• Wszystko dzisiaj na zielono tylko Agora czerwona jak komunizm który Autor: ~marta [83.28.243.*]
    propaguje.
  • Re: Wszystko dzisiaj na zielono tylko Agora czerwona jak komunizm który Autor: ~Franek_Chicago [172.58.139.*]
    Jeszcze Agora nabierze koloru zielonego . ...
  • Re: ZA KASĘ Z UE PIS WYBUDUJE 2023 MUZEA NA 3 ROCZNICĘ PREJĘCIA WŁADZY Autor: ~MAZUR [79.185.175.*]
    W RP. NO I NARESZCIE USZANUJEMY GODNIE PRZESZŁOŚĆ RP. JAK MOGĘ PREZESOWI KACZYŃSKIEMU ZASUGEROWAĆ, TO MOŻE ODBUDOWAŁ BY TE FIRMY CO STWORZYŁ PIŁSUDSKI Z KWIATKOWSKIM NA TEN PRZYKŁAD COP I TAKIE INNE, CO DOMOROSŁE SPECE JAK LECH WAŁĘSA, MAZOWIECKI, BIELECKI, BALCEROWICZ, I TA CAŁA BANDA KOLEGÓW PREZESA I JEGO RODZINY, PONISZCZYŁA. PAMIĘTAM JAK PRACOWAŁEM W TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ, GDZIE DYREKTOREM BYŁ BRAT KSIĘDZA PO UNIWERSYTECIE LUDOWYM, TO TWORZYLI TELEGRAT, I TU NA WSI TAKI JEDEN WIELKI Z OLIDARNOŚCI BIESZCZADZKIEJ, ZAKŁADAŁ TEKLERAT POD RZESZOWEM. KIEDY ORANGE PRODUKOWAŁO CENTRALE ELEKTRONICZNE, CI Z SOLIDARNOŚCI OD PREZESA ZAKŁADALI CENTRALE TELEFONÓW NA KORE, ALE JAJA JAK BALONY, PAN PREZESIE TO MA WENĘ, SZPEC OD TECHNOLOII, TAKI TALENT DO DZIŚ. A KULCZYK SPRZEDAŁ TP I NIE BYŁO JUŻ JAK DOIĆ TP PRZEZ TELERAT.
  • Re: Wszystko dzisiaj na zielono tylko Agora czerwona jak komunizm który Autor: ~Franek_Chicago [172.58.141.*]
    Narazie bardzo dzielnie trzyma się Agory , proszę tylko zerknąć na duże spółki z WIG-20 , tam nieustannie spółki pikują w dół i narazie w ogóle nie narzekam na ten medialny papierek , którego wcześniej zakupiłem w przedziale cenowym 5,50 - 5,80 złotych . ...
  • Re: Wszystko dzisiaj na zielono tylko Agora czerwona jak komunizm który Autor: ~qwardian [79.163.138.*]
    Bestia zdycha..
  • Re: Wszystko dzisiaj na zielono tylko Agora czerwona jak komunizm który Autor: ~MAZUR [79.185.164.*]
    Dnia 2022-09-08 o godz. 11:15 ~qwardian napisał(a):
    > Bestia zdycha..

JA BYM TAK O PANU SZANOWNYM PREZESIE KACZYŃSKIM NIGDY NIE NAPISAŁ, I O NIKIM INNYM. JA WIEM ŻE WIELU BYŁO RÓZOWYCH, A EDWARD GIEREK NA TEN PRZYKŁAD, BYŁ JAK RZODKIEWKA, Z GÓRY CZERWONY A W ŚRODKU BIAŁY. HISTORIA WIELU FAKTÓW NIE ZNA, I TEST TENDENCYJNA. ZALEŻNIE JAKA PARTIA PRZEWODZI TO HISTORIA TA JEST JAK BY OD CZY PRZY WÓDCE. TO PRZYKRE ALE PRAWDZIWE, A PREZES KACZYŃSKI CHCE WYBUDOWAĆ NA ROCZNICĘ 2023 ROKU, ZA PIENIĄDZE CO DOSTANIE Z UE, 2023 MUZEA W RP? I OBSADZI ICH SWYMI KUSTOSZAMI I SPRZĄTACZKAMI, I BEZROBOCIE W POLSCE EDZIE - 10%. A TE FARYKI TO DO RFN, A PO CO TU FABRYKI W RP. TAK JAK W ALTERNATYWY 4 TE DRZEWA KOŁO LOKU OSPODARZA DOMU ANIOŁA.
  • Re: Wszystko dzisiaj na zielono tylko Agora czerwona jak komunizm który Autor: ~Franek_Chicago [172.58.143.*]
    Ciągle nadal , czekam na porządne odbicie na północ . ...
