Zle ci sie wydaje, jaka niby technologia która posiada Cormay miałby przyciągnąć BioRad ? Odpowiedz jest prosta ( żadna ) Cormay to jedynie Hurtownia które niczym nie przyciąga a jedynie odstrasza i jest przykładem klęski innowacyjnej ! To za dwa góra 3 lata padnie !
Kiedyś tak mówili o Bumech że do piachu idzie.
Był nawet w upadłości układowej i wydawało się że nie ma na niego ratunku.
Ludziska sprzedawali za grosze swoje wysoko kupione akcje ratując jakąś minimalną część kasy .
Ja się uparłem i nie sprzedałem ani jednej akcji.
I co ? Gdzie dzisiaj jest Bumech ?
A nikt nie dawał mu żadnej szansy.
Gdybym dzisiaj zdecydował się sprzedać ( kusi mnie bardzo i może to zrobię) to jestem ponad 2000% do przodu.
A kto kupił po scaleniu w okolicy 2zł i trzyma do dziś tak jak ja to jest prawie ponad 5500% do przodu w przeciągu zaledwie 2lat.
Tak że cuda się zdażają i nieoczekiwane zwroty akcji też.
Nie wiadomo co Total wymyśli jeszcze.
Ze Scope Fluids mu się udało może i tu w przyszłości coś zmajstruje.
Ja trzymam. Moja średnia to 98gr .
Mam tego niewiele ( w porównaniu do innych spółek) 30tys akcji to mogę eksperymentować.
Ale faktem jest że obecnie ( gram na Astarcie i Kernelu) można zarobić dużą kasę w ciągu pół roku.
Obecnie znów nastąpił tam spekulacyjnie duży spadek i szykuję się się do wejścia i zrobienia czwartego kółka.
Tu na jednym zarabia się 40% w ciągu dwóch miesięcy.
Z Bumechem potwierdzam. Byłem nawet 2x na walnym (jeszcze za Sutkowskiego) i wychodziłem zniesmaczony i zrezygnowany. Dołóżcie do tego choćby aferę z przejęciem Bumechu przez chińczyków. :-) Mnóstwo pomyj się wylało na tą spółkę (częściowo słusznie). Sprzedałem akcje ze stratą na kilka miesięcy przed aktualnym wystrzałem... :-(
Dnia 2022-09-05 o godz. 15:18 ~Francik napisał(a): > Z Bumechem potwierdzam. Byłem nawet 2x na walnym (jeszcze za Sutkowskiego) i wychodziłem zniesmaczony i zrezygnowany. Dołóżcie do tego choćby aferę z przejęciem Bumechu przez chińczyków. :-) Mnóstwo pomyj się wylało na tą spółkę (częściowo słusznie). Sprzedałem akcje ze stratą na kilka miesięcy przed aktualnym wystrzałem... :-(
Nie wiem czy to trafne porównanie w tym momencie. Bumech wspiera aktualna sytuacja na rynku, powrót węgla do łask, druga (a może piąta) młodość górnictwa. Firma wykorzystała sytuacji, zarobiła na tym sporo pieniędzy i odzyskała zaufanie inwestorów. W bardzo podobnej sytuacji był CRM w czasie pandemii, wystarczyło tylko wyciągnąć głowę z du** i wziąć się do roboty. Jak to się skończyło każdy tutaj wie. Firma nie wykorzystała szansy, nie zarobiła pieniędzy i nie odzyskała zaufania inwestorów. Udowodniła co najwyżej swoją niedołężność. Osobiście nie wierzę z sukces Equisse, będzie to po prostu kolejny analizator w ich ofercie i nie będzie miał wyraźnego wpływu na wyniki. Nie podejrzewam też żeby to raportowali więc tak naprawdę nie dowiemy się ile Equisse wniesie. Moim zdaniem, jedyna nadzieja w tym że Total ma jakiś plan wyciągnięcia CRM za uszy za pomocą SCP.
Sprzedaż do Rosji +53% pomimo zakładanego spadku sprzedaży do zera. Żadne ryzyka komunikowane o spadku sprzedaży na rynki wschodnie się nie potwierdziły. Covid nie istotny w wynikach (spółka zdrowa, a nie pandemiczna). Scope (dywidenda, przejecie, bio-rad) + nowy Equisse gotowy - nadal w grze. Konsekwetnie do góry, na technologicznym rynku zdominowanym przez korpo. Wartość księgowa 0.75. To powinno chodzić wartość księgowa x5 bezpiecznie. Do tego gotówka i duży freefloat. O co chodzi?
Scpf działa w formule akceleratora. Inwestuje w badania kliniczne, wynalazki przez spółki celowe i je komercjalizuje. To jest wysokie ryzyko i bardzo wysoki ROI. Czasami trzeba czekać długo. Cormay w takiej grupie generuje gotówkę powtarzalną - ma stabilny biznes i potrzebuje kopniaka w dupę, żeby ten biznes skokowo urósł. Na razie panowie i panie trzeba ustabilizować kurs, żeby to kosztowało jakieś rozsądne pieniądze. To musi być warte min 50 mln USD, żeby jakieś france z banków inwestycyjnych w ogóle miały cormay na radarze. Potem to już pójdzie.