Jak mniemam nawet nie wchodząc w linka artykuł i zapewne wywiad z kancelarią adwokacką? A co mają powiedzieć że wygrywają mniej? Ja tego nie łykam... ale każdy ma swoje zdanie.
A z kim maja wywiad robic ? Z banksterami takimi hak ci z Getinu ? Oni do czash az ich kolanem docisnął kurator z BFG dopiero przyznali sie, ze maja jakies kredyty frankowe i sprawy s sadach, ktore przegrywaja hahaha
Moze ich boss kazal im jeszcze kilka lat milczeć az umrze ostatni klient ??
Ale co ty sie rzuczas 2nice4u ? Przeciez sam Klimczak powiedzial, ze jest zaskoczony ilościa przegrywanych spraw (obudzil sie prezesik jak wstrzasnal nimi kurator BFG i zatrzymal te sciemy, ktore do tej pory odwalali). Zobaczymy czy dalej w 2 kw beda udawali, ze rezerwy na kilkanascie% portfela kredytow we frankach im wystarczy ?
Wszystie inne banki mają ponad 30% czyli 2 x tyle % co oni.
Ale wtedy kapital wlasny juz powinien byc nie ok 500 mpn ale MINUS 500 mln.
A do tego 165 mln wakacje kredytowe tez zanizyli (nawet urzad kontroli pewnie im da kare za zle praktyki przy tych wakacjach kredytowych do 10% rocznych przychodow) wiec powinni dac rezerwe pewnie blizej 300 mln :)
Ja nie wiem na co wy tu liczycie ? Że Czarnecki wjedzie na bialym koniu i uratuje ten bank ?
On dobrze wiedzial co bedzie i nie ratowal go gdy luka byla 1 mld a nie jak teraz ponad 3 mld zlotych !
Teraz trwa tylko przeciaganie liny i gra ma czas a Leszek Cz. sam musi sie ratowac bo jako przewodniczacy rady nadzorczej IdeaBanku powinien siedziec jak Konrad K.
A jakie ma to znaczenie czy ktoś ma kredyt czy nie ma ?
Czlowieku gadamy o kondycji tego banku, ktory jest już bankrutem tylko do niektorych to nie dociera.
Nikt nue pusze, że zbankrutuje pkobp, mbank, ing mimo, ze maja tez portfel walutowy ! Dlaczego ? Bo maja kapitały wlaane oraz finansowanie a nie bankstera na czele, ktory z giertychem od aktorskiego mdlenia czekają na śmierć klientów i graja to po to by TYLKO przeciagac PRZEGRANE sprawy !!!
I dlatego Czarnecki Leszek nie doloży tu ani 1 swojej złotowki. Posiadanie czy nid nie ma tu znaczsnia. Ja nigdy nie mialem kredytu we frankach po uwazalem od zawsze, ze kredyt bierze sie w walucie w ktorej sie zarabia.
Getin Bank – 27 proc., Bank Millennium – 16,8 proc., mBank – 9,7 proc. i PKO BP – ok. 7,7 proc. Większość wyroków dotyczy właśnie tych banków oraz Raiffeisena, BPH i Santandera
Czy ten cytat to prawda?
jak patrzę na ilość czerwonych łapek to mam wrażenie, że jeszcze jest na giełdzie dużo dawców kapitału. Kupować akcje banku który ma ujemne kapitały własne to trzeba mieć nieźle zryty beret
5.173. Ujemny to ty masz mózg i ładnie cie na frankach oj….. i o to chodzi :)życzę ci franka po 10zeta i dalszych sukcesów w nowych umowach bo masz smykałkę do interesów i żalenia się nad sobą :)