Za każdym razem przy okazji zejścia w okolice ceny nominalnej akcji na wszelkiej maści forach ma miejsce ohydne zniechęcanie do zakupu akcji. Pewnie się zastanawiacie kto za tym stoi i jaki ma w tym cel? Wskazówką niech będą poniższe dane historyczne które odzwierciedlają zmiany kursu CSY na przestrzeni lat. I tak np w:
sierpniu 2012 roku: kurs: 1,11zł ................ rok później kurs 6,05zł ...............wzrost o 445% kwietniu 2015 roku: kurs 0,65 zł ................miesiąc później 2zł .....................wzrost o 207% maju 2015 roku: kurs 0,79zł ......................dwa miesiące później 6,40zł ........wzrost o 710% listopadzie 2017 roku: kurs 0,75zł .............dwa lata później 10,5zł ................wzrost o 1300% kwietniu 2020 roku: kurs 4,7zł ...................pół roku później 12,5zł ................. wzrost o 166% październiku 2022 roku: kurs 0,90zł ......... rok później ..............zł .................wzrost o XYZ %
i tak to się kręci ;)
zarobią cierpliwi a reszta będzie sie przyglądać i liczyć prowizję od swoich mocodawców ; )
Ten od toczenia koła wraz z kolegami, niestety wyjechał na przymusowe wakacje i nie wiadomo kiedy z tych wakacji wróci ale na pewno nie przez rok, tak więc rok później kurs będzie się kształtował w okolicach 1 zł (chyba że ciastka zdecydują o całkowitym opróżnieniu wora z akcjami wtedy będzie zdołowany maksymalnie) a wy dalej będziecie naganiać.
btw przecież tutaj wzrost kursu o 100% można zrobić 50k zł nie ma odważnych?
Dnia 2022-10-01 o godz. 23:43 ~Vincent napisał(a): > Ty prosty tutko nie dostaniesz nic. Jedno co ci pozostało....to skomeć ma forum 24 h w tym weekendy,:(
Znowu nie czytasz moich wątków prawda? Ale ja tutaj codziennie dostaję satysfakcję, że gołodupcu wyjesz. Wyjesz już od ponad 4 złotych i dalej będziesz wył. Za rok dalej będziesz skomlał. Przecież ty przygłupie bez szkoły masz takie samo pojęcie o giełdzie jak o gramatyce języka polskiego. Twoją rolą jest tutaj dostarczeni kapitału, a teraz możesz się jedynie bezradnie przyglądać jak on topnieje. Straciłeś tutaj przegrywie już ponad 80% jesteś pośmiewiskiem. Przecież ty vincent nie potrafisz nic, jesteś zerem.
1. wirrówka - poznańska z 3 spółek 3 padły 2. PCquard - upadek 3. mostostal wrocław, topmedical - w zasadzie zgon a przynajmniej wylot z giełdy 4. Teraz ci samio ludzie kręcą sie koło oze, pgf itd.......
To ta sama historia opowiedziana rodziną Zalewskich - oczywiście są to ludzie niewinni - bo nie zostali skazani. ale AKCJONARIUSZY potraktowano jak sympatyczne szympansy i to bez mydła
"Powszechne Towarzystwo Inwestycyjne (Topmedical), Zastal (PGF Polska Grupa Fotowoltaiczna), PC Guard, IZNS Iława, Yellow Hat (Medapp), CSY (OZE Capital), Tableo (Ciasteczka z Krakowa, Solar Innovation), RSY (Sundragon), Coleos (Colomedica), De Molen, Mostostal Wrocław (Molmedica). Wszystkie te spółki, notowane dziś lub kiedyś na rynku głównym GPW lub NewConnect, łączy to, że przeprowadzały - często między sobą - nietypowe transakcje, zmieniały nazwy i przedmiot działalności, a ich kursy podlegały gigantycznym i gwałtownym zwyżkom oraz równie efektownym obniżkom. Niektóre miewały też na pieńku z KNF i GPW, podejrzewającymi albo wręcz zarzucającymi im naruszanie reguł rynku kapitałowego" - informuje "PB".