  • Re: DLA SZYMONA PŁACZLIWEGO MISIA Autor: ~MAZUR [79.185.174.*]
  • Re: Wszystko dzisiaj na zielono tylko Agora czerwona jak komunizm który Autor: ~seba [89.64.50.*]
    Nie dajcie się w to wkręcić
  • Re: Wszystko dzisiaj na zielono tylko Agora czerwona jak komunizm który Autor: ~MAZUR [79.185.164.*]
    ABY MOŻNA ZBROIĆ SIĘ, MUSI SIĘ MIEĆ SILNĄ GOSPODARKE, I SILNĄ WYSOKĄ TECHNOLGIĘ WŁASNĄ. A BEZ TEGO TO TAKI CHOCHOLI TANIEC, I MIAŁEŚ HAMIE ZŁOTY RÓG... . WIDZĘ. PRZEZ 32 LATA PGZ NIE WYPRODUKOWAŁ TECHNOLOGI KLASY ŚWIATOWEJ. JAKIEŚ PIERDOLAMĘO PRODUKUJĄ? POMIJAM CELOWO MODELE BY NIE SZKODZIĆ PGZ. A CZY NIE PROPONOWAŁEM PREZESOWI HUTY STALOWA WOLA BY PRODUKOWAĆ TAKIE DZIAŁO PODOBNE DO FRANCUSKIEO "CEZAR"? ROBIŁEM TĄ KONSRUKCJĘ W PZL W AGS 3 DLA HUTY. I JEŹDZIŁO BY TO Z PRĘDKOŚCIĄ 180 km NA ODZINĘ, PO DROGACH, NA W TERENIE KOŁO 50 km 90 km NA ODZINĘ. BYŁO BY TO A AUCIE STAR, CZY JELCZ. ALE MAMY W ALTYLERII WYŚCIGI ŚLIMAKÓW. A DZIŚ LICZY SIĘ SZYBKA ZMIANA POZYCJI. DZIŚ TAKIE DZIAŁO JAK CEZAR, ZASTĘPUJE HELIKOPTER Z SIŁĄ RAŻENIA JAK POTĘŻNE DZIAŁO, SZYKO PRZEMIESZCZAJĄCE SIĘ. A CO MAMY ŚLIMAKI, CO PALĄ 10 RAZY TYLE ROPY, CO CEZAR PRZY PRĘDKOŚCI 180 km NA GODZINĘ, TO SAUDYJCZYCY ŚMIEJĄ SIĘ?
  • Re: DLA SZANOWANEGO I ZNAMIENITEGO PREZESA KACZYŃSKIEGO Autor: ~MAZUR [79.185.91.*]
  • PREZYDENCIE DUDA, PANA KANCELARIA JEST DROŻSZA OD KRÓLOWEJ ANGLI Autor: ~MAZUR [79.185.60.*]
    Buckingham (ang. Buckingham Palace) – oficjalna londyńska rezydencja brytyjskich monarchów.
    Największy na świecie pałac królewski, który od 1837 roku pełni funkcję oficjalnej siedziby monarszej. Jedna z pereł architektury późnego baroku. No jak to jest, że nakłady w RP na Pana Kancelarię Prezydenta Dudy wraz z małżonką, są większe, jak na Pałace i całą Rodzinę Królewską? No ale nie chciał bym być nieprzyjemny, bo nie o to mi chodzi. W latach 1982 Pracowałem na Akademii Rolniczej w Krakowie, wraz ze znakomitymi profesorami tej że uczelni, jako elektronik sal audiowizualnych. Potem zaprosił mnie do pracy Pan Krzysztof Penderecki, bym uruchamiał Pałacyk Lubomirskich w formie Akademii Muzycznej ze studiem i salami koncertowymi. Wracając do Akademii Rolniczej, tam był taki jeden Profesor, co współpracował z Fabryką Wódek przy zamku Lubomirskich, Czartoryskich, w Łańcucie. Pojechałem tam z profesorami, analizować elektroniczny system pomiaru wódek, pod kontem parametrów utrzymania stałej jakości. 