• kiedy to padnie? Autor: ~DIFIHUHO [87.207.113.*]
    Ruchu tu nie ma cena mniejsza jak za papier toaletowy czas do piachu
  • Re: kiedy to padnie? Autor: ~Kufel [31.0.45.*]
    Nie padnie. Mi się wydaje że wchłonie ich BioRad. Pozyjom uwidiom.
  • Re: kiedy to padnie? Autor: ~London [51.219.97.*]
    Zle ci sie wydaje, jaka niby technologia która posiada Cormay miałby przyciągnąć BioRad ? Odpowiedz jest prosta ( żadna ) Cormay to jedynie Hurtownia które niczym nie przyciąga a jedynie odstrasza i jest przykładem klęski innowacyjnej ! To za dwa góra 3 lata padnie !
  • Re: kiedy to padnie? Autor: ~YorX [188.47.118.*]
    Za dużo kasy mają żeby upaść szybko. Będą spółka widmo jak przez ostatnie kilka lat.
  • Re: kiedy to padnie? Autor: ~starygracz [195.175.90.*]
    Kiedyś tak mówili o Bumech że do piachu idzie.
    Był nawet w upadłości układowej i wydawało się że nie ma na niego ratunku.
    Ludziska sprzedawali za grosze swoje wysoko kupione akcje ratując jakąś minimalną część kasy .
    Ja się uparłem i nie sprzedałem ani jednej akcji.
    I co ? Gdzie dzisiaj jest Bumech ?
    A nikt nie dawał mu żadnej szansy.
    Gdybym dzisiaj zdecydował się sprzedać ( kusi mnie bardzo i może to zrobię) to jestem ponad 2000% do przodu.
    A kto kupił po scaleniu w okolicy 2zł i trzyma do dziś tak jak ja to jest prawie ponad 5500% do przodu w przeciągu zaledwie 2lat.
    Tak że cuda się zdażają i nieoczekiwane zwroty akcji też.
    Nie wiadomo co Total wymyśli jeszcze.
    Ze Scope Fluids mu się udało może i tu w przyszłości coś zmajstruje.
    Ja trzymam. Moja średnia to 98gr .
    Mam tego niewiele ( w porównaniu do innych spółek) 30tys akcji to mogę eksperymentować.
    Ale faktem jest że obecnie ( gram na Astarcie i Kernelu) można zarobić dużą kasę w ciągu pół roku.
    Obecnie znów nastąpił tam spekulacyjnie duży spadek i szykuję się się do wejścia i zrobienia czwartego kółka.
    Tu na jednym zarabia się 40% w ciągu dwóch miesięcy.
  • Re: kiedy to padnie? Autor: ~Francik [188.117.136.*]
    Z Bumechem potwierdzam. Byłem nawet 2x na walnym (jeszcze za Sutkowskiego) i wychodziłem zniesmaczony i zrezygnowany. Dołóżcie do tego choćby aferę z przejęciem Bumechu przez chińczyków. :-) Mnóstwo pomyj się wylało na tą spółkę (częściowo słusznie). Sprzedałem akcje ze stratą na kilka miesięcy przed aktualnym wystrzałem... :-(
  • Re: kiedy to padnie? Autor: ~YorX [93.175.132.*]
    Dnia 2022-09-05 o godz. 15:18 ~Francik napisał(a):
    > Z Bumechem potwierdzam. Byłem nawet 2x na walnym (jeszcze za Sutkowskiego) i wychodziłem zniesmaczony i zrezygnowany. Dołóżcie do tego choćby aferę z przejęciem Bumechu przez chińczyków. :-) Mnóstwo pomyj się wylało na tą spółkę (częściowo słusznie). Sprzedałem akcje ze stratą na kilka miesięcy przed aktualnym wystrzałem... :-(

Nie wiem czy to trafne porównanie w tym momencie.
    Bumech wspiera aktualna sytuacja na rynku, powrót węgla do łask, druga (a może piąta) młodość górnictwa.
    Firma wykorzystała sytuacji, zarobiła na tym sporo pieniędzy i odzyskała zaufanie inwestorów.
    W bardzo podobnej sytuacji był CRM w czasie pandemii, wystarczyło tylko wyciągnąć głowę z du** i wziąć się do roboty.
    Jak to się skończyło każdy tutaj wie. Firma nie wykorzystała szansy, nie zarobiła pieniędzy i nie odzyskała zaufania inwestorów. Udowodniła co najwyżej swoją niedołężność.
    Osobiście nie wierzę z sukces Equisse, będzie to po prostu kolejny analizator w ich ofercie i nie będzie miał wyraźnego wpływu na wyniki. Nie podejrzewam też żeby to raportowali więc tak naprawdę nie dowiemy się ile Equisse wniesie.
    Moim zdaniem, jedyna nadzieja w tym że Total ma jakiś plan wyciągnięcia CRM za uszy za pomocą SCP.

