Zarząd Saule Technologies z siedzibą w Warszawie informuje o otrzymaniu w dniu 9 września umowy podpisanej przez spółkę zależną Saule S.A. (dalej: Wykonawca) z Rossmann Supermarkety Drogeryjne Poland sp. z o.o. (dalej: Zamawiający).
ale newsy-pilotaz z jednym sklepem. Wstydziliby się dawać takie infa, widać juz desperacje. Jak podpisza umowe z całą siecią Rossman to mogą dawać Espi
I co masz z tych pilotaży? Nie bardzo wiem co ma w tym pilotażu tyle trwać, produkt jest prosty, montujesz etykietę i po miesiącu wiesz czy spełnia twoje oczekiwania czy nie, wygląda na to, że raczej sieci nie są zainteresowane zakupem
Dziwne ze biegają z tym sami po sklepach. Są podmioty z układami z sieciami sklepów na całym świecie które wyposażają nowo powstające obiekty od półek przez bramki po kasy. Powinni mieć umowę z kimś takim gdyby miała być to sprzedaż a nie pilota e na pokaz. Z drugiej strony wdrożenie nowego produktu to długa droga. Dla mnie ważniejsza informacja od tego gdzie testują było by pochwalenie się choćby certyfikatem CE tej cenowki. Na certyfikat też chwilę się czeka a bez niego nie sprzedadzą ani jednej sztuki.
Dnia 2022-09-19 o godz. 10:53 ~dejw napisał(a): > Na pewno po miesiącu. Myślę, że co najmniej pół roku. A bardzo prawdopodobne że dłużej.
Ale serio co testować w etykiecie przez 6 miesięcy? albo działa i jest fajnym tematem albo to nic nie warty badziew. Inna opcja to, że Saule wybłagało te firmy o możliwość dania im za free tych cenówek i nikt poważnie nawet nie analizuje opcji ich montażu.
Dnia 2022-09-19 o godz. 15:35 ~Jam napisał(a): > Dnia 2022-09-19 o godz. 10:53 ~dejw napisał(a): > > Na pewno po miesiącu. Myślę, że co najmniej pół roku. A bardzo prawdopodobne że dłużej. > > Ale serio co testować w etykiecie przez 6 miesięcy? albo działa i jest fajnym tematem albo to nic nie warty badziew. Inna opcja to, że Saule wybłagało te firmy o możliwość dania im za free tych cenówek i nikt poważnie nawet nie analizuje opcji ich montażu.
Saule od początku wiedziało, że te cenówki to pic na wodę fotomontaż. Przy wycenie spółki zakładało sprzedaż w 2022 roku 3 mln sztuk nie mając zamówień, pieniędzy na komponenty i możliwości produkcyjne na poziomie 240 tys. sztuk (montaż ręczny, czyli manual high tech).
Punkt 3 umowy: cyt.: "3. określenie zasad, na mocy których Zamawiający jest uprawniony do nabycia produktu wraz z oprogramowaniem oraz licencji do oprogramowania w przypadku, gdy w czasie okresu pilotażu Zamawiający zgłosi Saule zamiar ich nabycia;".
Czyli pieniędzy jak nie było tak nie ma i nie wiadomo, czy będą. Parę dni temu napisałem, że najbliższe ESPI będzie o kolejnym testowaniu słynnych cenówek Saule. Testują, testują od paru lat (panel dla Skanska -2017 rok) i nic z tego nie wynika. Chcą budować fabrykę na produkcję 700 tys. mkw.. Mogą wyprodukować 40 tys. mkw., a do tej pory nie sprzedali nic.