1982 rok. Ostatnio byłem na wycieczce w Łańcuckiej Polmos?, na wycieczce, zapytałem panią kustosz, czy mogę usiąść, na krześle i przy burku na którym siadali moi dziadowie, mówiąc że byłem tu i siadałem na tym krześle w 1982 roku. Pozwolono mi usiąść za tym biurkiem, i dowiedziałem się że Polmos? Łańcut już nie produkuje spirytusu owocowego, i kończy produkcję winiaku. Było jeszcze kilka butelek więc postawiono mi jedna na biurku, w ramach wycieczki. Teraz spirytus kupują w znanym Pierdziszewie z ul. Pawiej. Pawiówkę-Pierdziszówkę "Za 10 minut trzynasta". A w 1982 roku mieli tyle zamówień z Europy na Wiśniówkę, Gruszkówkę że musieli odmawiać. A Królowa Angielska tego by nie zaprzepaściła. Królowa Angielska zrobiła by, z tego interes, aby obniżyć koszty Buckingham. A dziś nikt w Europie nie kupuje, Pawiówki-Pierdziszówki "Za 10 minut trzynasta" taki patent, kto kupił firmę z Pierdziszewa, i niszczy Lubomirskich, Potockich, czego nawet Hitler nie zrobił. A ten pan co mówił w tablecie w Sejmie, nie może zrobić nic? By przywrócić tą markę na europejskich dworach? No ale Pan Prezydent jest Prawnikiem, ja wiem że doba ma 24 godziny, a pan musi w Afryce działać, jedni głoszą słowo Boże, a pan słowo Prezesa Kaczyńskiego. Teraz z moich dziadów, zrobiliście prawdziwych dziadów. Ja mogę w tym uczestniczyć, w przywróceniu tradycji ekonomiczno-historycznych, oraz marki dawnych Polskich Rodów. Adres do mnie ma Prezes Huty Stalowa Wola, Oraz Prezes PGZ, a i Prezesowi PGZ niech Szanowny Pan Prezydent powie że, był u dietetyka, i powiedział Prezydentowi że więcej kalorii jest w tłuszczach jak w cukrze, to jak robi rakiety to dalej polecą na tłuszczu. Tylko niech Pan nie mówi że, to ja powiedziałem, o mu znowu powieka zacznie opadać.
    pozdrawiam
  • Bolszwicka spółka nie radzi sobie w kapitalizmie Autor: iluminata_4 [94.154.23.*]
    POlszewiki musieliby szechterowi i spółce pomóc.
  • Re: BRAKŁO W TVP INFO KURSKIEGO I OD RAZU SZAMBO WYBIŁO NA MACIAREWICZA? Autor: ~MAZUR [79.185.168.*]
    JA JESTEM PEŁEN UZNANIA DLA PREZYDENTA PUTINA, ZA PLENER W KTÓRYM STANĄ WITAJĄC PANA PREMIERA DONALDA TUSKA, W MIEJSCU KATASTROFY TU 154 M W SMOLEŃSKU. ALE MOŻE ZACZNĘ OD POCZĄKU, NA 1 KOMUNIĘ ŚWIĘTĄ, DOSTAŁEM APARAT FOTOFRAFICZNY PRAKTICA 6\6, CZERWONĄ ZARÓWKE, FILMY, WYWOŁYWACZ I UTRWALACZ, KUWETY DO WYWOŁYWANIA ZDJĘĆ I TAKI POWIĘKSZALNIK, BO WCZEŚNIEJ DOSTAWAŁEM RESORAKI I SAKSOFON SILNICZKI DO SKŁADANIA, TELEFON, PIŁKI DO NOGI. A POTEM DOSTAŁEM PIERWSZĄ KAMERĘ NA SPRĘŻYNĘ. TO BYŁY LATA SZEŚĆDZIESIĄTE, SIEDEMDZIESIĄTE, KRĘCIŁEM FILMY. I TAK PO ZNAJOMOŚCI Z PROFESOREM GENERAŁEM KALISKIM, ROBIŁEM FILMY JAK DZIAŁAJĄ NA POLIGONIE LASERY. KOŃCEM LAT SIEDEMDZIESIĄTYCH PRACOWAŁEM JAKO ANALITYK WYSOKICH TECHNOLOII Z KAMERĄ W PZL. ZNAM OD NAJMŁODSZYCH LAT ARKANA TEJ SZTUKI, ANALIZA ZAUWAŻONEO GDZIEŚ FILMU, O WYSOKIEJ TECHNOLOGII, CZY ZROBIENIE TAKIEGO, TO BYŁ MÓJ CHLEB POWSZEDNI W PRL I CZĘŚCIOWO RP.
