• Kupować PP czy nie?? Autor: ~Chemik [83.11.162.*]
    Ktoś mi podpowie tak serio i szczerze bez teolowania brać PP czy odpuścić sobie? Mam trochę akcji i same pp to ponad 30 tyś zł? Z góry dziękuję
  • Re: Kupować PP czy nie?? Autor: ~Ubranyod1zl [195.136.114.*]
    Ja mam 600 tys akcji i pp nie kupuje
  • Re: Kupować PP czy nie?? Autor: ~jan [5.173.233.*]
    no to masz tyle samo co on akcji.
    600 k akcji to 600 k pp a 2 pp to 1 akcja więc możliwy zapis na 300 k akcji po 0,1 czyli potrzeba 30 000 zł.
    przy obecnym kursie 0,14 z kawałkiem oraz bez informacji pozytywnych ze spółki do czasu zapisów też bym się nie zapisywał.
    ale zarówno do dnia pp jak i do dnia zapisów które pewnie będą pod koniec w 2 połowie października może się dużo zmienić.

• Re: Kupować PP czy nie?? Autor: ~Chemik [83.11.162.*]
    Dzięki :) czekamy optymistycznie co nam zostało.
  • Re: Kupować PP czy nie?? Autor: ~jan [5.173.233.*]
    innego wyjścia nie ma a trolle typu Ta/aaa i inni niech sobie wyją, akurat od nich nic nie zależy a patrząc na inne spółki jak te niżej jakoś jestem spokojny o przyszłość natomiast wolałbym by to czekanie na przyszłość odbywała się na wyższych poziomach cenowych :D

biomass miał emisję z pp po 10 gr a kurs 66 groszy
    cannabis też miał emisje z pp po 10 gr a kurs 33 gr
    medapp miał wiele emisji i to bez pp tylko dla swoich ok 200 mln akcji po 10 groszy a kurs 47 groszy

tylko potrzeba czasu oraz pozytywnych informacji ze spółki to będzie podobnie

mam nadzieję, że mnie zachęcą czymś do objęcia akcji z pp a mogę się też i na zapisy dodatkowe zapisać. ja nie należę do typu inwestorów, że łapie kilka groszy zysku i już mnie nie ma, potrafię cierpliwie czekać nawet kilka lat i wyciągnąć duże zyski.
    wiele razy sie to udawało, były przypadki, że się nie udawało natomiast w tym wypadku patrząc na ten projekt, wartość, dotacje, zaangażowanie kapitału prywatnego prezesa, pozycje branży na rynku oraz rozwój i konkurencje INVENTION ma prostą drogę do sukcesu a pytanie jest tylko czy będzie ten sukces czy po drodze się coś wyłoży.

jakby obecna wartość ksiegowa, aktywa i udziały które spółka posiada były takie, że C/WK nie była by poniżej 1 a powyżej 10 to miałbym obawy czy obecny kurs odzwierciedla watość spółki a tak mogę sobie tylko czekać aż RYNEK i tzw. ULICA zacznie wyceniać to wyżej.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [213.134.166.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~fafik [85.190.240.*]
    Sorry ale trzeba być de.b. żeby nie objąć akcji
    Co to za głupie pytanie ??
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~pudel [23.106.56.*]
    Kierule i tak was okradną,oszuści i krętacze już tak mają,obserwując ich działania przez ostatnie lata nic pozytywnego nie można powiedzieć o tych złodziejskich spółkach.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Tragedia [77.112.89.*]
    Jak cie okradli to biegnij na policje i składaj zawiadomienie bo robisz z siebie leszcza.
    Idź na MERCATOR napisz tym co brali po 700 zl, że też ich okradli, albo na KGHM po 250 pisza do prok. Ziobro to państwowa spółka i żal się, ze kurs spadł ponad 60% :)

Prawda jest taka, ze jakby kurs był powyzej 1 zł to byście pisali co innego i takie brednie jak te czytam na wszystkich innych spólkach gdzie wtopiarze wtopili bo zamiast kupować np. Mercatora po 5-10 kupowali po 700. I taka jest prawda a nie jakieś epitety na Zarząd i spółkę.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Zakręt [77.112.89.*]
    Rafcyk no przecież wg ciebie kurs ma zaliczyć zjazd na 10 groszy, spółka to przekret i wydmuszka więc ...po co kupować akcje serii F po 10 gr, czekać na dopuszczenie ich do obrotu skoro wg ciebie kurs ma byc 10 groszy ? hahahahaha
    Oj rafcyk coś mi tu kręcisz manipulancie
    Bo chyba logiczne wywalić teraz nawet po 12 gr a zapisać się po 10 gr - największy deb.l by to zrozumiał
    Nie chce Was obrażać ale co Wy tu robicie jak największy podstaw nie znacie

Policz ile musisz kupić i wywal teraz nawet po 12 gr - proste , prawda ?

