Spójrzcie na wykres bloobera jak zaczynali i gdzie są teraz jako spółka od horrorów. MMS ma zdecydowanie lepszy start i bardzo dobrze ocenianą grę, która dobrze zarabia i zarabiać będzie coraz więcej bo już niedługo konsole itd.
Naczekaliśmy się, już ponad rok ale myślę, że ostatecznie wszyscy będziemy zadowoleni.
nie wolno się teraz poddawać, firma się rozwija, to co najlepsze nadejdzie z końcem roku, a może wcześniej. Dla potwierdzenia najnowszy newsletter #10 - większość projektów na ukończeniu.
Jestem po lekturze "Gaming na giełdzie". Jest tam rozdział poświęcony Blooberowi. Tak jak do tej pory pisałem, że Madmind ma szansę stać się drugim Blooberem, tak teraz zmieniam zdanie -> najlepiej aby spółka poszła swoja własną drogą. Nie spodobało mi się to, że Bloober żeruje głównie na dotacjach i umowach wydawniczych. Gdyby nie one, praktycznie żaden projekt studia nie byłby rentowny. Po odjęciu gigantycznej kasy jaką za Medium dostali od Microsoftu, gra do tej pory zwróciła się tylko w niewielkiej części. Niech więc Madmind robi swoje, bo do tej pory wychodzi im to świetnie (z „głupiego” Succubusa w rok wyciągnęli ponad 9 mln zł inwestując niecałe 4 mln zł ; a to dopiero wersja na PC).