Nie powiem bo ja się bardzo skróciłem. Zostało mi 15% tego co miałem maksymalnie. Przyrost mają 18% ale wzrost jest w dolarach. Rok temu dolar był 20% niżej to teraz przyrost jest 40% w pln. Acz dynamika 18% nie powala... spadnie coś dobiorę
Pewny jesteś ze właśnie w tym miesiącu dorzucili tamta spółkę? Nie wiem, zobacz z 18% w zeszłym miesiącu teraz podali 23% tak czy siak rosną kolo 30%, przy 4.4mln bazie to daje 1.2ml wzrostu. Całkiem calkiem
Taka ciekawostka odnośnie liczb w sprawozdaniach.
Cloud Technologies oraz jest wyliczany bezpośrednio w USD. Z kolei w raportach okresowych sprzedaż danych cyfrowych obejmuje wszystkich klientów spółki i jest raportowana w PLN. Z tego powodu możliwe są różnice pomiędzy dynamiką sprzedaży raportowaną w szacunkach miesięcznych, a dynamiką sprzedaży pokazywaną w raportach okresowych
Źle się skopiowało.
Przychody miesięczne liczone w USD( i tu jest wzrost 39% - w złotówkach będzie to 39%+ deprecjacja złotówki r/r) i tylko kluczowi klienci
Dnia 2022-12-21 o godz. 11:28 ~Marco1 napisał(a): > Ci, co mieli kupić, kupili, a teraz kurs podciągnie skup, albo powtórzenie 5 mln zysku za 4 kw. 22.
Skup? Nie sądzę. Już kupowali na wiosnę tego roku. Musi być coś bardziej spektakularnego.Jakiś duży inwestor branżowy co by chciał kawałek Cloda, wezwanie z ceną ponad 40 zł lub coś innego.
Dnia 2022-12-21 o godz. 12:51 ~Marco1 napisał(a): > Pierdoły o dużych inwestorach to na każdej spółce można poczytać. Skup wyciągnął na wiosnę kurs z 25 na 40. Zaczną zbierać będzie 50 zł.
Rok tu siedzę i widzę jak chodzi kurs. Ale żadnej złotej kuli nie mam. Liczę przede wszystkim na podciągnięcie kursu na 50-60 zł przez skup. I oby w tym czasie żadnego złego infa nie było, to będzie te 6 zł.