Wiec jak można nie objąć ? To się w pale nie mieści co wypisujecie

Ja mam pilnować Waszej kasy ?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Zakręt [77.112.89.*]
    Rafcyk nie logiczne, wywalić po 0,12 by objąc po 0,1 ? Hahaha
    Nie czytac tego hahahaha bo on juz sie kompromituje całkowicie.
    Rafcyk by sprzedac ze strata po 0,12 bo zysk ma tu malo kto i zapisac sie po 0,1 to tylko ty mozesz haha
    Roznica to 20 % to do czasu debiutu tych akcji inflacja bedzie większa, to lepiej na lokate 8 % wlożyć. 20% to jak ktos dobrze obroci to w tydzień zarobi na innych spółkach. Dziś Bumech, Cannabis dał za 1 dzien wiecej zarobic. W tym czasie ok roku wiele społek da wiecej niz te 20% bo kursy mocno spadły i do tdgo 1 czy 2 kw 2023 beda kursy wyzsze wiec turlam sie czytajac twoj post hahaha

Powiem nawet tak, ze jakbym mial zainwestowac w Invention to wolałbym kupić akcje od razu na rynku po te 0,12 jak piszesz haha niż zapisywać sie na nie po 0,1 i zamrażac pieniadze na niewiadomo jak długi czas(SBE dopuscilo w ciagu ok 8 miesiecy od zapisow i mozna bylo zarobic ponad 100% bo przed dniem pp i po dniu pp dyskonto było zdrcydowanie wyzsze niz INM ) . Po pierwsze masz akcje ktorymi mozesz dysponować, mozesz sprzedac i wejsc w cos innego. Tak wiec przy tak malym dyskoncie 0,14 do 0,1 chyba tylko rafcyk złoży zapisy.

Ja wiem, ze twoje wpisy maja tylko na celu zmanipulowanie i spowodowanie, ze jakis leszcz sprzeda po 12 czy 14 bez znaczenia by kupic po 10. Bedzie mogl sie tez na moje zapisac bo mimo, ze kase na zapis mam to przy takim dyskoncie do emisyjnej nie zapisze sie ani nz 1 akcje, nie musze, nie mam takiej potrzeby by jeszcze tam wiecej wkladac przy tak niskim kursie.

Na Softblue akurat zapisywalem sie na 150 k akcje ale tam cena po dniu pp byla ok 70 gr a cena emisyjna 22 wiec tam dyskonto bylo wyzsze. Tak samo jak kurs przed dniem pp byl nawet powyzej 85 gr do 0,22 czyli prawie 4 x wyższy. 4 x wyższy a nie jak teraz na INM 40% wyższy.
    Przypominam, ze jak Biomass robil zapisy po 0,1 kurs doszedl do ponad 1, Cannabis to samo, MedApp mial 200 mln akcji po 0,1 a kurs nawet teraz 0,44 a byl nie tak dawno po 1,5.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Haha [77.112.89.*]
    I jeszcze jedno, jak ktos "teraz" wywali to nie zapisze sie na akcje bo dzień prawa poboru jest 29 wrzesnia haha
    Musi wywalić bo ma 40% zysku na tym , a Ty wyj
    Ja bym wywalał do 11 gr nawet bo to dalej 10%
    I tak ma zamrożone te akcje ze strata to chyba lepiej sobie stednia obniżyć pajacyku i mistrzu wirtualnych spekulacji na których wyciągasz więcej niż było możliwe haaahaaahaaa

Ja doradzam wywalać do 12gr w celu zakupu akcji z pp po 10gr
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Buhahahaha [37.248.105.*]
    Buhshaha masz fantazje fafik, dla 10% zysku pchać kase w cos co może wejdzie do obrotu za rok.

Jak wywalisz po 0,11 to czego sobie średnią obniżysz ? Jesteś fenomen giełdy :)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~fafik [5.173.41.*]
    Czego nie rozumiesz ? Wywalasz po 12 gr dokupujesz po 10 gr - masz 20% zysku albo o tyle zmniejszasz stratę
    Przy 14 gr to 40% wiec warto nawet czekać rok bo fakt poniżej nominału nie powinno spaść ( nie powinno ale jak będzie dalej budowa w takim tempie szła to może i 8 gr zobaczymy )!
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Mlody [37.30.108.*]
    Wywal swoje fafik i spier.......
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~takaprawda [5.173.241.*]
    chyba racyka ubrali w kwity Inventiona i zmienia delikatnie front :) znów pewnie kupił i myślał, że kółeczko zrobi a tu go zasypali :)
    Nic nie zmieniam , 11,25 gr to moje 45 gr i tam coś kupię :P

Więcej za śmiecia nie dam haaahaaahaaa a to i tak pod odbicie na 18-20 gr
    20 gr to już mega sufit tutaj a Stary pisze o 5 zł haaahaaahaaa
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~hahaha [5.173.241.*]
    5 złotych to chyba za 50 akcji hahaha
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~invention [5.173.241.*]
    wywalasz po 12 i kupujesz po 10 i co masz ? 20 % a na podstawie czego masz 20 % ?
    skąd wiesz co będzie za rok a kasę masz zamrożoną do czasu dopuszczenie do obrotu ?
    20% to jak wolę dziś kupić spółkę dywidendową i za ten rok wezmę podobną stopę zwrotu z dywidendy bo są takie spółki które płacą dwucyfrowe % rok w rok. ryzykować i zamrażać kasę na 20% ? hahahahaah fafik nawet dla 50% bym nie ryzykował.
    Na softblue po dniu prawa poboru kurs był ponad 65 groszy czyli 3 x tyle co emisyjne a tu masz poziomy które są zbliżone do emisyjnej :) tu jeśli już to można zaryzykować 10 max 20 k złotych ani złotówki więcej
    chociaż zgadzam się, z kimś kto pisał, że wolałbym kupić na giełdzie po 12 groszy i mieć akcje które mogę w każdej chwili sprzedać niż zapisać sie po 10 i modlić się o to co dalej.

[x]
INVENTION -4,55% 0,14 2025-11-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.