierwsze półrocze to aktualnie +1,7 mln zł, pomimo lekko ujemnego Q2. Więc nawet jeżeli bilans w Q3 i Q4 nie będzie pozytywny (spekuluję, bo oczywiście może być pozytywny), to cały rok najprawdopodobniej zamknie się na plusie, co w kontekście rozwoju tej spółki jest bardzo pozytywne. W październiku spółka wprowadziła do sprzedaży kolejny test. We wrześniu i październiku podpisała umowy o współpracy. A w Q&A 2022 było pytanie o wejście na GPW i prezes odpowiedział, że jest to analizowane... Tutaj jest sporo "game changer-ów" na stole i moim zdaniem warto na to poczekać.
Takich kalkulatorów tu jest kupa od 40 zł. Piszą jaka to super spółka i ubierają kolejnych. Najpierw na 30 zł potem na 20 zł a teraz na 10 zł. Niedługo kasa się skończy i zapewne zrobią emisje. Pozdro dla utopionych
~Ciecio [78.11.121.*] Takich "Cieciów" co to liczyć nie potrafią też jest tu pełno. Napisałem ci, że takich kwartałów ze stratą 200 tyś. zł to możesz mieć 50 przy tym zapasie gotówki. A ty dalej o tym, że kasa się skończy... Masz jakieś argumenty za tym przemawiające, czy tylko fantazjujesz?
Póki co, spółka zaliczyła jeden kwartał na małym minusie, przy czym półrocze dalej ma mocno na plus... to o czym ty bredzisz. Poczekaj cierpliwie na wyniki roczne, na rezultaty realizacji umów i wtedy wróć się mądrzyć... zobaczymy czy potrafisz liczyć Ciecio.
ja widze ze kurs caly czas nizej i nizej, jakos podbitek o 20-25 procent nie widze od 1,5 roku chyba ze o innych spolkach piszemy, brak spekuly to problem i wina samej spolki a nie jej drobnych akcjonariuszy, ani diagnostyka ani wieloosobowy zarzad ani ludzie z diagnostyki nie zadbali o wycene, a jesli tego nie robia od debiutu to znaczy ze maja cel niezgodny z celem nas czyli drobnicy i pisz co chcesz ale tamci panowie maja niestety racje i gdyby ich sluchal nie siedzialbym na nieplynnym papierze ze stratami netto na kilkudziesiecioprocentowym minusie
~fakty [178.43.72.*] To dobrze że u ciebie jeszcze nie jest tak źle ze wzrokiem, że zauważasz iż kurs idzie w dół. A widzisz też resztę giełdy i główne indeksy idące w dół? Czy tego już nie widzisz? Poza tym nie wiem skąd przekonanie, że zarząd, czy inni duzi akcjonariusze mają jakoś specjalnie troszczyć się o kurs... Po co, żeby Ciecio i inni poczuli się lepiej? Skoro mali akcjonariusze sami tutaj grają na spadki a kurs można uwalić 370 akcjami? To niby czemu duzi mieliby uszczęśliwiać małych, skoro mali sami nie dbają i żal im kilku tyś zł. aby utrzymać kurs?
To brzmi jak jakiś kiepski żart, jeden z drugim żalą się na kurs, ale żaden nie kwapi się postawić tutaj swoje pieniądze. To do kogo pretensja? Sami sobie to robicie patrząc jak ktoś was 300 akcjami ciągnie w dół o 5%... to są fakty.
Jak zarząd, albo duży akcjonariusz będzie chciał ustawić ten kurs, to zrobi to bez wysiłku i w każdej chwili. Tutaj nawet mały popyt będzie powodował skokowy wzrost wyceny, bo nie ma komu sprzedawać na tych poziomach. Po stronie S, nie ma nic poniżej 12 zł, a jak jest to może ze 100 akcji... i to są fakty.
~Ciecio [5.173.13.*] No rzeczywiście, bo mi się alt wcisnął... oj Ciecio, jak takie masz argumenty, to rzeczywiście nie ma z kim gadać. Nic sensownego w temacie nie napisałeś, ale tak literówkę znalazłeś... czyżbyś był polonistą? To tłumaczyłoby twoje ogólnie nieogarnięcie giełdowe i matematyczne.
ale Ty złe widzisz bo jak trwała hossa jeszcze to gx już wtedy leciał i chyba to przeoczyłeś dlatego w rok spadek na kursie tu masz dużo większy niż na indeksach plus inflacja to wynik bomba
~xxx [178.43.72.*] Ale ja nigdzie nie twierdziłem, że Genxone nie było wcześniej za wysoko względem faktów które były na stole. Ja za tę spółkę nie płaciłem ani 40, ani 30, a akcje zacząłem postrzegać jako atrakcyjne gdy cena zbliżała się do 20. A spadki na giełdach zaczęły się ponad rok temu. Index NC idzie w dół od półtora roku i Genxone spadał wraz z NC...
W tym widzę główny problem drobny akcjonariuszy... kupują, gdy rośnie, a właściwie już urosło i ma z czego spadać. Nie obchodzi ich wtedy, że wycena jest bardzo wysoka i jeżeli nie znajdzie to pokrycia w faktach (zyskach i perspektywach) to wcześniej czy później nastąpi urealnienie kursu i zostaną grubo powyżej. Taki owczy pęd...
