No i ogłoszono więc następne uwagi . Pierwsza kwestia to ten obrót z 6 miesięcy powinien być 1 procent wszystkich akcji inaczej cenę wyznacza biegły haha jak by tu biegły wyznaczył cenę to by im się odechciało robić wezwania. To taka uwaga bardziej do głupiego ustawodawcy bo powinien wpisać w ustawę że do obrotu nie zalicza się transakcji przeprowadzonych przez osoby powiązane . Ja wiem że mogli by sobie na słupy pohandlować ale ta transakcja z sierpnia dająca ten 1 procent jest tak bezczelna że aż razi i nie wiem czy mimo jasnego przepisu nie dało by się to podważyć przed sądem.
Wezwanie ogłoszone także z art 91 a więc dające prawo do delistingu przez uchwałę walnego ale póki co nie ma na to szans musA mieć 9/10 na walnym. Następna kwestia to czego można było się spodziewać to chcą nas wykupić za nasze pieniądze czyli pieniądze ze spółki aktron ma kupowac jako pierwsi. Wszystko dość bezczelne łącznie z cena . Myślę że fundusze nie oddadzą i to wezwanie będzie tylko bezskuteczna próbą wykorzystania bessy bądź będzie podniesienie ale jakoś nie wydaje mi się żeby podnieśli uczciwie . Bliżej pewnie będzie to takiego podniesienia jak kiedyś w 2018 czyli 20 gr haha