W tym kraju możesz żądać 50.000 zł łapówki a czasem 40 mln - i prorok nawet ciebie nie przesłucha. A pan Zalewski, z tego co wiem siedzi w areszcie, a 2 inne osoby wyszły za kaucją. Nie twierdze, że zarzuty się potwierdzą, i twierdzę, że człowiek jest niewinny do momentu skazania.
Ale twierdzenie, ze nie ma nic współnego z OZE łatwo zweryfikować Tzn możesz mu pomóc i podejdz do najbliższego proroka i zeznaj w trybie art. 233. W sumie ryzyko niewielkie - bo góra to chyba 6 lat, jeśli zeznasz nieprawde Bo ja - w przeciwieństwie do ciebie - akt nie czytałem Niewinnemu pomożesz
Nieustannie tez przywołujesz sprawę z lat 90' ubiegłego wieku, tzw. poznanską Wirrówkę :)
Myślę że musiałeś wtedy nieźle umoczyć .. co, nie potrafiłeś ocenić realnej wartości firmy i łykałeś akcje po 1000% wzroście kursu ? Tak mi przykro : )
Ty tez mozesz sobie sprzedać akcje , możesz sprzedać koledze a kolega sprzeda ci jutro po wyższej cenie... (bo na tym to mniej więcej polegało). Nie ma to znaczenia tak na prawdę bo zawsze trafi sie ktos kto bierze się za rynki finansowe a jest amatorem ... kompletnym , tak jak Ty pakującym kase w ryzykowne obligacje korporacyjne Molmedica
Swoją drogą czym się różni takie manipulowanie kursem od walenia szortami na WIG20 przez dogadane ze sobą fundusze ??? Ano niczym tyle ze ktoś to klepnął bo lobby banksterskie napisało sobie ustawy.
Tu już nikt akcji nie odda, nie po zmianie działalności na OZE i handel energią. Nie wiem na co liczysz prawnuk ty i twoja banda ale ode mnie ani jednej akcji nie dostaniesz :) co najwyzej kopa w d.upe na rozpęd : D
Dnia 2022-10-04 o godz. 13:59 ~oze napisał(a): > No tak mają tyle wspolnego że w artykule jakiś pismak wymienia nazwę OZECapital + ich nazwisko :) > > Nie kompromituj się juz ....
Aha ..... piłkarze grali ostatnio podobno z Walią i podobno wygrali 1-0 - nie wiem kto strzelił gola, ale podobno podawał Lewandowski.... pisze PODOBNO bo to dziennikarze pisali......
Miałeś kiedyś kontakt z prasą? Ja sporo. Dziennikarz ma alternatywę: napisać to co jest we wniosku proroka do sądu LUB wymyślić okoliczności (i ryzykować sprawę).
Rozumiem twierdzisz, że dziennikarz to sobie WYMYŚLIŁ.
więc ponawiam : WIESZ O TYM że ZALEWSKI nie ma nic wspólnego z OZE - podejdz do najbliższej prokuratury i DAJ TO NA PAPIER. pomożesz człowiekowi i sobie. Jesli prorok wpisał to OZE i nie jest to prawda - to bardzo wzmacniasz procesowo pana Zalewskiego..... Nie wiem gdzie mieszkasz..... ale najbliższa prokuratura działa 7/7 i 24/24. Tam jest człowiek, który cię chętnie przesłucha. Jako świadka, w trybie kodeksowym.
Dnia 2022-10-04 o godz. 13:59 ~oze napisał(a): > No tak mają tyle wspolnego że w artykule jakiś pismak wymienia nazwę OZECapital + ich nazwisko :) > > Nie kompromituj się juz ....
Pewnie sobie wylosował przypadkową nazwę firmy i o niej napisał :) Pięknie frajerzyno powieszona na 4 zł przebierasz kopytkami jak ci się pętla na szyi zaciska. Ale mam z was ubaw i z waszego nieudolnego naganiania. Wasze truchła się już rozkładają a sępy czyli np pan kiszka już nad wami krąży. A najlepsze że ta agonia będzie trwała miesiącami przy kursie krążącym koło 1 zł.
"więc ponawiam : WIESZ O TYM że ZALEWSKI nie ma nic wspólnego z OZE - podejdz do najbliższej prokuratury i DAJ TO NA PAPIER."
No de.bil po prostu de.bil :)))))))))))
Jaki ja mam w tym interes zeby udowadniac czyjąs niewinność ?
