• Pozew zbiorowy Autor: ~Aszk [89.151.32.*]
    Szukam chętnych do dołączenia do pozwu zbiorowego przeciwko skarbowi państwa, żądam zwrotu wartości akcji po cenie ich zakupu wraz z należnymi odsetkami
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Basia [109.107.14.*]
    Dołączam się do pozwu
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Hggfdss [31.0.74.*]
    Troglodyta nie mający pojęcia o prawie i ekonomi?
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~gnb [212.8.253.*]
    "Troglodyta nie mający pojęcia o prawie i ekonomi?"

powiedz to frankowiczom.

Jak kurs był po 2zł wszystko było ok i cacy i nie było klauzul abuzywnych ....

wraz z minięciem kursu franka na poziomie 4zł .... ów klauzule stały się abuzywne :)

• Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Br00klyn23 [82.132.214.*]
    W razie czego można na mnie liczyć. Podaj proszę jakiegoś maila i działajmy!! Dlaczego zwykły akcjonariusz ma być w tej sytuacji najbardziej poszkodowany?? 35tys w plecy!!
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Boniu [217.173.192.*]
    Dołączam. Ale tak jak na Ideabanku szanse są żadne...
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Set [31.0.76.*]
    To nie Ameryka, nic nie dostaniecie I jeszcze adwokaci z was zedrą
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Ess [193.95.82.*]
    W pisowskim panstwie, gdzie prokuratura jest pod Zerem, a sady zaraz beda pisowskie, nic nie zdzialasz. Mafia
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Realia [37.225.51.*]
    Nigdzie nie zdziałasz. Tak rynek.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Inwestor2 [5.173.40.*]
    Kołchoz upada wrócą dranie wszystko z odsetkami
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Buchacha [37.225.51.*]
    AK że# taką kas~ wpakował w wydmuch~, to twoja sprawa. Równie dobrze mogłaś zagra w trzy karty.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.234.91.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: biesieq [91.233.113.*]
    Witam
    Ja też się dołączam miałem obligacje i ich juz nie mam dołączam się do pozwu zbiorowego czy jest 7dni na złożenie odwołania
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~aswywiadu [83.28.212.*]
    zgłoś się do tvnu i klubów swingerskich
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~CHWDPiS [195.182.51.*]
    daj jakis namiar.najchetnie do tych klubów które odwiedzaja watykańczycy i pisarczycy z prezesem zbawca na czele.tam to musi byc zabawa
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Drozd [188.137.76.*]
    zaraz jak zejdę z Twojej żony
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~czu_waj [188.47.56.*]
    Wy naprawdę nie rozumiecie, że jesteście współwłaścicielami banku, który przez swój upadek naraził na straty właścicieli innych banków? I jeszcze chcecie za to odszkodowania xD Waszych akcji już nie ma.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: madarot [89.64.98.*]
    Nie ma akcji nie ma obligacji to koniec pozwy nie pomogą tylko kasa w błoto! Tak było na PBS, Idea Bank. Zobaczcie jakie to wyrafinowane skur... akurat dziś miała nastąpic spłata kolejnej raty na obligi serii GNB0323 i dziś umoyli obligacje, więc nie zapłacą tej raty! perfidja nie zna granic akurat dziś w ostatnim dniu! Karma wraca!
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Aszk [89.151.32.*]
    W jaki sposób naraził? Bank normalnie funkcjonował i zarabiał kasę to pisowskie śmiecie go zniszczyły przypomnij sobie Plan Zdzisława
    ale macie rację w jednym, polskie sądy nic z tym nie zrobią, trzeba od razu uderzać do Strasburga
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Jgtg [31.0.74.*]
    Wiesz jakie miał wskaźniki tier? Co ty piszesz że normalnie funkcjonował. Poza tym mechanizm który tu zastosowano jest mechanizmem unijnym i na zachodzie tak ingerowano w zagrożone instytucje finansowe po 2008 roku.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Rada [37.225.51.*]
    Najlepiej od rqzu uderz w skałę. Nie drgnie, ale może otrzeźwiejesz. Miale# nauczkę z IB.
    Opinii PiSiorów nie czytam
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Nieznany [37.47.211.*]
    Jedynie co zostało to nagłośnić to medialnie i złożyć pozew. Są stoicy, którzy łatwo się z tym pogodzili. Jak na razie nie zamierzam. Jeżeli znajdziecie informacje na temat składania podpisów pod pozwem to proszę wstawcie pod wątkiem.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Takbedzie [188.147.4.*]
    A Leszek się pogodził ?
    Jak nie dołączysz do niego
    SZANSA JEST
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~zatopiony [87.205.20.*]
    Nie znam się na prawie bankowym ale pewnie nikłe szanse na odzyskanie czegoś , jeżeli jest choć jakaś
    mała szansa to i ja się dołączę .
    Jakim prawem ktoś mógł ukraść mi akcje z konta to jest patologia !!!!
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Marlon [5.173.112.*]
    Wg prawa akcjonariusz ponosi takie ryzyko niestety
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: madarot [89.64.98.*]
    Obligacje były podporządkowane, czyli też już ich nie ma! Strate ponieśli i akcjonariusze i obligatariusze! I pozwy nic nie pomogą szkoda tylko kasy na sądy. Wystarczy przeanalizowac sytuację na PBS i Idea Banku Tam tez się ludzie i instytucje sądzili i nic nie wskrali! Nie pisze tego, że jestem złośliwy, niestety też posiadałem obligacje GNB i wiem, że straciłem kase na amen i nawet nie odpisze sobie straty. To jest chamstwo największe, zanotowac strate i nie móc jej odpisać, ale przerabiałem to już na PBS i nic nie pomoże!
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Takbedzie [188.147.4.*]
    Ewentuala szansa to zgonić na okoliczność kowidowo - wojenne

