• 26 X zwołanie WZ - co zrobią z zyskiem ? Autor: milion_dolars [188.123.203.*]
    Punkt 9 ppkt d - Podział zysku za rok obrotowy 2021.
    Macie jakieś propozycje ? kapitał zapasowy, dywidenda etc ?
  • Re: 26 X zwołanie WZ - co zrobią z zyskiem ? Autor: ~Pytam [80.111.34.*]
    Przydaloby sie z 1 zl na akcje. No ale o tym zadecyduje ABC Data. Jesli potrzebuja kasiory to uchwala.

Wyglada na to, ze w tym roku podwoja zysk, a wiec kasay im nie ubedzie.
  • Re: 26 X zwołanie WZ - co zrobią z zyskiem ? Autor: ~Inv [31.0.69.*]
    Przecież jest propozycja Zarządu. Na pokrycie straty z lat ubiegłych.
    Zarzad sobie moze rekomendowac co chce, a glowny akcjonarusz i tak zrobi swoje.
  • Re: 26 X zwołanie WZ - co zrobią z zyskiem ? Autor: ~inv [193.109.59.*]
    Przecież zarząd jest z ramienia głównego akcjonariusza a po 2 zanim wypłacą dywidendę musza pokryć straty z lat ubiegłych więc tu może dywidenda będzie ale za obecny rok a nie teraz. Tu nie ma gry o dywidendę tylko idzie o zdobywanie rynku i zwiększanie przychodów i marż.
    Kapitał zapasowy 13 398
    Strata netto lat ubiegłych (7 148)
    Zysk/ (strata) netto 4 031

Zamiast pisac glupoty o pokrywaniu strat radze zerknac do raportu.

Straty sa dwano pokryte i zostaje jeszcze z 9 mln zl w kasie. Saldo zamknięcia środków pieniężnych i ich ekwiwalentów 9 053 000
  • Re: 26 X zwołanie WZ - co zrobią z zyskiem ? Autor: ~Inv [85.237.185.*]
    Sorry ale ty nie wiesz o czym piszesz. Dyskusje z Tobą nie mają sensu. Nie rozumiesz rachunkowości i nie znasz ksh.
  • Re: 26 X zwołanie WZ - co zrobią z zyskiem ? Autor: ~Reci [83.8.190.*]
    A czy nie jest tak że z kapitału zapasowego można wypłacić dywidendę, no pewnie po uprzednim pokryciu strat z lat ubiegłych i zachowaniu 1/3 kapitału podstawowego? Kasy by wystarczyło...
    I o to mi chodzilo, ale ten gieniuś od podatkow tego nie rozumie. Firmy nie muszą pokryć wszystkich strat, aby zacząć wypłacać dywidendę.

Zobaczymy co zrobi główny akcjonariusz.
  • Re: 26 X zwołanie WZ - co zrobią z zyskiem ? Autor: milion_dolars [188.123.203.*]
    Dywidenda mogłaby być, mogłaby być symboliczna na dobry początek, albo mogłoby jej w ogóle nie być...
    Prawdę mówiąc te akcje już wliczałem w straty, a kupowałem je zaraz po studiach 2009/2010 (ale ten czas szybko mija). Przyjąłem w międzyczasie te 3 dywidendy to jakieś 50% się zwróciło i już miałem mieć na te akcje wyje.....ne. Widzę że po latach nieudolnej działalności i strat coś się dzieje dobrego w firmie i mam nadzieje że będzie to w kolejnych kwartałach prawidłowość.
    Tych akcji na rynku prawie nie ma , spekuła tu nie zajrzy. Kto chce mieć trochę "czegoś innego" warto się zastanowić ale dużo nie zbierze najwyżej kilkaset akcji, może nieco ponad tysiąc podbijając kurs. Te akcje ma może kilkunastu, najwyżej dwadziestu paru osób ... (około 200K)
  • Re: 26 X zwołanie WZ - co zrobią z zyskiem ? Autor: milion_dolars [188.123.203.*]
    miało być dwudziestu paru inwestorów :)
    PS. Szkoda że na bankierze nie można edytować wpisów
    Dzieki za komentarz. To by zgadzalo sie. Dopuszczone sa tylko akcje serii A, B i D. W sumie 1,687 tys akcji.

Ciekawe kto wzial emisje E ok 50tys akcji. Ciagle nie sa dopuszczone. Glowny akcjonariusz czy ktos inny?

Mozliwe ze rzeczywisty FF to tylko 200 tys akcji i wlasnie na takie spolki poluje od lat. :-)

Widac, ze spolka wstaje z kolan. Pozbyla sie prezesa, ktory nie mogl opublikowac raportu za rok 2021. Tez myslalem, ze to moja wtopa, a tu prezesem zostala kobieta i moje nadzieje na wyjscie z duzym zyskiem wzrosly. Jesli pokaza 6-8 mln zysku w tym roku to bedzie tu powtorka z DOOK. Pojechali z 7 zl na 30 zl. Obecna kapitalizacja 30 mln zl a zyski tylko 1 mln za 4 ostatnie kwartaly. Jesli brac C/Z to przy porownaniu z DOOK (C/Z = 30) te akcje powinny chodzic po 130 zl (kapitalizacja = 222 mn zl , zysk za ostatnie 4 kwartaly = 7.4 mln)

No ale to jest gielda NC tutaj bankruty sa wiecej warte niz S4E.

Dajmy czas firmie pokazac, ze te zyski nie sa tylko chwilowe. Kto wie, tutaj moze byc drugi SPYRO SOFT (nie powiem sporo zarobilem) :-)

No i musza wejsc na ciagle, ale wtedy moze wejdzie tu spekula i wiadomo co sie stanie ;-)
  • S4E vs SPYROSOFT. Autor: ~Pytam [80.111.34.*]
    Ok. Zeby nie podniecac sie. Taki Spyrosoft ma C/Z = 17 a to daloby S4E kapitalizacje ok 120 mln zl i cene akcji = 70 zl.

Mi tam wystarczy :-)
  • Re: S4E vs SPYROSOFT. Autor: ~Inv [85.237.185.*]
    I co Panie Pytam? Jest dywidenda?
  • Re: S4E vs SPYROSOFT. Autor: ~aaaa [79.185.126.*]
    Przecież od początku było wiadome, że zysk idzie na pokrycie strat. Po co w ogóle rozmawiać o tym, czy kosmici zaatakują ziemię?
  • Re: S4E vs SPYROSOFT. Autor: ~tricatel [178.212.41.*]
    Dokładnie. Tylko imbecyle inwestycyjni liczyli na dywidendę, poza tym w projekcje uchwał było napisane na co przeznaczają zysk.
    Po latach powolnego umierania w spółce dobrze się dzieje . Mam nadzieje ze teraz kurs się zj....ie i można dobrać po rozsądnych cenach.
  • Re: S4E vs SPYROSOFT. Autor: ~Reci [5.173.172.*]
    Dywidenda była możliwa do wypłacenia, oczywiście mało prawdopodobna ale możliwa. Z powodu zamieszania z publikacją raportu powinni jakiś ruch w kierunku rynku wykonać, np. skromna dywidenda albo skup... Dwa ostrzeżenia od GPW to jednak ogromną wpadka. Co do wyceny to może południe może północ.. Wyniki są bardzo dobre c/z 2,5. Problemem jest mała płyność co pewnie wynika z formy notowań co wynika z drugiego ostrzeżenia.
[x]
S4E -0,51% 39,40 2025-09-24 13:09:57
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.