Po pierwsze tłumoku jest cos takiego jak domniemanie niewinności. Więc jak Ty masz dowody na winę Państwa Zalewskich to pędź do prokuratury a jak nie masz to mor.da w kubeł bo jeszcze ktos ci proces o zniesławienie wytoczy :)))))))))))
Mnie to forum coraz bardziej śmieszy. Bo w sądzie występowałem wiele razy i w różnym charakterze.
Otóż jeśli świadek POTRAFI wykazać brak związku (a ty dziecko twierdzisz, że związku nie ma), to bywa to zbawienne dla podejrzanego/oskarżonego. Bo jeśli papuga złapie ten EWIDENTNY błąd proroka, to duzo łatwiej mu zamotac całą resztę.
Więc ponawiam - jesli masz informacje świadczące o tym, że prokuratura popełniła błąd - to się zgłoś - ułatwisz obronę
A jaki jest twój interes? 1. społeczny - pomożesz niewinnemu - zwyczajna ludzka przyzwoitość (poprawa samooceny), 2. finansowy - masz np duży pakiet 50 akcji OZE cośtam - i w wyniku odklejenia podejrzanego od spółki - firma idzie w gorę np o 20 groszy.... jesteś 10 zl do przodu.
sorki nigdy na nikogo nie donosiłem. Choć wnioski do sądu składam. ale jak widać znajomości prawa TEZ nie masz.......
Jak tam Polska - Walia? Andrzej rysuje narysował, że na papieże było 1-0 dla Polski.... 1 papież z Polski, 0 z Walii
Zupełnie celowo pominąłeś istotę moje wypowiedzi.. ale mniejsza z tym. Czytający z pewnością żauważyli ;)
DOMNIEMANIE NIEWINNOŚCI człowieku. Przestań oczerniać obcych ludzi jeśli nie masz dowodów bo to na prawdę może się skończyć dla ciebie tragicznie i nie dość że popłynąłeś na obligach to te twoje frustracje doprowadzą Cię przed sąd .... Jeśli masz DOWODY winy państwa Zalewskich to pamiętaj że masz OBOWIĄZEK ich dostarczenia do prokuratury. Ja NIE MAM OBOWIĄZKU wykazywania czyjejś niewinności :)
Poza tym moja samoocena jest świetna :) i poprawia się z każdym dniem kiedy widzę że kurs od miesięcy juz dryfuje i uklepuje denko a wasza frustracja narasta, w ostatnim raporcie mamy juz skokowy wzrost przychodów :) teraz czekam na pojawienie się zysków i odcięcie takich hien jak Ty i ob.srany :)
poza przyzwoitością nie masz...... Może POCZYTAJ kiedy ktoś ma obowiązek powiadamiania o przestepstwie. Jako osoba fizyczna nie mam takiego obowiązku (poza niektórymi przestepstwami). więc tego tez nie wiesz........
ty masz interes OSOBISTY. a mnie nikt nie wytoczy sprawy z powodu podawania informacji pochodzących z prokuratury. Tzn wytoczyc może, ale zaden prorok czy sąd tego nie kupią
"304 § 1 k.p.k: Każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję. Przepis art. 191 § 3 stosuje się odpowiednio."
Czyli NIE KAZDE...... Zdania nie zmieniam...... Są osoby, które MUSZĄ zgłosić KAŻDE. Dodatkowo podana informacja świadczy o tym, ze prorok JUŻ WIE. A to ty twierdzisz, że jest to nieprawdziwe podejrzenie
Jak byłem młody, to budowałem samoocenę na pieniądzach - było to głupie, Choć w wieku 40 lat mialem 10 razy więcej niż sobie wyobrażałem, że można mieć w wieku 20 lat, potem samoocenę budowałem na dziewczynach - ale w końcu doszedłem do monogamii
ale budować samoocenę na kursie spółki, która może wzrosnąć ....... MASAKRA
A już szukać orgazmu w okolicznościach, że wzrost coś komuś udowodni...... ŻAL Człowieku mnie osobiście WISI kurs tych akcji - naprawdę ich nigdy nie kupię
Przeczytaj zatem jeszcze raz paragraf z k.p.k ................................