Tyle że teraz sytuacja jest wręcz odwrotna, spółka pokazała już że potrafi a na stole są kolejne ciekawe projekty, a przy tym wycena jest już bardzo niska. Stąd moje uwagi, że teraz ludzie robią przegięcie w drugą stronę, oddają akcje za bezcen... I oczywiście jak kto woli, ale jak się samemu wywala akcje to do kogo żale i pretensje że kurs spada? Argument że tutaj nie rośnie jest o tyle słaby, że narzekający sami wywalali te akcje doprowadzając kurs tutaj. Przestańcie sprzedawać na tych poziomach, ustawcie się na kupno na drobne pakiety poniżej aktualnego kursu (jakby ktoś zdesperowany bardzo chciał wywalić za bezcen) i wtedy kurs się ustabilizuje. Ja też nie namawiam do wielkich zakupów, bo w takim czasie zalecana jest duża rozwaga i ostrożność.
Tutaj nie ma żadnych grubasów wywalających akcje, grubi trzymają akcje, przypominam free float to 1,2 mln akcji, a ile ich tutaj widzicie w obrocie, jak pisałem wcześniej, na tę chwilę to wywalają albo desperaci potrzebujący gotówki (na chleb?), albo spekulanci grający na spadki, czyli przeciw reszcie akcjonariuszy.... odpowiedzcie sobie jaką rolę gracie na tej spółce.
Gruuuba analizaaaa.tylko kompletnie nietrafiona.tu nikt nie gra na spadki bo realnie nie może na tym zarobić ale grają na wyciśnięcie drobnicy zabranie papieru i albo mega mega wyjazd w co wątpię albo PIT z GPW i tyle byłoby na niej gx.ty grasz role zwykłego cięcia różniącego się od innych tym ze masz papier po 2x zł i stratę 50 proc a inni maja go po 3x i 4x bo naoglądali się bajek z prezesem w roli głównej i maja ca 66 i tylko 75 proc straty których nigdy nie odrobia
~Analityk [78.11.121.*] Jak ty tutaj nie widzisz grupki spekulantów w porozumieniu grających na obsunięcie tego kursu, w tym aktywnie na forum robiących czarny PR, to albo jesteś z grupki i piszesz co trzeba pod tę akcje... albo jesteś "Ciecio" a nie "Analityk"
~prawda [37.225.22.*] Tu nikt nie gra na spadki? A te trolle co zbiegły się na forum marudzące o zejściu na 5-6 zł, gdy kurs jest na 12zł, to się tutaj zupełnie przypadkiem trafiły? A te pakiety po 20 akcji z czapy ciągnące kurs na -5% to oczywiście też przypadek, bo jakiś akcjonariusz doszedł do wniosku że mu te 240 zł jest tak potrzebne, że uwalenie kursu o 5% jest tego warte... Weź przestań, nie raz i nie dziesięć w ostatnich tygodniach po tym jak ktoś zebrał z prawej strony i podbił kurs, zaraz po lewej stronie szedł mikro pakiecik, taki zupełnie bez sensu, że ledwo na drożdżówkę temu "inwestorowi" starczy... I ja mam uwierzyć, że tutaj nikt nie próbuje małymi pieniędzmi uwalić kursu, żeby zebrać jak najtaniej, bo wie że tutaj są przesłanki do mocnego odbicia?
Możesz opowiadać bajki dzieciom, ale każdy kto patrzy w arkusz widzi, że presji sprzedażowej nie ma, żadnych dużych pakietów na S. A w nagłą potrzebę wyciągnięcia akurat teraz i akurat na tym papierze 200 zł po prostu nie wierzę. Jak przypadków jest za dużo, to znaczy że to nie są przypadki... i idź pociska kit innym.
Od 2 lat nie ma pakietów po 20 akcji na K które ciągnęły by kurs do góry o czym ty piszesz chłopie ze niby presji podazowej nie ma bo nie musi być i właśnie 20 akcjami można kurs sprowadzić 5 procent niżej i nie 12 czy 20 zł tylko trend masz od 40 i pewnie jesteś jednym z tych nagranych przez prezesa i ich farmazony
~milego [37.225.55.*] Widać, że zielonego pojęcia nie masz o tym co tutaj się dzieje, jaka jest podaż i jakie pakiety były wypychane w ostatnich tygodniach. Co zmienili trolla, bo poprzednicy byli za mało rozgarnięci?
~Tom [89.64.88.*] To jest wróżenie z fusów. W takich warunkach naprawdę trudno cokolwiek przewidzieć (wojna, inflacja i stopy procentowe, spowolnienie gospodarcze i kryzys energetyczny), wiele czynników które w zależności od scenariusza będą wpływały mocno in plus lub in minus.
Nie spodziewam się kursu niższego niż dzisiaj (okolice między 11 a 13). Tj. bez kolejnych negatywnych informacji, znacząco zmieniających in minus sytuację spółki nie widzę dużej przestrzeni do dalszych spadków. Co oczywiście nie wyklucza, że kurs może mimo wszystko pójść niżej.
Na plus sytuacje mocno może zmienić zakończenie wojny i powrót kapitału na giełdy. A jakie są na to szanse to sam sobie musisz odpowiedzieć. Dodatkowo oczywiście mocnym impulsem in plus powinny być pozytywne wyniki współpracy z gMedel i Metaceutic i np. pojawienie się nowego inwestora. Moim zdaniem mogą to być sygnały które dadzą impuls do powrotu ponad 17-20 zł. Jak spółka zrobi się atrakcyjna pod spekulacje (potrzebny wolumen i odbicia), to znowu może zacząć się gra w kierunku 30 i dalej.
Stąd, ja nie próbuję nawet zakładać jaki będzie kurs w marcu 2023. Mnie obchodzi jaki będzie stan projektów w styczniu 2023, a potem jak to będzie się rozwijało, w perspektywie 2 lat widzę szansę na ustanowienie fundamentów pod kurs będący kilkukrotnością tego co jest dzisiaj. I pod to inwestuję. Ale ja mam czas... ten model i podejście spekulantowi może zupełnie nie pasować.