to fakt w 2009 roku były warte 7 zł i spółka zgarnęła kilkadziesiąt milionów złotych (nie wydała w zasadzie nic z tych pieniędzy bo ich nie potrzebowała) Kolejne kilkadziesiąt milinów otrzymała rodzinka Pani Hanny Bering z synlkami Tomasz i Marcin.
Od tamtego czasu czyli w 13 lat netto zarobili pewnie około 130 milionów, z czego pewnie na dywidendę poszło około 30 milionów, a teraz chcą całą firmę wykupić za 20-30 milionów złotych - KPINA!!!!!!!!
To na koncie maja więcej., nie wspomnę o zapasach, które się nie starzeją bo to metal oraz nieruchomościach!!!!! A że firma ma w zasadzie monopol i wyłacznoiść cenową na część produktów to zyski są murowane!!!
Jak dadzą 10-12 zł za akcję to teoretycznie można sprzedawać!!!!
To co napisali jest bardzo sensowne to ocena ceny wezwania i szybki opis 12lat historia. 7 zł debiut 2010 w międzyczasie zarobione ponad 100 mln po odjęciu dywidend. Kupione nieruchomości złoto dużo gotówki w walutach monopol na rynku zero zadłużenia i oni chcą odkupić za 4.5 ....? I to jest sensowna analiza a to co ty napisałeś to bardzo pasuje do tego jak się nazwałeś. Ja rozumiem że to jest tylko wyliczoną średnia z notowań i jest taka bezczelna propozycja tylko po to żeby ładniej wyglądała jakaś inna propozycja . Inaczej to nie wiem po co wydają pieniądze na wezwanie ....
No i ogłoszono więc następne uwagi . Pierwsza kwestia to ten obrót z 6 miesięcy powinien być 1 procent wszystkich akcji inaczej cenę wyznacza biegły haha jak by tu biegły wyznaczył cenę to by im się odechciało robić wezwania. To taka uwaga bardziej do głupiego ustawodawcy bo powinien wpisać w ustawę że do obrotu nie zalicza się transakcji przeprowadzonych przez osoby powiązane . Ja wiem że mogli by sobie na słupy pohandlować ale ta transakcja z sierpnia dająca ten 1 procent jest tak bezczelna że aż razi i nie wiem czy mimo jasnego przepisu nie dało by się to podważyć przed sądem.
Wezwanie ogłoszone także z art 91 a więc dające prawo do delistingu przez uchwałę walnego ale póki co nie ma na to szans musA mieć 9/10 na walnym. Następna kwestia to czego można było się spodziewać to chcą nas wykupić za nasze pieniądze czyli pieniądze ze spółki aktron ma kupowac jako pierwsi. Wszystko dość bezczelne łącznie z cena . Myślę że fundusze nie oddadzą i to wezwanie będzie tylko bezskuteczna próbą wykorzystania bessy bądź będzie podniesienie ale jakoś nie wydaje mi się żeby podnieśli uczciwie . Bliżej pewnie będzie to takiego podniesienia jak kiedyś w 2018 czyli 20 gr haha
A Ty wiejski nie widzisz że to Ty tu jesteś jak widać najbardziej sfrustrowany ... Czym o co Ci chodzi to jest wątek Berling a nie jakieś forum dla frustratow . Nie zasmiecaj idź tam na polityczne fora tam znajdziesz atencję bo rozumiem ze jej szukasz.
Co do spółki 4 lata temu wezwanie po 3.9 oczywiście nieudane teraz dodali 55 gr tyle że spółka zarobiła i powiększyła się księgowo o 2.5 zł więc zaproponowali jeszcze gorsze warunki. Za chwilę wydadzą opinie o cenie będzie taka sama jak 4 lata temu nie ma co się oszukiwać cena będzie w zakresie ceny godziwej pomamroczą coś o niepewnej sytuacji i takie tam.