Btw. Przestań za każdym razem dowalać 90% dygresji w poście bo tego się po prostu czytać nie da .............................. tym bardziej ze to jakieś twoje perypetie zyciowe a mnie nie interesuje poznawanie historii z życia przegrywa.
Ja napisałem, że nie mam obowiązku zgłaszać każdego przestępstwa,
na to ty superowo zripostowałeś przepisem,
że są konkretne zdarzenia, które muszę zgłaszać (np biskup ma obowiązek zgłosić molestowanie dziecka przez czarnego, ja zresztą też), CZYM MI UDOWODNIŁEŚ, że nie musze zgłaszać każdego przestępstwa (czyli potwierdziłeś moję zdanie)
Więc ci napisałem, że jednak nie każde - tylko te ścigane z urzędu.
ALE są osoby, które muszą zgłaszać każde - np funkcjonariusz publiczny. I dodatkowo on musi działać W RAMACH prawa. A ja jestem z tego zwolniony. więc np gdybym był milicjantem - to mam obowiązek zgłoszenia.
Jak zwykle mało wiesz. teraz o prawie.
Ale rozumiem, że nie masz dowodów, że pan Z. nie ma nic wspólnego z OZE
Dla mnie to może i oddać 95% .... ja nie oddam ani sztuki.
Szczerze to juz mnie nawet nie obchodzi ten zysk. Po prostu chcę się przekonać że moja teoria jest słuszna. Że jednak przeszacowano z tą ilością akcji na szorta. Mogę poczekać i do 2029 roku.
Dnia 2022-10-01 o godz. 12:39 ~OZECapital napisał(a): > Za każdym razem przy okazji zejścia w okolice ceny nominalnej akcji na wszelkiej maści forach ma miejsce ohydne zniechęcanie do zakupu akcji. Pewnie się zastanawiacie kto za tym stoi i jaki ma w tym cel? Wskazówką niech będą poniższe dane historyczne które odzwierciedlają zmiany kursu CSY na przestrzeni lat. I tak np w: > > sierpniu 2012 roku: kurs: 1,11zł ................ rok później kurs 6,05zł ...............wzrost o 445% > kwietniu 2015 roku: kurs 0,65 zł ................miesiąc później 2zł .....................wzrost o 207% > maju 2015 roku: kurs 0,79zł ......................dwa miesiące później 6,40zł ........wzrost o 710% > listopadzie 2017 roku: kurs 0,75zł .............dwa lata później 10,5zł ................wzrost o 1300% > kwietniu 2020 roku: kurs 4,7zł ...................pół roku później 12,5zł ................. wzrost o 166% > październiku 2022 roku: kurs 0,90zł ......... rok później ..............zł .................wzrost o XYZ % > > i tak to się kręci ;) > > zarobią cierpliwi a reszta będzie sie przyglądać i liczyć prowizję od swoich mocodawców ; ) > > pozdrawiam > akcjonariusz OZECapital (dawne CSY)
> październiku 2022 roku: kurs 0,90zł ......... rok później ..............zł .................wzrost o XYZ %
rok później 12 października 2023 kurs 0,840zł ---------------"wzrost" o -6,6 %
Dnia 2023-11-17 o godz. 00:19 ~oze napisał(a): > hahahaha > > przecież aktualny kurs wynosi 1,0 zł matołku :) > > policz jeszcze raz : D
hahaahahah Polecam powrót do szkoły podstawowej dokładnie do drugiej klasy, bo tam uczą czytać ze zrozumieniem!
październiku 2022 roku: kurs 0,90zł ......... rok później ..............zł .................wzrost o XYZ %
Widzisz tam napisane wyraźnie PAŹDZIERNIK
a tera popatrz w kalendarz jaki teraz mamy miesiąc ?! autor wyraźnie napisał rok później a nie rok i jeden miesiąc później! Tak więc bierzemy pod uwagę cały październik 2023 od 1 października do 31 października 2023! Gdyby napisał na przykład 12 października 2022 kurs XXX za rok kurs XYZ to trzeba by wtedy policzyć to dokładnie dla kursu z 12 października 2023 roku. Dziecko w podstawówce by to zrozumiało ty jednak nie dałeś rady MATOŁKU!
