• Co tu sue wydarzyło? Autor: ~Ew [46.204.64.*]
    O masakra jakas
  • Re: Co tu sue wydarzyło? Autor: ~Zenex [46.76.99.*]
    Jak do tego doszło nie wiem...
  • Re: Co tu sue wydarzyło? Autor: ~XXL [5.173.131.*]
    January sypie???
    Albo będzie domagał się rekompensaty za utratę wartości akcji???
  • Re: Co tu sue wydarzyło? Autor: paaulinka [89.74.53.*]
    Ja mam takie przemyślenia obserwując kurs. Spółka nie chwali się ekonomicznym sukcesem gry. (w przeciwieństwie do medialnych sukcesów: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Udana-premiera-gry-Hard-West-2-podnosi-kurs-Ice-Code-Games-o-100-proc-8386054.html) Nie wierzę, że tego typu artykuły, nie są pisane za co najmniej "przyzwoleniem" spółki. A skoro się nie chwali to pewnie nie ma czym (słaba sprzedaż i pewnie nawet nie zwrot poniesionych kosztów) A w najbliższej przyszłości żadnych dobrych newsów tylko czekanie kolejne lata w domysłach, bo spółka słabo komunikuje się z Rynkiem. I najwytrwalsi zaczynają realizować stratę.
    Spółka nie informuje o zwrocie kosztów bo ich nie ponosiła. Koszty poniósł wydawca z Holandii. A co do sprzedaży to można ją wstępnie oszacować po ilości komentarzy. Na Steam ok. 1400 komentarzy to przekłada się na sprzedaż ok. 120 tys.sztuk. Tutaj problem jest inny. Jeżeli już dopuszcza do obrotu akcje które obejmował J.C. po 0.10 to po prostu może zacząć sypać. I tak będzie zarobiony. A to są grube miliony sztuk papieru.
    Słabe tłumaczenie braku informacji. Wynika z niej, że wydawca z Holandii to taki samarytanin, albo ekscentryczny milioner, dla którego koszty, zwrot z inwestycji, przychody, zysk nie są ważne. Ot kupił sobie drogo zabawkę i się nią (na razie) cieszy.
    Primo. Nie ma obowiązku info o zwrocie kosztu.
    Secundo. Wydawca to duży światowy gracz dla którego koszty HW2 to kropla w morzu.
    To napisz, jak wg Ciebie będą wyglądały raporty finansowe spółki? Rozumiem, że nie będzie miała kosztów własnych (finansowanie z zewnątrz zapewnione), i tylko będzie liczyć zyski (procent ze sprzedanych gier? Bo jeśli tak.to ja z takim układem chyba na naszej giełdzie się nie spotkałam.
    Gdybyś czytał raport za drugi kwartał to byś wiedział jakie koszty własne ma firma jakie zyski ( 2 mln.) i z jakich innych produkcji ma przychody....a co do HW2 to jak ujawnila firma umowa z wydawcą nie odbiega od standardów w takich sytuacjach. A więc będzie miała ustalony procent od zysków po odliczeniu kosztów wydawcy.
[x]
ICECODE 0,00% 0,24 2026-02-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.