    JAK CAŁY ŚWIAT OGLĄDAŁ TEN FILM WCZORAJ W TVP INFO, TO JA TYLKO ZAPYTAM NA JAKIM TLE STAŁ PREZYDENT PUTIN? STAŁ NA TLE WRAKU ODDALONEGO O JAKIES KILKANAŚCIE METRÓW, CZYLI NA TLE NAJWIĘKSZEGO ZBIORNIKA PALIWA TU 154 M ZDOLNEGO NA TYM PALIWIE POKONAĆ TRASĘ Z WARSZAWY DO NOWEGO JORKU, TO KILKADZIESIĄ ON PALIWA LOTNICZEGO. JA TEN ZBIORNIK ODWRUCONY KOŁAMI DO GÓRY WIDZIAŁEM ZARAZ PO KATASTROFIE. I NIE WYBUCHŁ, ANI NIE ZAPALIŁ SIĘ, A NA KONIEC STAJE OBOK KILKUDZIESIĘCIU TON PALIWA LOTNICZEO WŁADYMIR PUTIN Z DONALDEM TUSKIEM? GDYBY BYŁO W ZBIORNIKU PALIWO TO GROZI ŚMIERCIĄ. W TYM ZBIORNIKU PALIWA PO PROSTU NIE BYŁO. KTO NIE ZATANKOWAŁ TUPOLEWA W POLSCE? ZAPOMNIAŁ, POMYLIŁ SIĘ? ZŁOŚLIWOŚĆ RZECZY MARTWYCH? CELOWO? TEO JA NIE WIEM, ALE CO WIDZIAŁEM TO WIDZIAŁEM. SAMOLOT ROZBIŁ SIĘ W SMOLEŃSKU GDYŻ BRAKŁO MU PALIWA BY KONYNUŁOWAĆ LOT.
  • Re: CAŁY CZAS SŁUCHAM ŻE PREZYDENT PUTIN MA SOBOWTURY, A PREZES? Autor: ~MAZUR [79.185.168.*]
    TO JEST SIARA CZY REWIŃSKI? NO TO MOŻE NASZA SŁYNNA CIA I MOSAD STWIERDZI, KTO JEST KTO? BY SZANOWNY PAN NACZELNIK NIE MYLIŁ SIĘ? NO BO JAK BY PRZYSZEDŁ RYBA TO MOŻE SIĘ WYDAĆ?
  • Re: SŁYSZAŁEM ŻE PAN ZEŁEŃSKI PROPONOWAŁ PRZENIEŚĆ UE NA MADAGASKAR Autor: ~MAZUR [79.185.89.*]
    DALEKO OD ROSJI, NO I UKRAINĘ TEŻ, ALE NA KOSZT URSULI von der LEYEN. ALE TO Z NIESPRAWDZONYCH ŹRÓDEŁ. MNIE NIE PRZEKONUJE TYLKO JEDNO, ŻE PAN PREZYDENT BYŁ W PRZESZŁOŚCI KOMIKIEM AKTOREM. I TU RODZI SIĘ NASTĘPNA MOJA MYŚL, A MIANOWICIE CZY, POLITYKĘ UNII EUROPEJSKIEJ NALEŻY ODDAĆ DO DYSPOZYCJI PREZYDENTA ZEŁEŃSKIEGO? JA WIEM ŻE WŁODYMIR PUTIN PREZYDENT ROSJI, JEST TAKIM POLITYKIEM, JAK WSZYSCY POLITYCY, ŻE POTRAFI ZAJUMAĆ NAWET I DZIECKU CUKIERKI. ALE CZY Z TEGO POWODU ŻE, ZEŁEŃSKIEMU KTOŚ ZAJUMAŁ CUKIERKI, MUSI BYĆ 3 WOJNA ŚWIATOWA? ALBO MOŻE URSULA PRZENIE UE NA MADAGASKAR? JA NAWET WŁODYMIROWI NIE DZIWIĘ SIĘ, ŻE TO CO BEZPRAWNIE DAŁ UKRAINIE ZAPITY STALIN, CHCE ODZYSKAĆ TRZEŹWY PUTIN. A TO ŻE KOMIK KRWAWO ROZPRAWIA SIĘ ZE SWYM NARODEM? RĘKAMI PUTINA, TO MOŻE TAM NA WSCHODZIE ULRAINY TAKI ZWYCZAJ. ALBO NACZYTAŁ SIĘ KSIĄŻEK O KALIGULI. A CO TO RP OBCHODZI, TUSK RADZIŁ SOBIE W KONTAKTACH Z WŁADYMIREM, ANGELA MERKEL RADZIŁA SOBIE, PREZYDENT FRANCJI ITALII ESPANI NIE MIELI PROBLEMU. A PREZES KACZUŃSKI MÓWI TAKĄ SAMO SPEŁNIAJĄCĄ SIĘ PRZEPOWIEDNIĘ, PEWNO TEŻ NACZYTAŁ SIĘ KSIĄŻEK O KALIGULI. RZYM MOŻNA PODPALIĆ I WYBUDOWAĆ NOWY, NIE WIEM TYLKO CO NA TO POLACY.
  • Re: Wszystko dzisiaj na zielono tylko Agora czerwona jak komunizm który Autor: ~qwardian [79.163.138.*]
    Bestia zdycha..
  • Re: Wszystko dzisiaj na zielono tylko Agora czerwona jak komunizm który Autor: ~edi [83.28.243.*]
    Agora jest spółką która nadal traci a więc nie zarabia
[x]
AGORA -1,28% 9,22 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.