Czy ktoś wie o co chodzi z tymi prawami poboru...? mam 107k akcji i tyle samo praw poboru... nie miało być stosunek 1:1,5 ? co nam dają te prawa poboru jak nawet ich sprzedać nie idzie...
Echhh.... a tyle jest dobrych pdf-ów w necie, wystarczy chcieć. Swoją drogą, myślałem że grać na akcjach bez znajomości tematyki potrafią tylko Polacy. Jednak się myliłem... :)
Mam informacje od spolki i chcialam sie nimi podzielic, jezeli komus sie to przyda Trzeba czekac. Obecnie prowadzone są prace nad wykonaniem podjętej Uchwały NWZ Gi Group Poland S.A. w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego. Uzgodniony przez akcjonariuszy termin prawa poboru został ustalony na dzień 16 sierpnia 2022 r. i dlatego akcjonariuszom już przydzielono prawo poboru odpowiadające liczbie posiadanych przez nich akcji. Na podstawie przydzielonych praw poboru będzie sie uprawnionym do subskrypcji akcji na zasadach określonych w prospekcie emisyjnym. Spółka opublikuje go po akceptacji KNF i przystąpi do realizacji oferty publicznej.