• Re: kiedy to padnie? Autor: ~DIFIHUHO [87.207.113.*]
    90 gr ponownie witamy
    UUUUUUUUUUUUU widac dno
  • Re: kiedy to padnie? Autor: ~Haha [213.77.20.*]
    nie, nie widać :D
  • Re: kiedy to padnie? Autor: ~Mirks [83.26.156.*]
    Raport jest The Best :) Szkoda gadać :( Jak nie dadzą infa to powoli to zwalą na ok 0. 8 zł , albo niżej
  • Re: kiedy to padnie? Autor: ~jan [83.5.239.*]
    to jaka cena powinna byc za 4mln straty w pierwszym półroczu? strata na jedną akcję 0,048 -polecam raport
  • Re: kiedy to padnie? Autor: ~tepy [89.67.148.*]
    mają więcej o około 4ml , w raporcie akcje SCPFL były uwzględnione po 100zł a sa teraz po 200zł
    mają akcje (jeśli jeszcze mają) a nie więcej kasy. Scope jeszcze spadnie do 160 przed dywidendą.
    jest w raporcie że mają akcje SCPFL .
  • Re: kiedy to padnie? Autor: ~Adam [83.9.159.*]
    Sprzedaż do Rosji +53% pomimo zakładanego spadku sprzedaży do zera. Żadne ryzyka komunikowane o spadku sprzedaży na rynki wschodnie się nie potwierdziły. Covid nie istotny w wynikach (spółka zdrowa, a nie pandemiczna). Scope (dywidenda, przejecie, bio-rad) + nowy Equisse gotowy - nadal w grze. Konsekwetnie do góry, na technologicznym rynku zdominowanym przez korpo. Wartość księgowa 0.75. To powinno chodzić wartość księgowa x5 bezpiecznie. Do tego gotówka i duży freefloat. O co chodzi?
    Może SCPFL odkupi od nich akcje , a potem przejmie CORMAY ?? I bedzie jedna spółka notowana na gpw ?
  • Re: kiedy to padnie? Autor: ~Adam [83.9.159.*]
    Scpf działa w formule akceleratora. Inwestuje w badania kliniczne, wynalazki przez spółki celowe i je komercjalizuje. To jest wysokie ryzyko i bardzo wysoki ROI. Czasami trzeba czekać długo. Cormay w takiej grupie generuje gotówkę powtarzalną - ma stabilny biznes i potrzebuje kopniaka w dupę, żeby ten biznes skokowo urósł. Na razie panowie i panie trzeba ustabilizować kurs, żeby to kosztowało jakieś rozsądne pieniądze. To musi być warte min 50 mln USD, żeby jakieś france z banków inwestycyjnych w ogóle miały cormay na radarze. Potem to już pójdzie.
    Dnia 2022-09-09 o godz. 09:57 ~tepy napisał(a):
    > jest w raporcie że mają akcje SCPFL .

do 30 czerwca mieli i trzymali z zamiarem sprzedaży w przyszłości. Mamy wrzesień...
  • Re: kiedy to padnie? Autor: ~Gigi [51.52.194.*]
    Jw
    Niech trzymaja bedzie na spłatę zadłuzenia
  • Re: kiedy to padnie? Autor: ~Bolo [82.132.212.*]
    Skoro umieli uszczuplić prawie 100 milionów złotych przez ostanie 6 lat z kasy to za góra 3-4 będzie złożony wniosek o upadłoss .
  • Re: kiedy to padnie? Autor: ~Golas [82.17.228.*]
    Jw
    Kto składa wniosek o upadłość?
    Leci na 50 gr
  • Re: kiedy to padnie? Autor: ~Cr [91.208.93.*]
    Coraz lepsza sytuacja do ruchu w górę.
    Małe napięcie jest:)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [45.85.10.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [198.8.85.*]