A z tego wynika to że nie sposób przewidzieć stopy % , wakacji kredytowych kursu chf pln , (to dotyczy planu naprawczego) który oficjalnie nie został odrzucony
    Może jest coś w prawie - czego można się chycić , ale Leszek ma tylko 62% reszta mogła zwołać WALNE i emisję - jak Leszek by dał się przegłosować
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Manu [185.153.35.*]
    No tylko że bank nie zniknął.
    BFG zabiera wszystkie depozyty i część aktywów.
    Zostaje tak zwany "Bad bank" z hipotekami w walutach - no tylko przypominam że dalej idą spłaty.
    To że bank ma restrukturyzację nie zwalnia ludzi z obowiązku spłaty kredytu hipotecznego.

Interesuje mnie co BFG i grupa banków wrzuci po stronie pasywów do bilansu.
    Na toksycznych aktywach to można nawet niezły interes robić (pamiętam lata temu RBS miał taki i tak całkiem niezłe dochody kroili).
    Taki bank to wtedy przypomina bardziej Kruka niż bank - ma aktywa i ściąga należności.

Tylko pytanie co z waszymi akcjami ? Jak wyparowały to przecież nie jest piard na wietrze - KDPW gwarantuje że macie je zarejestrowane - skoro bank nadal istnieje to ma też akcje.

• Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Maniek [85.128.110.*]
    Ryzyko upadku banku i straty jest owszem możliwe, ale tu chore jest to że prawo nie pozwala ci przyznać straty!
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~GłupichNieSieją [37.225.51.*]
    Omiczny jesteś, ale sprawę możesz, założyć. Masz takie prawo. Utopisz resztę kay w sądach.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Księgowy [37.30.108.*]
    Buhahahaha dobre
    Na Idea Banku tez pozwami straszyli i na forum Idea Banku juz tylko zostal mike75 hahaha

Nie wiem co ma w glowie ten co zakladam watek ale powiem tak inwestycja w akcje tk ryzyko, kupuja akcje bankruta z luka kapitalowa 4,5 mld zlotych to ryzyko utrath 100% srodkiw.
    O resolution pusalem juz od ponad roku zreszta te nie tulko ja ale i innk. Nawet dzis komentarz analityka byl taki:

"Transakcja zmniejsza ryzyko w sektorze, ale raczej nie powinna być niespodzianką. Pozytywnie oceniam zapowiedzi, że raczej nie powinno być wyższej składki na BFG" - powiedziała PAP Biznes analityczka Ipopema Securities Marta Czajkowska-Bałdyga.

