Faktycznie, niech się lepiej chwyci roboty i to porządnie! Konkurencja nie śpi i zaczyna odjeżdżać. Na dowód takie coś, reklama z głównej forum bankiera: https://energate.pl/ Przez weekend gdzieś chyba na radiu Katowice słyszałem reklamę magazynów z jakiegoś Corab czy coś takiego. Ogólnie jak się wpisze w wyszukiwarce hasło "magazyn energii" próżno szukać czegoś o MTE. Żeby nawet pozycjonowanie z googla nie działało jak trzeba, to naprawdę słabo to wygląda. Na Netsu też ani słowa o magazynach, a taki to wielki dystrybutor przecież. Miał być pierwszy, jedyny taki w swoim rodzaju, polski propolski czy co tam jeszcze, tymczasem zostajemy głęboko w tyle.
Rady były słuszne.
Tylko realizacja poszła innym torem.
Napisać strategię w PowerPoint to jedno a zrealizować to drugie.
W strategii pisali ze ewentualne emisje będą z zachowaniem prawa poboru, a jak przyszlo do realizacji to w ramach prawa poboru prezes sypnął w ulicę na pierwszej podbitce a sobie dodrukował.
A rada moja była taka, dbać o wizerunek i zaufanie.
Oba legły w gruzach. Została tylko spekulacja
A gdzie marketing i reklama? Może podpowiesz prezesowi jak zrobić dobre pozycjonowanie w necie odnośnie magazynów? Ja się tam nie znam, ale ty zapewne znajdziesz jakieś rozwiązanie.
Pozycjonowanie to akurat prosta sprawa.
Tak samo jak mogliby za małe pieniądze promować Facebooka z magazynami.
Jak się prezes odezwie na forum to podpowiem co i jak zrobić żeby zwiększyć widoczność.
Muszą tylko zadbać o regularne posty i dobry content
W raporcie była chyba jakaś wzmianka o uruchomieniu platformy do końca września. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jednak słabe pozycjonowanie, to niestety fakt. Co z tego, że stronka czy platforma będzie fajna jak nikt tego nie znajdzie? Teraz wyszukiwanie frazy magazyny energii, przemysłowe, etc. znacznie wzrosło. A tam się aż roi, tylko nie MTE.
Czasem jest taki że pewnych rzeczy nie robi się świadomie.
W mojej ocenie mają opracowany produkt, ale nie mają kasy na produkcję.
Po co się promować jak i tak nie dasz rady dostarczyć.
Prezes dał linię kredytową na procent bo żaden bank na tym etapie kredytu nie da.
Gdyby mieli w ręku kontrakt z Tauronem to wtedy jest z czym iść do banku po finansowanie.
A o objęciu emisji cisza. Kto wziął pozostałe 9mln akcji o ile ktoś wziął