Dnia 2023-11-17 o godz. 10:53 ~oze napisał(a): > Gląbie co za różnica jesteśmy w trendzie wzrostowym a ty sprzedałeś centralnie w dołku tylko po to żeby mi coś udowodnić hahaha > > > > Takich dawców kapitału to ja lubię :) > > > > Nawóz giełdowy prima sort
buahahahaha taka różnica że nie rozumiesz tego co czytasz ale musisz skomentować i się skompromitować jak zwykle. Po raporcie za IIQ też majaczyłeś o trendzie wzrostowym i faktycznie był "wzrosło" z 1,30 przed publikacją raportu do 0,840 w październiku buahahaha. Jedynym nawozem giełdowym i dawcą kapitału jesteś tutaj ty bo dałeś się jak frajer powiesić na 6 zł i od miesięcy skomlesz o wzrosty. Teraz wzrosło chwilowo o 5% przy śmiesznych obrotach kilkudziesięciu tysięcy i myślisz że złapałeś pana Boga za nogi, przygłupie forumowy jest trochę powyżej złotówki gdzie te 10 zł o które skomlałeś po raporcie za IIQ? Tutaj 2zł to szklany sufit nie do przebicia a ty majaczysz licząc na jakieś dofinansowania czy zwroty akcji. Przegrywiie wtopiłeś tutaj kasę za to zarząd się śmieje bo dzięki takiemu nawozowi giełdowemu miał solidne pobory ha ha ha naiwniaku.
Dnia 2023-11-17 o godz. 10:53 ~oze napisał(a): > Gląbie co za różnica jesteśmy w trendzie wzrostowym a ty sprzedałeś centralnie w dołku tylko po to żeby mi coś udowodnić hahaha > > > > Takich dawców kapitału to ja lubię :) > > > > Nawóz giełdowy prima sort
0,93 a lokalny głupek oze pisze o trendzie wzrostowym. Szybko coś ta korekta na tym trendzie co?
Jak wjedzie dofinansowanie projektu ISHR na 12 baniek to będziesz skubał ale po 3-4zł ...
"Spółka zależna Techno Energy złożyła wniosek o dofinansowanie projektu „Innowacyjny System Humanitarnego Rozminowywania – ISHR”, z programu Fundusze Europejskie dla Nowoczesnej Gospodarki. Projekt realizowany będzie od marca 2024 roku do grudnia 2025 roku. Zakłada on realizację dwóch modułów projektowych: B+R oraz modułu wdrożeniowego. Zakładana wartość projektu to 21 mln zł. Wsparcie środkami unijnymi ok. 61%. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi na początku 2024 roku."
Dnia 2023-11-17 o godz. 11:12 ~oze napisał(a): > Jak wjedzie dofinansowanie projektu ISHR na 12 baniek to będziesz skubał ale po 3-4zł ... > > > > "Spółka zależna Techno Energy złożyła wniosek o dofinansowanie projektu „Innowacyjny System Humanitarnego Rozminowywania – ISHR”, z programu Fundusze Europejskie dla Nowoczesnej Gospodarki. Projekt realizowany będzie od marca 2024 roku do grudnia 2025 roku. Zakłada on realizację dwóch modułów projektowych: B+R oraz modułu wdrożeniowego. Zakładana wartość projektu to 21 mln zł. Wsparcie środkami unijnymi ok. 61%. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi na początku 2024 roku."
Buahahaha jak będzie pełnia księżyca i zakwitnie kwiat paproci to będzie po 10 zł Co to jest za patentowany przygłup ciągle liczenie na jakieś cuda. Pamiętam jak głąb pisał co to będzie jak linia do produkcji stelaży do paneli zostanie uruchomiona jakie to będą zyski i jak cena akcji wzrośnie do kilkudziesięciu złotych i będą latać pakiety po kilkaset tysięcy buahahaha Teraz żebrak liczy na jakiś datek i wtedy na pewno wzrośnie. Przy każdym dmuchanym ESPI szczał ze szczęścia pod siebie i bredził jak to teraz już będzie dobrze. Bredził o trendzie wzrostowym tak jak teraz przy raporcie za IIQ i trend ten wyglądał tak że spadło z 1,30 przed raportem a po dmuchanym ESPI na 0,840 w październiku. Są granice kompromitacji głąbie oze których nie przekroczysz?