"Dzisiejsze informacje nie powinny zaskakiwać, dziwić powinno raczej tylko to, dlaczego stało się to tak późno" - powiedział PAP Biznes jeden z ekspertów rynku.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~123254e [170.61.236.*]
    na pozwie zbiorowym zarobic moze tylko kancelaria
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Tom [37.30.108.*]
    Jeśli było głośno od lat że podmiot nie spełnia wymogów a i tak kupowaliscie to wasze ryzyko są podmioty co z dnia na dzień zawieszono bez ostrzeżenia przy publikacji fałszywych danych
    To wtedy ludzi szkoda
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~max [188.147.12.*]
    Dołączam sie do pozwu.
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~kaowuael [89.151.37.*]
    bartosz.kowalczyk.email@gmail.com działamy

• Re: Pozew zbiorowy Autor: ~inwestor [195.117.19.*]
    STRASBURG wspomnicie moje słowa
    to im tak nie przejdzie łatwo , zeby tak poprostu ukrasc akcjonariuszom pieniadze
    Jezeli by był przymusowy skup po cenie zamkniecia na 0,15 to by jeszcze mieli wytłumaczenie z w dniu zamkniecia płacą tyle co jest kurs akcji
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Obligotariusz [109.231.55.*]
    A co z obligacjami? Można się odwołać?
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: biesieq [91.233.113.*]
    proszę o inf mam to samo obligacje
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.233.113.*]
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~Manu [185.153.35.*]
    Przede wszystkim pytanie na ile banki wycenią ich "gigantyczną pomoc" w tym cyrku.
    Prawdopodobnie tym obciążą bilans Getin Banku i w ten sposób wydrenują wszystkie przyszłe przepływy z kredytów hipotecznych.
    Ich roszczenia będą miały pierwszeństwo przed roszczeniami akcjonariuszy więc jak nie wiecie gdzie popłyną wasze pieniądze
    to rozejrzyjcie się po bankach.
    A ten jednorazowy strzał w dopięciu bilansu BFG Bank SA (start już w poniedziałek) wrzucą sobie jako strata do wyniku i w ten sposób nie zapłacą złotówki podatku na koniec roku.

Przykre ale prawdziwe - Banki wyjdą na tym najlepiej.
    Ja bym śledził komunikaty w przyszłym tygodniu jak wygląda bilans Bad banku Getin i co zostało tam poza aktywami dodane.
    BFG prawdopodobnie umorzy akcje ale jeśli nie to jest szansa na wyciągnięcie kasy - ale to raczej po latach.
    Powinniśmy się wszyscy zebrać i ruszyć do siedziby KNF i pokazać co o nich myślimy
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~xyz [83.26.67.*]
    Proponują wtorek o 13 pod ich siedzibą
  • Re: Pozew zbiorowy Autor: ~max [188.147.12.*]
    W jaki sposób ma sie odbyć pozew zbiorowy? Co jest potrzebne do pozwu? I do kiedy go można składać?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.233.113.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~niestety [213.134.185.*]
    No cóż
    Po postach widac ze za inwestowanie na giełdzie biora się osoby które liczą na szybki zysk nie mając o tym zielonego pojęcia
    Zalecam edukację
    A teraz krotko i na temat
    Akcje i obligacje zostały umozone
    Żaden pozew zbiorowy tu nie pomoże
    Poprostu takie są przepisy od początku istnienia gpw
    Caly majątek został przejety przez inne podmioty a akcje i obligacje zostały w tym momencie umozone poprostu nie istnieja
    Koniec kropka
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Aszk [89.151.32.*]
    Przejęte znaczy ukradzione od nas.
    Mogli wykupić i nie byłoby problemu
[x]
GETINOBLE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.