• roadmapa Autor: czohracz [94.172.248.*]
    roadmapa zdezakutalizowała się 2 tygodnie po jej publikacji. Obecnie opóźnienie wynosi 3 miesiące (a była publikowana 4 miesiące temu). Nie wiem co oni wyprawiają, ale obecne działania spółki to żart.
    Brotherhood pierwotnie zapowiadali na grudzień 2021. Mamy październik 2022 a dalej nic nie wiadomo.
    Dodatkowo rzekomo pracują jednocześnie nad Crimen, Brotherhood oraz zleceniami dla Everdome. Dla tak małej spółki nawet jeden z tych projektów to byłoby wyzwanie, a trzy na raz to zdecydowanie przesada, co wzmaga obawy, że jakość produktów będzie słaba. Dodatkowo jak wynika z linkedin spółka w tym roku mocno traci pracowników, odkąd ja obserwuję to skład poleciał z 46 osób do 40, wcześniej może nawet bardziej, a nowych osób za bardzo nie widać i ogłoszenia wciąć wiszą.
    Coś pominąłem ? Ktoś widzi jakieś światełku w tunelu ? Bo ja obecnie niestety nie bardzo. Spółka mocno nie dowozi i ciężko jest powiedzieć dlaczego. Na maile z kontaktu relacji inwestorskich też nie odpowiadają.
  • Re: roadmapa Autor: ~John [94.254.176.*]
    Dodaj do tego jeszcze 2 gry na zlecenie do konca 2023r
  • Re: roadmapa Autor: ~asdf [82.180.151.*]
    To czemu nie sprzedasz i nie zakończysz swojej męczarni? :)
    Czy może chcesz, żeby sprzedali inni, a może nawet Tobie? hehe

Ostatnio we wrześniu jak CDR latał po 7X zeta to pełno było takich płaczków. I co? Minął niecały m-c i tam nagle euforia.
    Przyjdą jakieś dobre newsy to i na diamencie się skończy dzień beksy.
  • Re: roadmapa Autor: czohracz [94.172.248.*]
    nie naganiam, ani też nie odstraszam. Stwierdziłem jedynie fakty. A Ty co chcesz osiągnąć swoim postem ? Bo napisałeś 5 zdań, ale merytoryki zero, a biorąc pod uwagę Twój to nawet poniżej zera. Z czego według Ciebie mają wynikać te przyszłe sukcesy ?
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/CARBON-STUDIO-S-A-Zawarcie-umowy-z-istotnym-partnerem-8364514.html
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/CARBON-STUDIO-S-A-Zawarcie-trzech-umow-z-istotnym-partnerem-8310262.html plus meta,nowy tytuł i Mt do wizardow.troche tego mają.wiecie nie ma się co męczyć pozdrawiam
    tym gorzej ... To wszystko ma robić 4 programistów i zastępy QA oraz designerów ? Już teraz AI oraz mechaniki w grach Carbona praktycznie nie istnieją, Liczba recenzji WH na OQ2 stoi na tym samym poziomie od pół roku co oznacza, że sprzedaż jest praktycznie żadna. Jak oni chcą robić 5 projektów na raz ? Creepy jar z podobnym liczebnościowo zespołem (a jakościowo zdecydowanie lepszym) pracują nad 1,5-2 projektu (dodatki dla Creepy jar oraz Chimera) a tutaj mamy słabszy zespół oraz 2-3 razy wiecej projektów.
    Doczytaj espi dokładnie tam znajdziesz odpowiedź no ale zaspojleruje ci nie sami
    Doczytałem. A teraz zadanie dla Ciebie - zrozum ESPI. Podmiot zależny to nic innego jak Iron VR. Zdradzić Ci tajemnicę ? Połowa pracowników Iron VR jest jednocześnie pracownikami Carbona, sprawdź linkedin. Pewnie nawet siedzą przy tych samych biurkach. Zresztą jeśli doliczamy zespół VR do puli to musimy dodać kolejny projekt, czyli grę tworzoną przez Iron VR (a być może więcej, bo oni przecież mieli robić też zlecenia dla innych spółek, m.in Movie Games. Dodatkowo wciąż nie dokończyli chicken escape czy tam invaders)
    No to co czekać albo sprzedac żadna filozofia
  • Re: roadmapa Autor: bialoczerwony1972 [79.191.129.*]
    Nie ma to jak oszukiwać samego siebie, że będzie dobrze bo przecież ja nie mogłem się pomylić w ocenie spółki :) A może jednak jeden z drugim pomyliłeś się? Nic wielkiego, zdarza się! Ważne by szybko się do tego przyznać i podjąć właściwe kroki, choć to fakt że może być już za późno!!! Bo jak cię ubrali po kilkadziesiąt złotych to teraz faktycznie ciąć strat nie za bardzo, więc oszukujesz siebie że będzie dobrze. Zacznij jeszcze gwizdać dla odwagi jak dziecko w ciemnościach xD

A nie zapomniałem przecież to na bank niewidzialna ręka zaniża by zebrać taniuśkie akcje haha
[x]
CARBONSTU -2,82% 5,52 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.