• Umorzenie Autor: ~rickfreak [91.232.140.*]
    Przecież umorzenie oznacza utratę praw, akcje powinny być odkupione przez emitenta, prawa i obowiązki emitenta przyjmuje przejmujący, to może jeszcze nie wszystko stracone? Jestem wściekły że dałem się na tym forum nagonić na te akcje po 20gr. Myślałem że "banki nie upadaja" a tu taka niespodzianka. Umorzenie przy przejęciu....
  • Re: Umorzenie Autor: ~czu_waj [188.47.56.*]
    No jak banki nie upadają? Przecież masz wiele przykładów banków które upadły także na GPW. Był nawet taki bardzo duży bank w ameryce, który upadł z hukiem w 2008 roku i wywołał światowy kryzys. Przeleżałeś pod lodem ostatnią dekadę czy jak?
  • Re: Umorzenie Autor: ~rickfreak [91.232.140.*]
    .. skrot myślowy. Myślałem że w takim kraju jak polska dla stabilizacji systemu finansowego upadłość banku odbywa się tak, aby były chronione interesy klientów i akcjonariuszy.
  • Re: Umorzenie Autor: mac41 [109.206.213.*]
    A nie słyszałeś jak upadł Idea Bank i akcje zostały umorzone? Już wtedy było oczywiste że następny będzie GNB. Jak inwestujesz w spółki to powinieneś się trochę interesować tematem.
  • Re: Umorzenie Autor: ~Baks100 [64.43.50.*]
    To skoro dakladaja 10 mld zl to cos okolo 10 zl na akcje. czyli musialbys doplacic 10 zl na akcje gdyby prawo bylo inne
[x]
GETINOBLE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.