to oni se mogą codziennie. Ale wiecie, w biznesie chodzi o zarabianie, a nie machanie długopisem więc dopóki nie ma chociażby złotówki z tego podpisywania to tu nie ma się czym podniecać. I nie piszcie mi tylko o kolegach z inuru. Bo za chwilę może się okazać że żaden z tych applów i innych super gwiazd, nie będzie chciał mieć z tymi proszkami nic do czynienia bo się okażą do d...
Oni technicznie mają możliwość wyprodukowania do 100 kg emiterów rocznie. Koszt grama emitera to od kilkuset do 1,5 tys USD. Niedawno podpisali umowę z pierwszym Japońskim dystrybutorem - Filgen
Nikt nie zastosował jeszcze ich proszku w żadnym urządzeniu. Nie wiadomo czy to wogole nastąpi więc zwyczajnie się nie podniecajcie podpisywaymi MTA. Może się okazac że się nie nadają. Ale oczywiście wystarczy, że pierwszy producent się pojawi i wtedy będzie ogień. Póki co nie ma o czym gadać.
Apropos twojej obawy - obstawiam, że (w nawiązaniu do informacji z raportu miesięcznego) niedługo przeczytamy komunikat spółki o rozszerzeniu współpracy z LG Display na emitery do druku.
Jeśli niebieski emiter PVD który spółka rozwija we współpracy z LG Display, osiągnie zakładane parametry, sam ten fakt zwielokrotni wartość firmy a cała reszta to będą dodatki.
W 2019 r. zrealizowano pierwsze zlecenia syntezy kontraktowej emiterów (produkcja i sprzedaż emiterów obecnych na rynku) dla międzynarodowego partnera – Ossila, dla którego Zespół Noctiluca zsyntetyzował kilkanaście związków OLED, potwierdzając tym samym kompetencje zespołu w dziedzinie syntezy emiterów.
Zresztą niedawno był komunikat o umowie z największym na świecie producentem zegarków ze Szwajcarii. Prawdopodobnie w nie tak dalekiej przyszłości kupując takiego Szwajcarskiego Smartwatcha będziesz mógł podziwaić emitery Noctiluca.
A ich ośrodki badawcze w Korei (KHU), na Tajwanie (ITRI) czy w Niemczech (Instytut Frauenhofera) - czy wy myślicie, że tam pracują ignoranci? Tam pracują zawodowcy od lat robiący OLEDY więc nie traciliby czasu gdyby emitery były złe.
Gdy juz zaczną zarabiać to akcja nie będzie kosztować 100 zł tylko będziesz musiał dodać kolejne zero, a ty peroniarzu zostaniesz z niczym i będziesz płakać na forum jaka to beznadziejna spółka
Skoroś taki wyszczekany i mądry to napiszesz wszystkim co Noctiluca sprzedała KOLEGOM z Inuru w pierwszej transakcji za 30 tys euro. Powietrze, piasek czy może gotowe emitery do druku. Podpowiem ci, że KOLEDZY z inuru nie będą jedynym kupcem.
Jakie urządzenie z tym proszkiem koledzy z inuru wypuścili na rynek? No słucham. Tylko nie opowiadaj o etykietach na butelki :D czy ktoś poważny od nich coś kupi? Może tak, a może nie.
Nie jestem trooem, ale jak k.... widzę bezmyślną podjarkę to się nie mogę powstrzymać. Ja wiem, że to jest forum Bankiera, ale niestety niektóre osobniki zaczęły zanieczyszczac również forum Portalu Analiz, a to już jest smutne.
Nie kupili, bo to nie warzywniak, że przychodzisz i mówisz poproszę 5 kg emitera, a tego 3 kg. Muszą opracować tusz zawierający autorskie emitery OLED Emitenta, stack OLED oraz demonstrator wyświetlacza przy wykorzystaniu tego tuszu. 2-3 kwartały.
Warto dodać, że to "dłubanie" Noctiluca robi to przy współudziale Instytutu Fraunhofera (którego budżet liczony jest w miliardach Euro i który zgodnie z treścią informacji opracował wielokolorowy mikrowyświetlacz OLED, który zużywa najmniej energii ze wszystkich dostępnych na rynku).
Nie muszę chyba przekonywać, że popyt na superoszczędne wyświetlacze OLED, do stosowania w urządzeniach typu wearables, wydaje się pewny. Co jak co, ale w takim smartfonie, czy smartwatchu, jedną z najbardziej pożądanych cech (oprócz jakości wyświetlacza) jest jego czas pracy od jednego ładowania, do następnego.
Kolejna istotna sprawa - cytuję: "Prawa IP (ang. Intellectual Property) do opracowanego stacka OLED, formulacji tuszu i demonstratora należeć będą do Emitenta." Jest to bardzo korzystne dla spółki i w związku z powyższym, myślę że możemy założyć, że efekty tej współpracy będą znacznie wykraczać poza ramy tej konkretnej umowy i tego klienta.
W związku z tym, że cytuję: "Umowa R&D otwiera etap ścisłej współpracy Spółki z Partnerem, docelowo nakierowanej na opracowanie i wdrożenie przemysłowe opracowanych w ramach Umowy R&D rozwiązań w produktach końcowych Klienta" możemy w przyszłości spodziewać się ciekawych wdrożeń produktów Noctiluki. Celowo napisałem produktów, a nie tylko emiterów, bo "tusz zawierający autorskie emitery OLED Emitenta" to coś znacznie więcej niż tylko same emitery.
Strony tej umowy, to podmioty Europejskie. Jest to szczególnie istotne w kontekście ostatnich zawirowań na rynkach międzynarodowych i tendencją wielu producentów do dywersyfikacji swoich łańcuchów dostaw i poszukiwania nowych dostawców w Europie, a nie w Azji.
Czyli nie kupili wbrew temu, że pisałeś, że kupili... Czyli jednak będą jedynie coś tam razem dłubać (dla lepszego zrozumienia - wspólnie opracowywać). Wyjdzie lub nie. Się zobaczy.