w związku z procedurami BFG , staram się nie poddawać obecnie jako obligatariusz który stracił ponad 0,5 mln zł zwróciłem się o pomoc do Instytutu Prawa Społecznego w Warszawie , nie interesują mnie opowieści `Czarneckiego lecz jego odpowiedzialność jako członka RN ponadto odpowiedzialność zarządu karna. Dobiorę się do ich majątku nawet gdyby to była 1 zł
A to nie KNF ci zabrał kasę
Bo Leszek ma zaledwie 60% udziałów to Reszta mogła zwołać WALNE I pomóc - poszukać inwestora
Ponoć był i sprawdzał bank kilka lat temu (nawet dwóch)i 60 gr Leszka nie chciał Powodzenia - taż uważam że mnie oszukali ale KNF I rzad bo w trudnych warunkach bank robił coś by wyjść na prostą
A tu covit i wakacje i inne szalejące stopy %
Jak jeszcze złoty zacznie się umacniać to wygadać będzie na zmowę na Leszka i dla tego nie dołożył kasy bo raz tyle nie miał , chciał zejść z kosztów i to robił
Tu nie był bezczynny
Pomagają kredytobiorcom wakacjami i udusili bank kropka
Leszek do sądu nawet w Polsce o arbitrażu nie wspomnę i ja mu kibicuje
Mieli kasę w pandemi , KGHM Orlen , czy inni budowali szpitale ok potrzebne
Ale od banków zawsze coś chcieli
Policzcie daniny na BFG i straty obniżkami stóp procentowych a teraz winda do góry
Owszem może to tak należało ale są inni, nie jest to ochrona biznesu (to działanie na szkodę)
Giertych jest za słaby - on potrafi grać na zwłokę , to za mało
Getbak nie dokapitalizowanie idea też Getin też dlaczego nodopilnowano zobowionzan inwestorskich czy inwestor wiodocy wprowadza na GPW zabiera środki od akcjonariuszy i jest bezkarny
W koncu ktos normalny bo jak czytam, ze leszcze obwiniaja za straty KNF, BFG, PiS i wszystkich innych tylko nie Zarząd i rade nadzorczą ktora od wielu lat przez swoje działania doprowadzila ten bank do upadlości.
Policzcie sobie ile wyplacili sobie wynagrodzenia od 7 lat.
Czarnecki i Giertych dobrze wiedza, ze to nie PiS stoi za bankroctwem no ale lepiej szczuc na rzad, ktory zgodnie z regulacjami w tym tymi z UE przejeli bankruta ktorego powinni już przejąc min 2 lata temu.
Nawet ulatwili mu w ostatnim roku poprzed podwyzki stóp procentowych a on dalej przynosił straty. Bo zysk jaki ostatnio pokazal tylko dlatego, że nie zalozył prawidlowych rezerw.
Gdyby Zarzad Noble chcial przedstawic ten "rewelacyjny" raport za 2 kw to by go nie przesuwali 2 razy, mogli przedstawic wsteone zalozenia w mysl zasady rownego dostepu do informacji. Nie zrobili tego i to jest oczywiste dlaczego :)
Witam, rozmawiałem z Państwem, którzy podali numer telefonu bardzo sympatyczni i merytoryczni ludzie. `ok jedziemy dalej jestem po rozmowach z prawnikami instytutu organizujemy się.. Nie ma zgody na zabawy naszymi pieniędzmi, między PiS a PO to są realne oszczędności ciężko zapracowane ten , który odpowiada za obecną sytuację obiektywnie zaznaczam odda nam swój majątek . Mój numer telefonu 601810873 . Nie ma obawy kradniesz odpowiadasz prosty schemat.
Jest w banku kurator i wiedomo że rezerwy na procesy małe, ale przy tych stopach bez odpisów zysk powinien być
W komunikacie luka była ta sama 4mld
Nie chcieli pomóc albo Leszek się poddał bo myślę że wiedział co się dzieje i przesuwając termin raportu miał nadzieje odwlec egzekucję
To takie gdybanie - jak Leszek zrobi odwolenie to - kubicowac
W postępowaniu karnym w ramach zabezpieczenia adhezyjnego zabezpieczymy wszystkie aktywa Czarneckiego te w Hiszpanii tez Leszku. Ja czytam KSH na wprost .
Dziękuję bardzo sms od Maćka, który jest na Face, jesteśmy autentyczni . Wpłaciliśmy pieniądze uczciwie, do Banku w kraju europejskim i nie ma możliwości społecznie akceptowalnych wydyma… obywateli.
Ale Czarnecki jako szef rady nadzorczej miał dostęp do wyników , które miały być ogłoszone 30 września.Co z nimi.Jeszcze w czerwcu KNF podał ,że 4male banki miały straty ok.400 mln,a tu okazję się że sam GNB ma 3,6 mld.?
Dziękuje za kontakt, na bieżąco będę oddzwaniał i informował o działaniach. Oczywiście z ostrożności procesowej należałoby zaskarżyć decyzje BFG do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w ciągu 7 dni . Wątpię aby procedury dotyczące przymusowej restrukturyzacji były niezgodne z prawem , ale warto wykorzystać ta ścieżkę administracyjną, opłata za wniesienie skargi jest niewielka.
Tu nie chodzi tylko o obligacje czy akcje ale też o kredyty frankowe. W ten sposób BFG uniemożliwiło dochodzenie roszczeń przez poszkodowanych oszukańczymi umowami.Nie wiem czy to konstytucyjne.Na wszelki wypadek warto złożyć pozew przeciwko BFG do Wsa.Tak zrobię.A w przyszłości skarżyć Skarb Państwa.Czas pokaże
Szanowni Państwo każdy może podejmować kroki prawne jakie uzna za stosowne ! Osobiście zaskarżę decyzje BFG do WSA z ostrożności procesowej , następnie z IPS , którzy analizują sytuacje akcjonariuszy i obligatariuszy GNB złożę zawiadomię dotyczące organów Banku do prokuratury. Panowie z IPS do prawnicy i audytorzy z doświadczeniem w najlepszych zespołach audytowych spółek giełdowych. Dalsze kroki po uzgodnieniach z osobami, z którymi prowadzę korespondencję.