• Jakie wyniki za 3Q Autor: ~Arh [188.146.135.*]
    Zaksieguja zysk ze sprzedaży domów?
  • Re: Jakie wyniki za 3Q Autor: ~ad [5.184.204.*]
    Nie.
  • Re: Jakie wyniki za 3Q Autor: ~InwestorStrategiczny [195.14.27.*]
    Niby czemu nie? Zgodnie z zasadą memoriałową w rachunkowości, przychód ujmuje się w dacie wystąpienia zdarzenia, niezależnie od daty płatności. Skoro więc ileś domów ma status sprzedany to odnośne przychody powinny zostać ujęte w księgach rachunkowych.
  • Re: Jakie wyniki za 3Q Autor: ~Fan [77.253.42.*]
    Wydaje mi się że w trzecim kwartale zaksięgowane będą 2 domy. Pierwszy dom był już uwzględniony w raporcie półrocznym. 2 pozostałe domy chyba będą w 4Q.
  • Re: Jakie wyniki za 3Q Autor: ~szinkai [31.0.123.*]
    Dlaczego tylko dwa domy maja być zaksięgowane? Ja na stronie osiedla widzę pięć sprzedanych więc chyba 4 powinny być zaksięgowane?
  • Re: Jakie wyniki za 3Q Autor: ~Mita [5.173.176.*]
    wyniki nie maja znaczenia nawet jak zarobia 10 000% to inwestor nic z tego nie ma zadnej dywidendy a to właśnie wycenia akcje,tu nie bedzie nigdy 20zł a kiedys myslałem że bedzie i 30zl ,ta polityka dywidendowa rozwala wszystko dopuki polityka dywidendy sie nie zmieni nic nie pomoze zadne wyniki
  • Re: Jakie wyniki za 3Q Autor: ~Fan [77.253.42.*]
    No ale te 2 pozostałe były już kupione po 30.09, przynajmniej tak mi się wydaje
  • Re: Jakie wyniki za 3Q Autor: ~ad [85.14.122.*]
    wg. mnie dopóki nie wybudują oczyszczalni i kanalizacji, to nic nie zaksięgują.
  • Re: Jakie wyniki za 3Q Autor: ~Fan [5.134.208.*]
    No cóż, nie znam się na zasadach księgowości w tym zakresie. Nie wiem, na ile muszą, a na ile mogą takie przychody "odwlec" w czasie. Dodatkowo tak naprawdę polegamy tylko na stronie internetowej, z której wiemy tylko, że dom nie jest już dostępny (nie wiadomo, co rozumiane jest przez "sprzedany" - podpisanie umowy? przedwstępnej? przyrzeczonej? wpłata jakiejś zaliczki? zapłata pełnej ceny? etc.).

A z innej beczki - generalnie od paru sesji ktoś ładnie dobiera (pomijając Członka Rady Nadzorczej), czyżby szykowały się dobre wyniki?
  • Re: Jakie wyniki za 3Q Autor: ~Joachim [195.14.27.*]
    Myślę, że wyniki będą dobre, a w przyszłym roku doczekamy już godnej, adekwatnej do wyników dywidendy.
  • Re: Jakie wyniki za 3Q Autor: ~ath [37.47.187.*]
    ciekawe czy będą publikowane będą wstępne wyniki?
  • Re: Jakie wyniki za 3Q Autor: ~marcin [83.238.133.*]
    9 listopada będą wyniki za 3q
    Owszem wyniki będą dobre a nawet bardzo dobre, tylko musicie mieć świadomość że dopóki projekt inwestycyjny nie zostanie zakończony zysk będzie reinwestowany w kolejne domy. Jest do zrobienia 3 etap a firma z tego co mi wiadomo buduje bez kredytu. Dywidenda za ten rok będzie na pewno niższa niż aktualna inflacja, inwestycja w akcje ekopolu to projekt długoterminowy i trzeba się z tym liczyć
  • Re: Jakie wyniki za 3Q Autor: ~Ath [188.146.134.*]
    Jestem akcjonariuszem ekopolu od 2010 roku
    Każdy zakup poniżej 7 zł to bardzo dobry zakup w ciągu kliku miesięcy będzie przynajmniej dwie okazję żeby pozbyć się po około 13 zł bo aktualna wycena jest mocno zaniżona. W dodatku biznes ekopolu jest bardzo stabilny, klient docelowy to b2b który automatycznie od rozpoczęcia współpracy robi oszczędności na cenie paliwa. Czy gdyby do Ciebie przyszła firma i powiedziała by że musisz zatankować u nas za 200 zł tygodniowo ale w zamian będziesz kupował paliwo kilkanaście procent taniej miał byś jakieś wątpliwości że trzeba wejść w ten układ?
[x]
EKOPOL 4,48% 7,00 2026-05-14 14:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.