• czy nowa emisja? Autor: ~witam [176.97.95.*]
    zauwazcie , ze nowy czlowiek w spolce , nie glosowal na walnym , i moze przez to jest zgona na zwiekszenie kapitalu spolki. ale mysle ze jeszcze beda potrzebowac uchwal wprowadzajace te nowe udzialy do obiegu. wowczas nowy moze sie postawic, jak bedzie mial jaja, to p. szwedo i spolki beda znowu potrzebowa wykupywac udzialy z rynku aby przeglosowac ustawy. dobrze mysle?
  • Re: czy nowa emisja? Autor: ~Pazer [89.19.67.*]
    Raczej nie. Ten z Chorzowa na 5 % Szwedo ma 5% i prawdopodobnie ponad 15% rozlokowane po spółkach/słupach. Wystarczy że dostanie pełnomocnictwo i pozamiatane.
  • Re: czy nowa emisja? Autor: ~witam [176.97.95.*]
    pamietasz jak skupywali z rynku przed walnym gdzie glosowali za emisja, a jak juz zamkneli liste na walne, sypanie zaczeli juz przed walnym. mysle ze jednak aby miec wiecej jak 6% to potrzebuja brac z rynku.
  • Re: czy nowa emisja? Autor: ~Ferdek [31.61.183.*]
    Wedlug apki gpw ponad 5% ma tylko lukasz zabrzanski.. 887tys akcji.. reszta wysypala bylo kilku ostatnio
  • Re: czy nowa emisja? Autor: kier007 [172.226.64.*]
    Na walnym , nie było kworum do zmiany statutu spółki ! Więc emisję sobie mogą zrobić tylko jak to wprowadzą do obrotu ? Ktoś tu musi zebrać 1-2 mln akcji i może rozgrywać jak będzie chciał ! Przy obecnej cenie to żadne pieniądze na te 1-2 mln akcji.
    a zeby bylo kworum to w statucie spolki ile glosów nalezy oddac?
    sam sobie odpowiem. :)
    k.s.h.
    Art. 445. § 1. Uchwała walnego zgromadzenia w sprawie zmiany statutu przewidująca upoważnienie zarządu do podwyższenia kapitału zakładowego w granicach kapitału docelowego wymaga większości trzech czwartych głosów. Powzięcie uchwały wymaga obecności akcjonariuszy reprezentujących co najmniej połowę kapitału zakładowego, a w odniesieniu do spółki publicznej, co najmniej jedną trzecią kapitału zakładowego. Uchwała powinna być umotywowana.
  • Re: czy nowa emisja? Autor: ~Filipek [46.204.0.*]
    tutaj nikomu nie zależy na wysokim kursie , tylko żeby upchnąć jak najwięcej taniej makulatury żeby pozyskać śmieszny kapitał,
    to są dziady ,bidoki ja myślałem że im chodzi o miliony a oni zaspokajają się setkami tysięcy ,
    z dziadami z daleka bo cie pociągną w dół.
    więc nikt nie będzie się z nimi szarpał niech sobie nadrukują i się tym podcierają bo nie będzie komu sprzedać.
    PP nawet kijem nie dotknę.

chyba cos blednie rozumujesz. przeciez wszystkim wlasnie zalezy na wysokim kursie. tylko zanim dotego dojdzie zbijalismy kurs aby nabrac wiecej taniego kwita. pytanie brzmi czy chemy go jeszcze wiecej , czy juz sie nasycilismy? osobiscie dysponuje juz jednym promilem i wiecej nie zamierzam brac. jak spadnie to trudno moja strata.
    *chyba , ze dostane po 10gr. :)
    tak ja wiem że ci co kupują to im zależy na wysokim kursie, tylko nie zależy tym co sprzedają a oni też tu są na tym forum. i to do nich pisze.
    sprzedaja ci co wierza , ze dostana po 10 groszy i zakladaja , ze teraz realizuja zysk ktory nadejdze z tym faktem. zarzad ma zamysl, ze sam wskarze komu prywatna emisje umozliwi i moze nawet aktualnie typuje kto ma w jakim czasie sypac. jak sie im to zablokuje to maja jeszcze kolo ratunkowe w postaci pozyczki.
    dlatego na newconnect nie wchodzie wiecej jak 1promil udzialow, bo tutaj takie szopki sie odstawia.
    90% akcji w arkuszu do 40 gr rozstawiła spółdzielnia pracująca dla zarządu, wystarczyło by żeby schowali akcje i mamy 40 gr. ale oni nie chcą, liczą na to że ktoś to odbierze od nich akcje pompując kurs.
    To jest kolejny dowód że nie chcą wysokiego kursu bo na wyższym poziomie nie ma popytu tak samo jak na 16 gr nie ma popytu, a zjechali z kursem dlatego bo wiedzieli że jak oni nie zjadą to ulica zjedzie, bo nie ma perspektyw. onetwo inaczej (investor) mówił wiele razy że zatrzyma się kurs na 16 gr bo jest trolem spółdzielni i wiedział jaki jest plan.

od bebiutu zaledwie pol roku, jak narazie idzie kurs podrecznikowo. teraz wedl mnie powinna nastapic jakas konsolidacja i zmiana trendu krotkoterminowego.
    jak znajdą odwarznego na emisje serji E i on to będzie chciał dobrze sprzedać , to jest szansa że podbije kurs ale musi się liczyć z podażą która czeka z palcem na enter od lutego. tu nie ma perspektyw jak ktoś wejdzie spekulacyjnie to zaraz wychodzi bo wie że to spadnie na 16 gr. zobaczymy kto obejmie emisje serji e wtedy można będzie coś więcej powiedzieć.
    jeśli przejmie 100% acura to bedą sypać za grosze.
    chyba że nowe regulacje bedą impulsem do wzrostów ale to drugi kwartał 2023 także uzbroić sie w cierpliwość
    ja uznałem że do końca listopada bedzie grany biomed i tam sie skupiam, investor tęz tam wyje wiecie co to znaczy.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.41.69.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
1SOLUTION -1,21% 0,10 2025-10-06 16:41:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.